Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2014 - XX. ročník

Hráno v sobotu 5. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min., o 5. m. 2x10', prodloužení 2x7'. Počasí – oblačno až zataženo, asi dvě přeháňky, max 25°C. Rozhodčí Martin Pivoda, dva zápasy Josef Banya.

Partneři a sponzoři akce:
Obec Zbraslavec, Pivovar Černá Hora, TGA s.r.o., Pila Radim Křepela, Truhlářství Petr Křepela

Výsledky:

zápas1-sk. A: Šošůvka – FC Lhota u Lysic 6:0 branky: Zouhar R. 2, Sehnal 2, Doležel, Dvořáček

Od začátku byl výkonnostní rozdíl ve hře obou soupeřů znatelný a nakonec se plně projevil i na výši skóre.  Šošůvka tak začala naplňovat své letošní vysoké ambice.

z.2-sk.B: Dýmky - Kunštát 3:0(2:0) br. Doležal, Miksan, Lepka

Kunštátský výběr neoplýval svými aktuálními fotbalovými hvězdami, možná těmi budoucími, ale ani oni svému týmu k úspěchu nepomohli. Dýmky byli o něco málo lepší a když se dostali do dvoubrankového vedení, už si jej i přes snahu soupeře s přehledem pohlídali.

z.3-sk.A: Drnovice - Šošůvka 1:6 br. Opluštil – Doležel 2, Bezděk 2, Zouhar I., Dvořáček

Ani ve třetím zápase se nekonal vyrovnaný souboj. Šošůvka naplnila šestigólovou normu i podruhé. Drnovice mohl těšit snad pouze čestný úspěch, který mohl hrát roli při konečném účtování ve skupině.

z.4-sk.B: Zbraslavec - Dýmky 4:0 br. Křepela J., Doležel P., Křepela R., Fadrný

Domácí obhájci oproti loňsku ještě dále výrazně posíleni, začali poněkud vlažně. První gól byl z kategorie šťastných, když se odrazil do brány od obránce, přibyly však další, takže zápas dopadl podle očekávání.  Na výši skóre měl nemalou zásluhu neprůstřelný Martin Šustr v bráně, to se to pak hraje;-).

z.5-sk.A: Lhota - Drnovice 4:1 br. Dostál 2, Skoček, Sedláček – Blažek

Mladíci ze Lhoty využili oproti loňsku slabší sestavy i herní formy Drnovických, kteří měli letos daleko k zopakování své finálové účasti.

z.6-sk.B: Kunštát - Zbraslavec 0:3 br. Crhák, Jonáš M., Doležel J.

Karty byly dopředu rozdány jasně – Kunštát na postup mohl už pomýšlet jen stěží. Nakonec i poslední zápas ve skupinách měl stejně jako všechny předchozí celkem jednoznačný průběh, čehož je dokladem i konečný výsledek.

tabulky: A:                                                                                     B:

1.

Šošůvka

2

0

0

12:1

6

 

1.

Zbraslavec

2

0

0

7:0

6

2.

FC Lhota

1

0

1

4:7

3

2.

Dýmky 

1

0

2

3:4

3

3.

 Drnovice 

0

0

2

2:10

0

3.

Kunštát 

0

0

2

0:6

0

z.7-o 5. místo: Drnovice - Kunštát 1:2 na penalty br. Bednář – Šváb, rozhodující pen. Vichta

Vyrovnané zápasy se konečně dostavily. O předposledním místě musel rozhodnout až penaltový rozstřel v němž byli úspěšnější Kunštátští a alespoň takto svému soupeři oplatili loňskou semifinálovou porážku.

z.8-semifinále 1: Šošůvka - Dýmky 3:1br. Doležel, Knödl, Manoušek - Miksan

Dýmky na první branku Šošůvky ještě dokázali gólově odpovědět, ale ve druhé půlce už si favorit nenechal postup do finále uniknout.

z.9-semifinále 1: Lhota u Lysic - Zbraslavec 0:6 br. Křepela J. 2, Doležel J. 2,
Jonáš R., Selinger

Favorit druhého semifinále měl snazší úlohu. Poté co se domácí dostali do vedení, bylo už prakticky rozhodnuto, protože v jejich brance i nadále čaroval Šustr.

z.10-o 3.místo: Dýmky - Lhota 6:3 (1:3) br. Lepka 3, Kuda, Krška D., Švancara – Skoček 2, Bělehrádek

Oba soupeři odehráli asi svůj nejlepší  zápas na turnaji. U Lhoty to však platí pouze o prvním poločase , pak se až příliš zaměřili na bránění náskoku a to se jim nevyplatilo. Dýmky si famózním obratem zajistili celkové 3. místo.

z.11-finále: Šošůvka - Zbraslavec 3:3(1:1, 2:2) po prodl., na penalty asi 3:4
br. Křepela J., Doležel J., Šustr – Knödl, Zouhar R., Doležel Pe.

