Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2015 - XXI. ročník
Hráno v sobotu 4. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min., o 5. m. 2x10, prodloužení 2x5. Počasí – skoro pořád jasno, kolem 30°C. Jako rozhodčí se vytřídali Martin Pivoda, Michal Tomandl, Lukáš Nedoma a o 3. místo odpískal Dolfa Crhák.

Partneři a sponzoři: Obec Zbraslavec, TGA s.r.o., Pila Radim Křepela, Truhlářství Petr Křepela, Antonín Doležel, Pivovar Černá Hora.

   Výsledky:

zápas1-sk. A: Kunštát – Drnovice 3:1 branky: Nedoma, Šváb, Fidler - Bednář

Úvod vyšel lépe Drnovicím, když se ujali vedení dorážkou ze skrumáže před brankou. Kunštát však v dalším průběhu potvrdil roli favorita a výsledek otočil.

z.2-sk.B: Zbraslavec – Dýmky 3:2(2:1) br. Crhák, Jonáš M., Krása - Komárek, Lepka

Domácí se dvakrát dostali do vedení, ale Dýmky pokaždé dokázali vyrovnat. Až třetí zásah domácích rozhodl tento vyrovnaný duel v jejich prospěch. Nepříjemnost pro vítězný tým znamenal střet Petra Crháka se soupeřovým brankářem, při němž si narazil záda, nebyl tak v dalších zápasech zcela fit.

z.3-sk.A: Drnovice – Šošůvka 5:3 br. Bednář 3, Menšík, vlastní – Dvořáček, Bezděk, Žilka

Šošůvka přijela jen s torzem týmu, který loni  sahal po celkové výhře. Bez střídání jim evidentně chyběly síly na zvrat při nepříznivém vývoji skóre. Obrovská okna v obraně dokázal využít především Pavel Bednář a to zdaleka nemusel zůstat pouze na třech vstřelených brankách.

z.4-sk.B: Dýmky – Rudka 5:0 br. Lepka 3, Skoček, Krška D.

Dýmky si zkušeně poradili s týmem mladíků, který byl přihlášen až dodatečně jako náhrada za nevzniknuvší výběr TGA. Hrál se otevřený fotbal a střelecké dovednosti při něm prokázal především osvědčený kanonýr Petr Lepka. I on se však zranil, bohužel tak, že dál už nehrál. Toto své menší herní zapojení si asi snažil vynahradit, když ještě dlouho po skončení turnaje pokulhával po areálu a vše zakončil večerním posezením na zahrádce u hospody ;-).

z.5-sk.A: Šošůvka – Kunštát 1:9 br. Dvořáček – Fidler 4, Šváb 2, Zámek, Všianský, Nedoma

Tento duel byl veden oboustranně zcela v exhibičním duchu a otázkou byla pouze výše skóre. Mohu alespoň Šošůvku uklidnit, že rekordní výhra turnaje to nebyla, v roce 1997 Nýrov porazil Poříčí 9:0.

z.6-sk.B: Rudka – Zbraslavec 1:3 (0:1) br. Šmerda - Křepela L., Crhák, Křepela J.

Ani tentokrát se výhra domácích nerodila snadno. Když se chvíli před koncem první půlky přece jen dostali do vedení, podařilo se jim i několik pěkných akcí, jen koncovka byla slušně řečeno slabší. Rudka si tak na druhé straně připsala alespoň čestný úspěch a dosáhla přijatelného výsledku.

tabulky: A:                                                                            B:

1.

Kunštát

2

0

0

12:2

6

 

1.

Zbraslavec

2

0

0

6:3

6

2.

Drnovice

1

0

1

6:6

3

2.

Dýmky KK

1

0

2

7:3

3

3.

Šošůvka

0

0

2

4:14

0

3.

Rudka

0

0

2

1:8

0

z.7-o 5. místo: Šošůvka – Rudka 3:2 na penalty br. Pivoda, Žilka – Trávníček, Juránek

Oba dosud nebodující týmy projevily dostatek radosti ze hry a přispěly alespoň na závěr svého učinkování několika brankami a penaltovým rozuzlením k těm lepším turnajovým zážitkům.

z.8-semifinále 1: Kunštát – Dýmky 3:3 na penalty 5:4 br. Nedoma, Zámek, Šváb – Fadrný 2, vlastní

Asi nejvyrovnanější a patrně i nejzajímavější duel turnaje, ve kterém se střídali ve vední obě strany, nakonec dospěl do dlouhé penaltové koncovky. Dýmky nahradili v sestavě jednoho střelce druhým, a Martin Fadrný jim svými brankami udržel naději na finále i po spončení řádné hrací doby. V penaltovém rosztřelu pak měli Dýmky dokonce dvakrát v případě úspěšné střely šanci vyhrát, ale to se jim nepodařilo. Šťastně se tak dostal do finále jejich soupeř.

z.9-semifinále 1: Drnovice – Zbraslavec 0:4 br. Křepela R. 3, Crhák

Ve druhém semifinále se ke spokojenosti domácích naopak žádné drama nekonalo. Především díky střelecké potenci Radima Křepely, který byl i herně lídrem domácího cellku, se jejich sen o obhajobě loňského prvenství opět o kousek přiblížil.

z.10-o 3.místo: Dýmky  Drnovice 4:0 br. Komárek 2, Krška K., Krška D.

