Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj v malé kopané nebo tak něco – LHOTA CUP 2013

Hrálo v sobotu 13.7. na místní umělce, počet hráčů 4+1(což je nejen vzhledem k velikost hřiště rozumný počet) a za účasti 8 týmů, takže hrací doba jednotlivých zápasů nebyla nijak dlouhá (asi 2x10min).

Ve skupině jsme neměli žádný tým Lhoty u Lysic, které tam byly dva, takže jsme těžkou skupinu zrovna neměli. Alespoň jsme si to zpočátku mysleli. Ale první zápas nás z toho rychle vyvedl. Dýmky Krška, tradičně nevyzpytatelný celek, nám uštědřil nic jiného než brzkou ranní lekci – prohráli jsme jasně 0:4(0:2). Druhý zápas proti Drnovicím už byl naštěstí o něčem jiném a zvládli jsme jej a celkem jasně vyhráli 3:0(1:0) – branky Petr, Jirka, Luboš. Poslední zápas proti Black Gate, další celek z Drnovic, jsme už vyhráli zcela jasně, o čemž hovoří i výhra 6:1(2:0), branky: Pavel 3, David 2, Jirka. Semifinále nás tedy neminulo a v něj podle mého odhadu silnější ze dvou domácích výběrů – LPP Lhota. Jelikož v době před play-off jsme nejen organizátorům uvedli na pravou míru cenu finské vodky, ale věcí s tím souvisejících bylo povíce, šel samotný zápas tak trochu mimo mě. Když jsem byl ještě na střídačce tak to tolik nevadilo, ale pak to pokračovalo i během hry. Těžko říct jak na tom byli domácí, ale faktem je že jsme dvakrát skórovali až za stavu 0:4. Výsledek už si zkušení domácí, i přes naši navyšující se snahu, pohlídali a vyhráli 6:2, br. Pavel a David. V zápase o třetí místo nás čekaly opět Dýmky. Tentokrát jsme hráli zodpovědněji než zkraje turnaje a dlouho jsme dokonce vedli. Konečné skóre se však nakonec obrátilo v náš neprospěch, přestože jsme dělali co jsme mohli. Že bude těžké uhlídat mladého Kršku jsme věděli dopředu, i proto jsme pře začátkem navrhovali zkrácení herní doby, jež se ovšem u organizátorů nesetkalo s pochopením (stejně tomu bylo v neprospěch Lhoty na turnaji u nás, že). Takže po výsledku 3:4(3:2), branky Pavel 2 a David, jsme skončili jako loni čtvrtí.

Sestava Zbraslavce: 81 Michal Tomandl – 3 Radim Křepela, 8 David Michele, 12 Jiří Křepela, 14 Pavel Doležel, 15 Petr Krása a 16 Luboš Bezděk. Zhodnocení letos (opět) nebude. Kluci díky.
 

I pro nás turnaj skončil až pozdě odpoledne (asi v 16:30) a nehledě na to v jakém stavu, jsme pospíchali domů, kde nás čekal tradiční pouťák SVOBODNÍ – ŽENATÍ.

Program této akce měl odstartovat předzápasem mladších ročníků, něco jako žáků atak. Jelikož se nám jich pár podařilo domluvit či se někteří dostavili i jinak (většinou bohužel teda ne místních- ti byli komplet - oba) tak se něco hodně neoficiálního uskutečnilo. Pro příště bych navrhoval, aby byl předzápas ještě volnější, alespoň co se týče účasti, jako že si může zahrát ale úplně kdokoli.

Samotné „hlavní“ utkání začalo až těsně před šestou, v plánu bylo tuším v 17:00. Oba celky nastoupily v tradičně neočekávaných sestavách, alespoň během jeho průběhu se tyto nemálo pozměnily. Každopádně zahajovací sestavy vypadaly takto:

Svobodní: Martin Jonáš – Radek Jonáš, Luboš Bezděk, Pavel Doležel, Jiří Křepela, Pavel a Lukáš Žáčkovi a Vojta Krejčiřík.

Ženatí: Zdeněk Křepela – Michal Tomandl, Zdeněk Tenora, Franta Tenora, Laďa Švancara, Radim Křepela, Pavel Jonáš.

