Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2017 - XXIII. ročník

Hráno v sobotu 1. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min, o 5. místo 2x10. Počasí – zpočátku zataženo, s jednou krátkou dešťovou přeháňkou (během druhého zápasu), později skoro jasno a poměrně větrno, kolem 25°C. Rozhodčí Daniel Ježek a Michal Tomandl, k čemuž chci podotknout, že oba zvládali řídit zápasy velmi dobře, s čímž ne všichni hráči projevovali souhlas, ale s tímto přístupem bych viděl problém spíše někde jinde;-).
 
Naši podporovatelé:
Obec Zbraslavec, TGA s.r.o., Pila Radim Křepela, Truhlářství Petr Křepela, Antonín Doležel
 
Výsledky:
zápas1-sk. A: Kunštát – LPP Lhota u L. 0:5(0:2) Bednář Z. 3, Španěl, Dvořáček Ro.
Kunštát možná víc spekuloval nad tím, jak se mají jmenovat - nastoupilo vícero hráčů malé kopané z Újezda (i dresy měli jejich) - než jak mají hrát, a než se vůbec poprvé dotkli míče, tak už asi 10 sekundách prohrávali! Další průběh toho příliš nezměnil, takže favorit měl vývoj utkání bezpečně pod kontrolou. To Kunštát od ještě vyšší prohry zachránil několika bravurními zákroky Čita v bráně.
z.2-sk.B: FK Tuzemák – Zbraslavec 3:1(2:1) Hanák, Hlaváček, Vorlický - Doležel J.
Složení nováčka turnaje s tolika mladíky, mezi nimiž nechyběli ani už osvědčení fotbalisté (například Boskovic, či Svitávky), působilo impozantně, ještě přesvědčivěji se ukázala jejich střelecká potence, když skórovali ze své druhé a třetí šance! Zanedlouho sice Honza snížil, ale domácí se nadále viditelně herně a především střelecky trápili. Ve druhé půli navíc Tuzemák využil jeden rychlý kontr do rozhozené obrany, který pro domácí znamenal definitivní konec nadějí na zvrat.
z.3-sk.A: LPP Lhota – Drnovice 6:1(4:1) Haničinec 2, Dvořáček Ro.2, Bednář Z., Španěl – Bednář P.
I ve druhém vystoupení loňský vítěz dlouho nenechal nikoho na pochybách, kdo je na hřišti pánem. Drnovičtí se střelecky prosadili až za stavu 0:3, především díky bohorovnosti v obranné hře soupeře. K další brance se už nedopracovali ani nemalé množství šancí, což samo o sobě bylo s podivem, stejně jako s jakou střeleckou potencí se dnes jejich hráči předvedli:-(.
z.4-sk.B: Dýmky – Tuzemák 2:1(2:1) Dvořák, Frimmel – Kubín, č.k. Dvořák (Dýmky)
První opravdu napínavý souboj přinesl až tento duel mezi zarputilými hráči Dýmek a entuziasmem nabitými mladíky hrajícími za Tuzemák. První branku zaznamel střelou od půlky hřiště brankář Dýmek, který se ve druhé půli o poznání méně „vyznamenal“ při zabránění gólové střele rukou mimo brankoviště, po které obdržel červenou kartu. Tuzemák však pětiminutovou přesilovku ani zbývající čas na vyrovnání nevyužil, popravdě příliš velký tlak si nevytvořili, možná si kluci dovedli spočítat, že i tento výsledek jim zajišťuje postup do semifinále.
z.5-sk.A: Drnovice – Kunštát 2:2(0:2) Valenčík, Bednář – vlastní, Ducháček
Souboj o druhé postupové místo ve své skupině začal lépe Kunštát, a dvoubrankové vedení se mohlo zdát dostatečné. Avšak na to jak odehráli Kunštátští druhou půlku, už hrdí být nemohou. Zcela přenechali iniciativu soupeři, který jak už to bývá, je za to náležitě potrestal. Drnovice dokonce předvedli několik dnes pro ně jinak bohužel nezvyklých pěkných kombinačních akcí, v jednom případě zakončené i brankou. Po tomto vývoji vzájemného duelu se tak dá říct, že si postup zasloužili Drnovičtí.
z.6-sk.B: Zbraslavec – Dýmky 0:0
Domácí potřebovali k postupu do semifinále vyhrát o dvě branky, což se ukázalo jako příliš těžký úkol. Sveden byl tuhý boj, jenž fotbalové krásy příliš nenabídl. Dýmky podali odpovědný výkon, místy s tvrdostí na hranici snesitelnosti, v čemž jim však domácí směle konkurovali. Rozhodující rozdíl nebyl ani v kvalitě zakončení. Domácí byli nejblíže gólu při střele Honzy Doležela do tyče před koncem první půle, další šance převážně v podání stejného hráče končily zakončením mnohem nepřesnějším. Neprosadili se ani Dýmky, například z mnoha přečíslení četnějších především s blížícím se závěrem utkání, je to však mrzet nemuselo.

tabulky: A:                                                                              B:

1.
Lhota u L
2
0
0
11:1
6
 
1.
Dýmky KK
1
1
0
2:1
4
2.
Drnovice
0
1
0
3:8
1
2.
FK Tuzemák
1
0
1
4:3
3
3.
Kunštát
0
1
1
2:7
1
3.
Zbraslavec
0
1
1
1:3
1

z.7-o 5. místo: Kunštát – Zbraslavec 0:1(0:0) Crhák
Zklamání z nepostupu do semifinále se možná více podepsalo na Kunštátských, protože i v tomto duelu působili jakoby zakřiknutě a po úvodním oťukávacím poločase přinesl ten druhý festival šancí na straně domácích. Že se jim nakonec podařilo využít jedinou, jaksi dokumentuje, kde byla dnes jejich největší slabina.
z.8-semifinále 1: LPP Lhota u L.– Tuzemák 1:0 Zeman
Utkání přineslo poměrně zajímavou podívanou, ve které Tuzemák zdaleka nehrál druhé housle. Přes některé pohledné akce především ve druhé půlce se jim však potřebný vyrovnávací gól vstřelit nepodařilo, do finále tak prošel podle očekávání asi největší favorit turnaje.
z.9-semifinále 2: Dýmky – Drnovice 5:0 Dvořáček Ra. 2, Krška D., Frimmel, Komárek
Drnovice se ani v tomto duelu herně dostatečně nezmobilizovali a nedokázali soupeři klást dostatečný odpor. Výsledkem byl další přesvědčivý výsledek, jenž ukázal, že tentokrát skupinou smrti bylo bezesporu béčko, jehož účastníci v kvalitě předčili dvojici hůře umístěných celků skupiny A.
z.10-o 3.místo: Tuzemák – Drnovice 3:1 Vorlický 2, Hanák – Bednář P.
Také další utkání neporušilo předchozí konstatování a třetí místo si po zásluze zajistili mladíci Tuzemáku. Těm vzhledem k okolnostem v rozhodujícím souboji ve skupině uniklo první místo a tím i případný postup do finále docela nešťastně, přesto snad mohou být se svým vystoupením na turnaji spokojeni. Snad ještě více mohou být s konečným umístěním spokojeni Drnovičtí, jsem zvědav, jak se jim podaří příští rok útok na umístění o další příčku výše;-).
z.11-finále: Lhota u L. – Dýmky 2:3(1:1) Haničinec, Španěl – Frimmel 2, Skoček
Opakování loňského finále přineslo úspěšnou odvetu pro loni poražené Dýmky. Utkání bylo skutečným vyvrcholením turnaje a zaskvělo se v něm hned několik individualit na obou stranách. Dýmky nerozhodilo ani, když v úvodu druhé půle hned poté co se po krásné akci a Skočkově zakončení z úhlu z první dostali do vedení 2:1, o tento náskok hned vzápětí přišli díky pohotovosti Španěla, kterému se nevyplácí nechat ani trochu volnosti ve střelecké pozici. Dýmky působili cílevědoměji a díky potenciálu Denise Frimmela , jenž loni hrál za U21 Liberce a nakoukl i do dvou utkání seniorské ligy(!), zaznamenali vítězný gól.
 
Individuální ceny: nejlepší střelec – Zdeněk Bednář (Lhota u L.) 4 branky, nejlepší brankář – Jakub Dvořák (Dýmky), nejlepší hráč – Denis Frimmel (Dýmky).
 
Ještě dovětek aneb co se nevešlo k popisu zápasů: Jak už to bývá, někdo zůstal za očekáváním, někdo jej bezezbytku naplnil. V prvním případě to bohužel platí o domácím celku, omluvou nám může být, že jsme v kádru počítali s Radimem a Fadrcem, které se nám nahradit nepodařilo, ale tak už to ve sportu bývá, takže jsme opravdu moc nesmutnili:-). Složení a výkony dalších celků patrně oproti loňsku pozvedly sportovní úroveň turnaje, ač v některých případech se jednotlivci třeba ocitli za hranicí fair-play (i pročež bylo uděleno nezvykle mnoho karet - co vím jedna červená a dvě žluté), lze z toho snad vinit jejich nezměrný herní zápal, či prestiž turnaje!?:-) Ve skutečnosti bych byl rád, aby si tyto projevy nechali na jindy, či nejlépe na nikdy;-). Na samý závěr chci jako každoročně poděkovat za podporu příchozím divákům, a všem co se podíleli na organizaci a zajištění turnaje – jmenovitě alespoň Frantovi Tenorovi a Tondovi Doleželovi – ještě jednou vám všem díky!
 
Sestavy:
Drnovice: 1 Jan Španěl– 3 Petr Vrbka, 6 Michal Borek, 7 Michal Vichta, 8 Vladimír Valenčík, 10 Tomáš Opluštil, 12 Pavel Bednář, 14 Michal Páral, 15 Pavel Valenčík.
Dýmky Krška: 1 Jakub Dvořák - 2 David Krška, 4 Karel Krška, 6 Michal Skoček, 7 Jaromír Komárek, 8 Denis Frimmel, 9 Radek Dvořáček.
Kunštát: 99 Jan Záboj – 7 Marek Štencl, 8 Rostislav Bednář, 10 Karel Pravec, 11 Michal Šamšula, 13 Robin Vichta, 14 Ondřej Ducháček 15 Tomáš Holík.
Lhota u Lysic: 1 Zdeněk Setnička – 2 Petr Setnička, 5 Roman Dvořáček, 8 Pavel Jonáš, 9 Alois Zeman, 11 Zdeněk Bednář, 12 Martin Haničinec, 14 Ondřej Španěl.
FK Tuzemák Boskovice: 1 Miroslav Havlík – 3 Vítězslav Hanák, 4 Stanislav Dvořáček, 6 Daniel Sedlák, 7 Valentin Cojocaru, 8 Dominik Henek, 9 Roman Hlaváček, 10 Michal Kubín, 11 Daniel Ježek, 12 Jiří Vorlický, 13 Jaroslav Vlach.
Zbraslavec: 40 Petr Kubíček – 2 Tomáš Tenora, 4 Martin Jonáš, 8 Radek Jonáš, 10 Petr Crhák, 17 Pavel Blaha, 21 Pavel Doležel, 36 Jiří Křepela, 66 Jan Doležel.
 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2017