Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2018 - XXIV. ročník

Hráno ve čtvrtek 5. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min, o 5. místo 2x10. Počasí – dopoledne skoro jasno, odpoledne zataženo s jednou drobnou dešťovou přeháňkou (během zápasu o3.místo), později opět jasno, kolem 26°C. Rozhodčí Vladimír Švancara, 2 nebo 3 zápasy Daniel Ježek, opět bych jejich vystoupení zhodnotil dobře, v prvním případě pro někoho možná až překvapivě, a že se našlo i několik příčin k nesouhlasu s jejich rozhodnutími? No, tak to snad k tomu patří;-).

 

Naši podporovatelé:

Antonín Doležel, Lubomír Křepela, Obec Zbraslavec, Pila Radim Křepela, Restaurace & hotel Rudka, TGA s.r.o., Truhlářství Petr Křepela

 

Výsledky:

zápas1-sk. A: Dýmky Krška – Drnovice B 4:1(3:0) Komárek, Krška D., Setnička, Skoček - Měcháček

Obhájce loňské výhry nastoupil do turnaje hodně sebevědomě, v protikladu působil výkon jejich soupeře od začátku jakoby nesehraně až nesoustředěně, což se také projevilo na skóre. Drnovice korigovali čestným úspěchem až v závěru utkání, že svůj potenciál v tomto zápase tak docela nevyužili, se ukázalo teprve v dalším průběhu turnaje.

z.2-sk.B: FK Sebranice – Zbraslavec 1:2(0:0) Dvořák - Doležel J.(pen.), Tomandl

Los byl oproti loňsku pro domácí o dost příznivější, alespoň tak se mi to zdálo před turnajem. Sebranice se však ukázali jako houževnatý protivník, obzvlášť protože se domácím nedařilo proměnit několik slibných šancí v první půlce. Ve druhé se naopak jakoby z ničeho nic, po zacloněné střele z dálky, ujali vedení Sebraničtí. Domácí se dočkali vyrovnání po několika dalších nevyužitých šancích až za přispění penalty po zahrání hráče rukou v brankovišti. Po chvíli se po dorážce z blízka domácí radovali ještě jednou a připsali si tak poměrně šťastnou výhru.

z.3-sk.A: Drnovice B – Újezd/Kunštát 2:1(1:0) Měcháček, Jonáš P.  – Ostrý

Opět dosud nevím, zda původně přihlášené družstvo Újezda, v němž kmenových hráčů KMK bylo sotva polovina, nepřejmenovat jako loni na Kunštát. Ale to není zas tak podstatné jako to, jak se herně prezentovali. A to nebyla velká sláva, také podobně jako loni. Jejich soupeř ovšem nastolil poměrně úsporný styl, se kterým tentokrát tak tvrdě nenarazili jako v prvním utkání. Na výhru nakonec v tomto zápase podle mě po zásluze dosáhl ten lepší tým.

z.4-sk.B: MK Drnovice – Sebranice 0:4(0:2) 2 Štencl, Hruška, Tenora R.

Letos se tradiční účastník MK Drnovice potýkal se sestavou více než zdrávo, ještě hůře však s formou svých opor. Mohu je tak chabě ocenit pouze za to, že nerezignovali na poměrně otevřené herní pojetí, což však bylo v dosažení dobrých výsledků žalostně málo. Sebraničtí se ukázali jako dostatečně vyzrálý mančaft a po získání vedení, už žádný zvrat nepřipustili.

z.5-sk.A: Újezd/Kunštát – Dýmky 1:6(0:1) Vodák – 3 Skoček, Krška D., Krška K., Žáček

Dýmky předvedli i ve druhém zápase suverénní výkon a postupně soupeře doslova rozložili. Přitom Kunštátští se v první půli drželi srdnatě, leč více to platilo v obraně, kde je posílil Ondra Ducháček, jejich útočné snahy totiž postrádaly vícero umu, aby vedly ke skórování. S přibývajícím časem, kdy potřeba Kunštátských vstřelit více branek než jejich soupeř vzrůstala, bylo pro Dýmky o to snazší dostávat se do šancí, jejichž využití se jim dařilo náramně.

z.6-sk.B: Zbraslavec – MK Drnovice 8:1(2:0) 4 Crhák, 2 Doležel J., Doležel P., Krása - Koudelka

Na tento duel bych se za jiných okolností hodně těšil, ale dnes mi při něm bylo spíše smutno, protože Drnovičtí nedokázali předvést ani ten kompaktní výkon, který je zdobil v minulých letech, takže tentokrát se s námi nemohli měřit. Přestože naše hra nebyla nijak oslnivá, ve druhé půli jsme pořádali gólové hody. Zdá se, že minimálně jeden náš borec měl v tomto zápase motivaci opravdu mimořádnou. Jak se však ukázalo dále, navodit lepší herní projev, nám ani tento výsledek nedokázal.

tabulky:  A:                                                                                                   B:

1.

Dýmky

2

0

0

10:2

6

 

1.

Zbraslavec

2

0

0

10:2

6

2.

Drnovice B

0

1

0

3:5

3

2.

Sebranice

1

0

1

5:2

3

3.

Újezd/Kunštát

0

1

1

2:8

0

3.

Drnovice MK

0

0

2

1:12

0

z.7-o 5. místo: Újezd/Kunštát – MK Drnovice 0:0 pen. 2:3

Už jen v souboji o čest, či bůh ví o co, mimo přední pořadí v turnaji, oba soupeři předvedli patrně to lepší ze svých letošních herních možností, snad i proto byli všichni společně udrženi v napětí o podobu výsledku, až jak jen to šlo. Penaltové rozuzlení, ač v něm právě oni jako první neuspěli, se nakonec lépe povedlo Drnovickým.

z.8-semifinále 1: Dýmky – Sebranice 0:0 pen 5:4

Podle předchozího průběhu turnaje se zdálo, že Dýmky budou k zastavení jen stěží. Možná si to nakonec mysleli i jejich hráči. Přestože se hrálo převážně pod jejich taktovkou, tak střelecky se tentokrát ne a ne prosadit. Ve druhé půli předvedli povedený úsek i Sebraničtí, přišpendlili při něm na několik minut favorita k jeho bráně, ale jejich nejnebezpečnější střela Štencla z úhlu se jen z vnějšku otřela o tyčku. O prvním finalistovi tak musely rozhodnout penalty. Jediným z obou pětic, který neskóroval, byl nakonec ve třetí sérii David Krška. Jak těsné bylo toto vítězství, vypověděla poslední penalta, kterou brankář Dýmek už držel v rukou, aby mu přece jen nešťastně vyklouzla do brány, hm. Velké překvapení tak bylo na světě!

z.9-semifinále 2: Zbraslavec – Drnovice B 0:2(0:1) Měcháček, Haničinec

Tento duel domácí nezvládli z několika úhlů pohledu. Asi nikoho obzvlášť po předchozím působení obou celků v turnaji nepřekvapilo, že Drnovičtí neměli chuť hrát hurá fotbal. Nás pak jaksi nepřimělo vyzkoušet využít příhodný poměr střídajících 6:2 v nastolení jiné než opatrné taktiky pozvolného útoku, v níž jsme si nevím proč, zdá se tolik věřili. Nechci tady dělat chytrého ani kritizovat, protože jsem to mohl udělat přímo tam na místě, jen popisuji svoje pocity a vyjmenovávám možnosti, kterých si třeba někdo mohl nevšimnout. Nejen mě dnes chyběla dostatečná vůle něco změnit, nakonec mě už kolikrát chybí chuť na pivo, natož na fotbal..., tak snad příště bude lépe;-). Příliš se toho na způsobu hry nezměnilo ani po vedoucím gólu Drnovic. Chvilku před koncem přišel ještě jeden, což byl definitivní konec (našich nadějí);-).

z.10-o 3.místo: Dýmky – Zbraslavec 5:2(2:1) 2 Žáček, Krška, Skoček, Komárek – Tomandl, Křepela R.

Tento duel nám (domácím) taky úplně nevyšel, po mojí hloupé chybě se soupeř dostal do vedení, zanedlouho přidal druhou branku, na niž jsme ještě do půlky odpověděli snížením po teči Michala těsně před brankářem. Tentokrát jsme hráli o něco agilněji, ovšem jak už to bývá, byli jsme za to kvalitním protivníkem gólově trestáni. Na třetí soupeřův gól jsme ještě jednou dokázali gólově odpovědět Radimovou dorážkou zblízka, ale víc nám už dopřáno nebylo, na rozdíl od soupeře, který zásluhou Lukáše Žáčka dvakrát skóroval, čímž mohl alespoň trochu zmírnit jejich možné zklamání z celkového umístění. V tomto jsme  na tom byli podobně, leč naše výkony nás k lepšímu umístění nepředurčovaly:-(.

z.11-finále: Drnovice B – Sebranice 5:0 2 Jonáš P., 2 Haničinec, Dvořáček

Ve finále, jak podle výsledku vidno, se žádné drama nekonalo. Příliš jsem to nesledoval, ale že by zkušenosti na jedné straně a uspokojení na druhé stály v souznění ke konečné podobě výsledku? Přes jasný průběh, si snad všichni aktéři poctu nastoupit ve finále užili, neb je to jednou za čas, minimálně za rok:-). Mohu připojit už jen jednu spekulativní informaci, že brankář Sebranic měl prý vypito nějakých 12 piv, což se mohlo na lecčems také podepsat, a kdyby ne na hřišti, tak vědět to dotčení při rozhodování o individuálních oceněních, možná by vypadaly i jinak, ale kdo ví:-).

 

Individuální ceny: nejlepší střelec – Michal Skoček (Dýmky) 5 branek, nejlepší brankář – Jan Vlach (Drnovice B), nejlepší hráč – Marek Štencl (Sebranice).

 

  Co bych dodal? K vystoupení domácího týmu jsem toho uvedl už dostatek, připomenu tedy už jen, že největší (leč možná jednou z mála) pozitivních věcí byla široká účast v našem týmu, jinak jsme holt zase jednou zůstali za očekáváním a bude co zlepšovat příště! K Újezdu připojím tolik, že o den později se jim ve finále okresního poháru malé kopané vedlo o mnoho lépe, když v docela jiné konkurenci obsadili pěkné čtvrté místo! Teď už přejdu k závěrečnému děkování a šmitec – takže všem zúčastněným celkům za účast, obzvláště těm Drnovickým, kteří letos v podstatě tvořili polovinu účastníků turnaje! Chci vám všem popřát, aby vám podobný zápal vydržel co nejdéle, alespoň tedy v období úvodu prázdnin opět u nás! Nemohu zapomenout na všechny, co pomáhali s organizací, přípravou a prodejem občerstvení, či údržbou hřiště, neméně všem příchozím divákům – těmto všem ještě jednou velké DÍKY!

 

Sestavy:

Sokol Drnovice B: Jan Vlach – 4 Martin Blažek, 5 Lukáš Miksan, 6 Ladislav Měcháček, 7 Martin Haničinec 8 Pavel Jonáš, 9 Radek Jonáš, 10 Roman Dvořáček.

MK Drnovice: Vítězslav Žáček – 2 Zdeněk Koudelka, 3 Petr Honsnejman, 3 Petr Vrbka, 7 Michal Vichta, 8 Pavel Valenčík, 10 Václav Čuma, 11 Jan Ďugoš, 14 Petr Vrbka, Vlastimil Borek.

Dýmky Krška: 1 Michal Čech - 2 Jan Setnička, 3 Michal Skoček, 4 Karel Krška, 6 David Krška, 7 Radek Dvořáček, 8 Lukáš Žáček, 9 Jaromír Komárek.

Újezd/Kunštát: 99 Jan Záboj – 2 Michal Šamšula, 3 Jaroslav Šmerda, 5 Zdeněk Bednář, 6 Jakub Šauer, 7 Martin Vodák, 8 Michal Ostrý, 9 Robin Vichta, 10 Ivo Loukota, 11 Ondřej Ducháček, 13 Michal Tenora.

FC Sebranice: Michal Šebek – 2 Martin Štoudek, 4 David Bednář, 7 Marek Štencl 8 Tomáš Dvořák, 9 Roman Bednář, 10 Tadeáš Hruška, 11 Radek Tenora, 14 Vít Měcháček, 69 Petr Nezval.

Zbraslavec: Petr Kubíček – 2 Radek Jonáš, 4 Martin Jonáš (jen 1 střídání), 8 Michal Tomandl, 9 Jiří Křepela 10 Petr Crhák, 11 Pavel Doležel, 17 Petr Krása, 21 Radim Křepela, 36 Martin Fadrný, 60 Tomáš Tenora, 66 Jan Doležel, Daniel Ježek.

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2018