Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Blanensko – Petici proti povinným imigračním kvótám v těchto dnech podepisují lidé na Boskovicku. Bojí se totiž přívalu uprchlíků do České republiky a s tím spojenou vyšší kriminalitou. O možnosti připojit svůj podpis k petici informovaly své obyvatele obce na Boskovicku i místním rozhlasem. Podepsat petiční archy přišly už desítky lidí.

   Ve stručnosti co se v článku uvádí :

   Organizátorkou je paní z Cetkovic, Krom této obce je tam zmínka ještě o dalších dvou. K petičním archům se vyjádřila starostka Sudic: „Podepsala je i většina zastupitelů. S povinnými kvótami na uprchlíky, které by nám stanovila Evropská unie, nesouhlasíme. Myslím, že každý stát by se měl v první řadě starat o svoje lidi,". A hlas starosty Borotína : „Na to, jak jsme malá obec jen s asi čtyřmi stovkami obyvatel, je tu zájem o petici relativně velký. Zatím se tu na ni podepsalo přes šedesát lidí.“

Zdroj:

Blanenský deník 3.6.2015

nebo 

http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/lide-v-obcich-na-boskovicku-bojuji-petici-proti-planovanym-kvotam-pro-uprchliky-20150603.html

Můj komentář, jenž pochopitelně nepředstavuje stanovisko nikoho, ani ničeho jiného, to jen kdyby to někdo nechápal:-)  :

Na základě záměru této akce, mě napadá otázka – co negativně ovlivňuje naše národní povědomí, či jeho odraz v očích okolního světa? To jestli někteří cikáni kradou a nepracují, tomu rozhodně není tolik jako to, že to většinová společnost takto ráda zevšeobecňuje. A nabízí se ještě jedno srovnání s aktuálními akcemi – abychom za dalších 70 let nemuseli jako důvod pořádání pochodů (patrně ke Středozemnímu moři) uvádět lítost nad rázným odmítnutím přistěhovaleckých kvót;-).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář