Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2016 - XXII. ročník
Hráno v sobotu 2. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min, o 5. a 3. m. 2x12. Počasí – skoro jasno, občas vítr, ke 30°C, v posledních zápasech až zataženo. Rozhodčí Daniel Ježek, asi 2 zápasy odpískal Víťa Boček.

Partneři a sponzoři akce:
Obec Zbraslavec, TGA s.r.o., Pila Radim Křepela, Truhlářství Petr Křepela, Antonín Doležel
 
Výsledky:
zápas1-sk. A: Dýmky – Modřice 7:0(3:0) branky: Krška K. 3, Komárek 2, Skoček, Doležal
Od úvodních minut bylo znát na čí straně je větší herní kvalita. Hráči Modřic za svým soupeřem zaostávali po většinu zápasu ve všech ukazatelích, včetně toho zásadního – počtu vstřelených gólů.
z.2-sk.B: Zbraslavec – Drnovice 1:1(1:1) Doležel J. - Valenčík
Obvyklý domácí střelec Honza Doležel ve dvou úvodních šancích přestřelil, proto nebylo divu, když se na opačné straně hřiště přízemní střelou z úhlu ujali vedení Drnovice. Poté Honza přece jen vyrovnal, ale tím byl výčet úspěšných střel ukončen, přestože ve zbytku utkání měly několik šancí oba celky.
z.3-sk.A: Modřice – Kunštát 0:6(0:3) Ducháček 2, Banya, Šváb, Pravec, Všianský
I ve druhém zápase se Modřičtí nevyvarovali zbytečných ztrát, po nichž inkasovali dva ze tří prvních gólů. I ve druhém poločase byli Kunštátští důslední v obraně a trpěliví v útoku, a několik svých šancí dokazali proměnit, včetně povedeného voleje Karla Pravce;-).
z.4-sk.B: Drnovice – Lhota u L. 2:5(1:4) Valenčík, Vichta – Haničinec 2, Boček, Měcháček, Zeman
I ve druhém zápase Drnovičtí nepodali špatný výkon, ale soupeř byl přece jen fotbalovější. Drnovice v první půlce snížili z penalty a ve druhé po pěkné individuální akci, ale Lhota měla i tak vývoj utkání pod kontrolou.
z.5-sk.A: Kunštát – Dýmky 2:2(2:2) Truhlář, Banya – Komárek, Dvořáček
Souboj o první místo ve skupině začal lépe pro Dýmky, poté ovšem Kunštát dvěmi brankami stav otočil, ale ještě do půlky bylo srovnáno. Ve druhé půlce byli o poznání aktivnější hráči Dýmek, ale přestože se jim už další branku vstřelit nepodařilo, mrzet je to nemuselo, neboť i tak ve skupině obsadili první místo zásluhou lepšího skóre.
z.6-sk.B: Lhota u L. – Zbraslavec 2:0(0:0) Haničinec, Zeman
Domácí celek při vědomí potřebného výsledku od začátku pozorně bránil, což se dlouho dařilo, a vyrážel do rychlých protiútoků, jejichž zakončení už podle představ nevycházelo. Lhota držela více míč a nakonec se chvilku před koncem dočkala i vedoucí branky, ke které přidala ještě druhou v poslední minutě. Pro domácí bylo jedinou útěchou, že i tento výsledek jim stačil k postupu do semifinále.

tabulky: A:                                                                           B:

1.
Dýmky K.
1
1
0
9:2
4
 
1.
Lhota u L.
2
0
0
7:2
6
2.
Kunštát
1
1
0
8:2
4
2.
Zbraslavec
1
1
1
1:3
1
3.
Modřice
0
0
2
0:13
0
3.
Drnovice
0
1
1
3:6
1