Co vyrovnanosti chybělo většině předchozích zápasů, to zcela vynahradilo finále. Šošůvka byla od začátku aktivní, za což byla odměněna hned zkaje vedoucím gólem, čímž skončila úctyhodná třízápasová neprůstřelnost Šugina v bráně domácích. Domácí bez dvou zraněných hráčů, začali za soupeřem viditelně zaostávat. Ve hře je i nadále držel vynikající gólman Šustr. Navíc před půlkou se Zbraslavci přeci jen podařilo vyrovnat. Byl to však málo radostný okamžik, protože po dosažení branky došlo ke srážce střelce s brankářem Pavlem Nečasem. Ten šel do zákroku doslova po hlavě a skončilo to jeho pohmožděným krkem, ale po pár minutách už srdnatě pokračoval v zápase. I tento čin charakterizoval nezměrnou snahu a úsilí, s kterým se hráči Šošůvky po celý turnaj prezentovali. Prakticky celou druhou půli měli herní převahu, i proto že se do vedení pro změnu dostali domácí.  Po brejku a přečíslení zblízka dorážel Honza Doležel. Šošůvka si však prohrát určitě nezasloužila. Že vyrovnání přišlo až v poslední minutě, jen zvýšilo dramatičnost utkání. Následné prodloužení (na 2x7 min) začala lépe opět Šošůvka a znovu se ujala vedení. Po poslední změně stran domácí s vypětím všech sil soupeře přeci jen zatlačili k jejich bráně a především vysunuvší se gólman Šustr několikrát nebezpečně pálil z dálky. Když pak nanejvíc dvě minuty před koncem neuvěřitelnou levou šajltí prostřelil konečně vše před sebou, dospěl zápas k penaltovému vyvrcholení. V rozstřelu byli šťastnější domácí, když rozhodující střela shodou okolností Luboše Bezděka, hrajícího pinec za Zbraslavec, skončila pouze na tyči.

 

Individuální ocenění: nejlepší brankář – Martin Šustr (Zbraslavec), nejlepší střelec: Petr Doležel (Šošůvka) 5 branek, nejlepší hráč Pavel Nečas (Šošůvka).

 

Sestavy:

Drnovice: 1 Josef Kopeček – 4 Jaromír Komárek, 6 Ivo Blahoňovský, 7 Michal Vichta, 8 Aleš Komprda, 10 Tomáš Opluštil, 12 Pavel Bednář, Radek Dvořáček.

Dýmky Krška: Zdeněk Provazník – 2 Vítězslav Španěl, 3 Karel Doležal, 4 Petr Švancara, 5 Denis Dubiněnko, 6 David Krška (až po skupinách), 7 Lukáš Miksan, 8 Petr Lepka, 9 Ondřej Kuda a Karel Krška letos jako nehrající manažer.

Kunštát: Petr Kubíček (ač byl původně v nominaci Zbraslavce; nastoupil od 2. záp.) – 3 Tomáš Trávníček, 4 Pavel Řehoř, 6 Radek Tenora, 9 David Bednář, 10 Karel Pravec, 12 Martin Vodák (od 2. záp. místo něj Adam Chloupek), 13 Martin Novotný, 14 Pavel Šváb, 16 Robin Vichta (hrající manažer).

Lhota u Lysic: Robin Kotlán – 2 Michal Tenora, 4 Jiří Kotlán, 5 Lukáš Bělehrádek, 6 Stanislav Bělehrádek, 7 Radek Dostál, 10 Michal Skoček, 12 Štěpán Vojta, 13 Jiří Vitouch, 14 Ondřej Sedláček.

Šošůvka: Pavel Nečas („Učitel“) – 2 Radim Manoušek, 4 Ivan Zouhar, 6 Roman Zouhar, 7 Petr Doležel, 8 Michal Knödl, 9 Luděk Sehnal, 14 Luboš Bezděk, 15 Milan Dvořáček („Major“).

Zbraslavec (včetně letošních domovských fotbalových oddílů): Martin Šustr (Zábřeh) – 2 Radek Jonáš, 4 Martin Fadrný (Boskovice), 8 Martin Jonáš, 10 Petr Crhák (Bystrc), 11 Pavel Doležel (Kunštát), 17  Tomáš Selinger (Rosice), 21 Radim Křepela, 36 Jiří Křepela (Doubravice B), 60 Tomáš Tenora (Kunštát B), 66 Jan Doležel (Bystrc).

 
Video-ukázka obsahuje krátkou sekvenci z úvodního zápasu a několik penalt, které rozhodovaly o pátém místě a hlavně vítězi turnaje - u těchto sice chybí ta poslední, kterou jsem v tom rozrušení propásl, ale to na věci vůbec nic nemění;-).
  

Zbývá poznamenat, že se hrálo, na vynikajícím způsobem připraveném trávníku, za což Franto díky! A díky zaslouží i všichni aktéři  - hráči za předvedenou, převážně férovou, hru, rozhodčí, kteří podali také velmi sympatický výkon, naši sponzoři, návštěvníci a nakonec všichni, ať z obce či z řad hasičů nebo STK, kteří pomáhali s organizací. Za sebe mohu prohlásit, že jsem si to až na jeden moment, který snad nebude mít následky, opět náramně užil. Doufám, že i vy ostatní:-). 

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2014