Drnovicím se nepodařilo udržet herně krok ani s dalším soupeřem a ten si jasnou výhrou zajistil zopakování loňského umístění.

z.11-finále: Zbraslavec – Kunštát 2:2(0:0, 1:1) po prodl., na penalty 2:1
br. Křepela J., Křepela R. – Zámek, Nedoma, rozhodující penalta Ducháček

Zápas byl více boj s vlastními silami než  s fotbalovým uměním soupeře, alespoň v případě domácího výběru to platilo bezesporu. Kunštát byl po většinu utkání aktivnější a především jejich nepřesná koncovnka držela  naděje domácích při životě. Skóre se poprvé měnilo až ve druhé půlce a bylo to přece jen ve prospěch Kunštátu. Domácím se však několik minut před koncem podařilo po pěkné kombinaci dorážkou do prázdné brány stav srovnat. V prodloužení se vývoj opakoval, když se Kunštát po prudké střele z dálky dostal znovu do vedení. Domácím zbývaly už jen 2 minuty na vyrovnání. Neskutečné se však stalo pravdou a v poslední minutě se jim to z rohu zásluhou koho jiného než Radima Křepely podařilo! Penalty se však dvěma domácím střelcům nepovedly a to při jednom zaváhání na straně soupeře přineslo vítězství v turnaji Kunštátu.
  
Závěrem krátké zhodnocení:
Herní úrovní letošní ročník sice poněkud zaostal za tím loňským, ale i tak bylo k vidění několik mimořádných či dramatických momentů. Příkladem uvedu alespoň dva na straně domácího týmu - Joního trefa do šibenice v zápase s Dýmkami  nebo vyrovnání v poslední minutě prodloužení finále stály za to
J. Chtěl bych ocenit hráče, že soupeřili jen ve sportovním duchu a vůbec, že dělali co mohli (jen u pozvaného rozhodčího jsme očekávali, že odpíská více zápasů:-), příchozí diváky za podporu a v neposlední řadě všechny co se podíleli na organizaci a zajištění turnaje – díky vám!

   Individuální ocenění:
nejlepší brankář – Pavel Hrdý (Kunštát), nejlepší střelec: Jakub Fidler (Kunštát) 5 branek, nejlepší hráč Radim Křepela (Zbraslavec).

   Sestavy:

Drnovice: 1 Josef Kopeček – 2 Stanislav Menšík, 4 David Stejskal, 7 Michal Vichta, 10 Tomáš Opluštil, 13 Pavel Bednář, Daniel Lizna, Vítězslav Španěl, Pavel Švec.

Dýmky Krška: 3 Robert Běluša – 2 Petr Setnička, 4 Karel Krška, 5 Martin Fadrný (od semifinále), 6 David Krška, 7 Petr Lepka (jen ve skupině), 8 Michal Skoček, 9 Jaromír Komárek.

Kunštát: 5 Pavel Hrdý – 2 Ondřej Ducháček, 4 Daniel Všianský, 7 Aleš Zámek, 8 Vlastimil Šmerda (jen ve skupině), 9 Lukáš Nedoma, 10 Jakub Fidler, 12 Pavel Šváb, 13 Robin Vichta, 15 Ondřej Hruška.

Rudka: 1 Tomáš Holík – 3 Jan Juránek, 5 Dominik Kopecký, 15 Dominik Pleska, Tomáš Trávníček, Michal Tenora, Vlastimil Šmerda, Filip Blaha.

Šošůvka: Radim Manoušek (v bráně 1. zápas) – 4 Libor Kutil, 8 Petr Žilka, 9 Luboš Bezděk, 10 Roman Dvořáček, 13 Martin Pivoda.

Zbraslavec: 30 Petr Kubíček – 2 Martin Jonáš, 4 Radek Jonáš, 8 Michal Tomandl, 10 Petr Crhák, 11 Luboš Křepela (jen 2. zápas), 17  Tomáš Tenora, 21 Radim Křepela, 36 Petr Krása, 60 Jiří Křepela, 66 Zdeněk Vilt.
 

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2015