z.7-o 5. místo: Modřice – Drnovice 0:1(0:0) br. Bednář
Ani poslední utkání se Modřicím nevyvedlo. Herně sice už za soupeřem tolik nezaostávali, ale z větší míry to bylo zapříčiněno polevením v nasazení Drnovic, kteří v předchozích zápasech předvedli kvalitnější výkon, přesto i tento jim k výhře, díky jediné úspěšné střele, nakonec stačil.
z.8-semifinále 1: Dýmky – Zbraslavec 1:1(0:0) penalty 2:1 br.Dvořáček – Křepela R.
Očekávaný vyrovnaný duel se bezezbytku naplnil. Domácí se opět dlouho nedokázali střelecky prosadit, tak se asi 7 minut před koncem ujali vedení Dýmky. Zbraslavec stačil alespoň odpovědět vyrovnávací brankou. V penaltách však střelecké trápení Zbraslavce pokračovalo a úspěšnější byli hráči Dýmek, když proměnili dvě ze tří, na rozdíl od domácích, kde byl úspěšný pouze Honza Doležel.
z.9-semifinále 2: Kunštát – Lhota u L. 2:4(1:3) Horák, Zámek – Boček 2, Zeman, Haničinec
I toto semifinále mohlo být výsledkově vyrovnané. Poté co se Lhota dostala do vedení, Kunštát vyrovnal. Další náskok už dvoubrankový náskok Lhoty, mohl Kunštát vymazat ve druhé půlce, ale neproměněnou penaltou Danešem Všianským se tak nestalo, a Lhota dalším gólem postup zpečetila.
z.10-o 3.místo: Zbraslavec – Kunštát 0:0 penalty 3:1
Že se domácím opět střelecky nedařilo a v posledním zápase neskórovali, snad už nebylo ani překvapivé;-). Kunštát však už svůj střelecký účet také uzavřel v předchozím duelu, tak podruhé v turnaji musely o vítězi rozhodnout penalty. Zbraslavec vyměnil dva předchozí neúspěšné exekutory Pavla D. a Lukáše M. za Radima a Joního, což přineslo úspěch v podobě všech tří proměněných kopů. K tomu Kuba druhou kunštátskou vyrazil, takže třetí místo připadlo domácím.
z.11-finále: Dýmky – Lhota u L. 0:1(0:1) br. Haničinec
Ve finále se vedení ujala Lhota a zkušeně šla za výhrou. Dýmky však nepradaly kůži lacino, proto byl zápas otevřený až do samého konce. Výhru však, řekl bych zaslouženě, přesto mohla oslavit Lhotka.
 
Individuální ceny: nejlepší střelec - Martin Haničinec (Lhota u L.) 5 branek, nejlepší brankář - Petr Kubíček (Zbraslavec), nejlepší hráč - Alois Zeman (Lhota u L.).
 
     Ještě závěrem krátké zhodnocení: Týmy se zasloužily o zajímavou podívanou, ač některým z nich se vpravdě tolik nedařilo, naopak třeba Drnovice zahráli, snad až nad očekávání, velmi dobře. Potěšitelné je, že během turnaje se hráči vyvarovali větších výstřelků proti duchu fair-play, k čemuž dozajista přispěl  způsob a  přesnost v rozhodování Dana Ježka. Zbývá poděkovat jako každoročně za podporu příchozím divákům, a všem co se podíleli na organizaci a zajištění turnaje – jmenovitě především Frantovi Tenorovi a Tondovi Doleželovi (nejen jako moderátorovi) – díky vám všem!
 
Sestavy:
Drnovice: Petr Vrbka - 6 Michal Páral, 7 Michal Vichta, 8 Zdeněk Koudelka, 10 Váslav Čuma, 11 Vratislav Valenta, 12 Pavel Bednář, 14 Vojtěch Dokoupil, 15 Pavel Valenčík.
Dýmky Krška: Zdeněk Setnička - 2 David Krška, 3 Pavel Heiler, 4 Karel Krška, 6 Jaromír Komárek, 7 Radek Dvořáček, 8 Michal Skoček, 9 Karel Doležal.
Kunštát: Tomáš Holík - 4 Daniel Všianský, 6 Robin Vichta, 7 Karel Pravec, 8 Pavel Šváb, 9 Karel Truhlář, 10 Aleš Zámek, 11 Josef Banya, 13 Ondřej Horák, 15 Ondřej Ducháček, 16 Lukáš Nedoma.
Lhota u Lysic: 37 Marek Trávníček – 2 Ladislav Měcháček, 7 Lukáš Danovský, 8 Pavel Jonáš, 9 Alois Zeman, 12 Martin Haničinec, 15 Vítězslav Boček.
Blajkec Modřice: 17 Zdeněk Řepa – 2 Richard Tomandl ml., 5 Michal Tomandl, 7 Igor Dočkal, 8 Roman Hrstka, 9 Aleš Dohnal, 10 Lukáš Uhrík, 13 Richard Tomandl, 14 Filip Trčka.
Zbraslavec: 40 Petr Kubíček – 2 Martin Jonáš,  8 Vlastimil Halma (jen 3 zápasy), 10 Lukáš Miksan, 11 Pavel Doležel), 17  Tomáš Tenora, 21 Radim Křepela, 36 Petr Crhák, 60 Robin Buchta, 66 Jan Doležel.
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2016