Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Pane prezidente,

tak jste navštívil při svých spanilých jízdách po severních koutech Moravy naši nemocnici v Jeseníku.

   Do této chvíle jsem si ještě celkem naivně myslel, že se snažíte chovat jako prezident všech občanů a přijel jste naslouchat a diskutovat. Ovšem jakou politickou frašku, předem dokonale připravenou se svými politickými nohsledy z vedení Olomouckého kraje, jste předvedl, ta byla hodna metod Vámi citovaného Josefa Visarionoviče, který, jak jste správně podotkl, neschopné velitele rovnou střílel.

   Před návštěvou v nemocnici jste jistě chutně poobědval s regionálními podnikateli ve Zlatých Horách. Před přesunem Vaší úctyhodné obří kolony k nám jste před nimi prohlásil : „Nyní jsem poseděl s úspěšnými a teď se odeberu k neúspěšným !!!“ I když jste v naší zasedačce začal i mně milým Karlem Čapkem, téměř bleskově jste přešel ke Stalinovi. Jen moje vrozená slušnost a úcta ke stáří a plná jídelna našich spolupracovníků v očekávání debaty s Vámi mi velely, abych Vaši nemocniční misi okamžitě neukončil.

   Souhlasím s Vámi, že jsem neúspěšný a neschopný manažer a podnikatel. Měl jsem už dávno „transformovat“ jesenický špitál na byty pro sociálně nepřizpůsobivé, nebo na autobazar a nejlépe pak na vykřičený dům v kombinaci s hracími automaty a kasinem. Co je mi přece po nějaké dnes již bohužel necelé čtyřicetitisícovce obyvatel tady za horami, ne? Váš další politický nohsled hejtman Hašek na nedávném sjezdu ČSSD hřímal z tribuny : „To my poskytujeme lidem ve svých krajských nemocnicích tu správnou péči, kdežto ti soukromníci myslí pouze na svůj zisk“. Vážení soudruzi, ano.

   Na náměstí v Jeseníku jste za potlesku davu prohlásil, že Olomoucký kraj je připraven naší nemocnici převzít. Můžete mi, prosím, vysvětlit, co to slovo znamená? Taktéž jste tvrdil, že osm a půl miliónu obyvatel na rozdíl od Parlamentu ČR nelze penězi při Vaší přímé volbě zkorumpovat. Ani na chvíli jste si nepřipustil, že ještě horší je korupce politickými sliby, které vedou do neskutečných dluhů?

   Jste vzdělaný a sečtělý člověk a ekonom. Pokud Vám Vaši hradní poradci nejsou s to vysvětlit, jak to mimo jiné vypadá i v českém zdravotnictví, kudy tečou neskutečné miliardy pod zástěrkou blaha a zdraví lidu, že ministerstvo zdravotnictví nepřipravuje žádnou realistickou koncepci k nápravě, že máme v Česku dvakrát více akutních nemocničních lůžek než mají Švýcaři, jak to ve skutečnosti vypadá s dotační politikou a mnoho dalších nešvarů, nechte je po stalinsku vyměnit.

 

S přáním pevného zdraví a pěkných jarních slunečných dnů

Jan Jedlička ředitel nemocnice v Jeseníku a neúspěšný podnikatel

 

P.S. Jako demokrat jsem byl vždy u voleb. Při poslední prezidentské volbě jsem poprvé v životě hodil do urny v druhém kole prázdný lístek. Jednoho jsem volit nechtěl a druhého nemohl. Můžete si vybrat. Tím jsem Vám přispěl k Vaší prezidentské misi. A jsem velmi zvědav na výsledek Vámi slíbené konzultace v naší věci s ministrem zdravotnictví.

Zdroj:

http://www.jesenickenoviny.cz/?p=3115


Osobní komentář:

To konstatování první věty posledního odstavce, je tristní při vědomí jak taková osoba jedná. Ale v našich podmínkách honby za ekonomickým úspěchem se není ani čemu divit. Jen ta vzdělanost a sečtělost se potom jaksi míjí účinkem, že:-(.

 

Ještě dodatek ze Šumperského deníku z 19.5.2015:

Jesenická nemocnice se dlouhodobě potýká s finančními potížemi. Vinou své polohy v odříznuté oblasti s malým počtem obyvatel má méně pacientů, než by ji bezproblémově uživilo. Podle ředitele Jana Jedličky je největším problémem to, že soukromému zdravotnímu zařízení odpírají české veřejné instituce přístup k vícezdrojovému financování.

Nemocnice nedávno podala stížnost k Ústavnímu soudu na ministerstvo zdravotnictví ohledně úhradové vyhlášky. U civilního soudu leží žaloba na Českou republiku na náhradu škody. Nemocnice si též stěžovala u Evropské komise.

Otázku řešení problémů zdravotnického zařízení provází dlouhodobé rozpory mezi vedením nemocnice a kraje. Nemocnice navrhla uzavření smlouvy, na jejímž základě by kraj hradil nemocnici ztrátu vzniklou poskytováním zdravotních služeb. Krajské zastupitelstvo se naopak kloní k převodu soukromého zařízení na Olomoucký kraj.

Zdroj:

http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/prezident-rozzlobil-reditele-nemocnice-ten-mu-napsal-otevreny-dopis-20150519.html