Do zápasu postupně ještě naskočili - na straně svobodných Roman Mudrych (do brány)a Honza Doležel (oba od 4. čtvrtiny), u ženatých Tomáš a Patrik Crhákovi (od 2. čtvrtiny) a Pavel Křepela (asi od 3.)

Rozhodčím byl Tonda Doležel. Hrací doba 4x15‘ a došlo i na 2x7min. prodloužení.

Úvodní branku sice zaznamenali svobodní, ale ženatí stav poté otočili. Obraty ve skóre následovaly v celém zbytku zápasu včetně prodloužení. Řekl bych, že dramatičnost letošního zápasu tu snad ještě nebyla, a že jsme tady v minulosti zažili (h)různé kousky;-). Do zápasu postupně ještě naskočili - na straně svobodných Roman Mudrych (do brány)a Honza Doležel ( oba od 4. čtvrtiny), u ženatých Tomáš a Patrik drbákovi (od 2. čtvrtiny) a Pavel Křepela (asi od 3.) I přes bohatou gólovou úrodu, na které se podepsalo celkem devět střelců (když nepočítám jeden vlastní, to jen proto, že si nepamatuju komu se podařil) zůstal nerozhodný stav i po prodloužení. Tudíž stejně jako loni, a možná i předloni (to nevím přesně, byla by to ještě náhoda?) o vítězi rozhodly penalty. Ty taky stály za to. Svobodní proměnili první tři. Ženatým se zkraje tolik nedařilo, a tento náskok vyrovnali až v páté sérii, ale jen díky tomu, že rozhodčí nechal opakovat původně úspěšný pokus Honzy Doležela (protože to bylo blízko), a na opakovaný pokus si střelec věřil i levou, což neměl. Nakonec to stejně dopadlo lépe pro svobodné. Tak nějak se letos celý zápas vydařil a všechno kolem taky.

Shrnutí: Svobodní-Ženatí 6:6 (asi 1:2,0:0,3:0,0:2-2:2) penalty 4:3

Počasí polojasné. Branky stříleli: Radek Jonáš 1:0, 2x Michal Tomandl 1:2, Luboš Bezděk 2:2, Jiří Křepela 3:2, vlastní 4:2, Radim křepela 4:3, Franta Tenora 4:4, Laďa Švancara 4:5, Tomáš Crhák 4:6, Jiří Křepela 5:6, Pavel Doležel 6:6.

Penalty: začínali asi svodobní, v brance Roman Mudrych (S) - Franta Tenora (Ž), problém je že se mi ani zpětně nepodařilo zjistit přesně jak kdo kopal za ženatý, tak v jejich případě pouze víceméně tipuji:
1) Michal Tomandl asi dal ... 1:0 - Martin Jonáš dal … 1:1
2) Laďa Švancara asi dal ... 2:1 - Pavel Doležel dal … 2:2
3) Franta Tenora asi nedal ... 2:2 - Luboš Bezděk dal … 2:3
4) Pavel Jonáš asi nedal ... 2:3 - v brance ženatých vystřídal Zdeněk Křepela
   a střílející Jiří Křepela, opravdu vůbec ne kvůli tomu, nedal … takže stále 2:3,
5) Pavel Křepela dal ... 3:3 - Honza Doležel nedal … 3:3

6) Zdeněk Křepela (?) nedal ...3:3 - Radek Jonáš nedal … 3:3

7) Radim Křepela (bez kopaček) nedal ...3:3 - Vojta Krejčiřík dal … konečný stav 4:3.

Pokud máte pocit, že to bylo jinak, tak není nic snazšího než mi to dát vědět. Každopádně výsledek to nezmění!;-)

 

Jestli tentokrát platili poražení bečku nevím, ani letos jsem to nepotřeboval zjišťovat.

 

K videu níže: například nevím proč se podařilo natočit jen tři penalty, asi stejně jako netrefit o dva metry branku. Ale ač tam nejsou ty nejhezčí, tak aspoň ty rozhodující (v podání svobodných). Tak si je ještě jednou užijte.



 

 

Náhledy fotografií ze složky Lhota cup+svobodní-ženatí 2013