Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Letos byly premiérově spojeny do pouťové soboty dvě akce – hasičská soutěž Kýbl kap a přátelské utkání malé kopané svobodní-ženatí. Vše proběhlo v sobotu 16.7. v areálu Pod kaštany v odpoledních hodinách – od 14h začali hasiči v obvyklém pořadí – požární útok a pivní štafeta. Asi v půl sedmé přišla na řadu malá kopaná.

Letošní účast pouťové kopané byla o něco málo početnější než loni, přesto jsou zde stále nějaké rezervy, jelikož sehnat si kopačky je pro některé neřešitelný problém. A to bylo několik párů zapůjčeno, leč naše půjčovna nedisponuje všemi velikostmi. Krom těchto několika málo dostali opět příležitost všichni odvážní příchozí a nejeden z nich se odvděčil pěkným výkonem. K pobavení diváků přispěl i starosta Milan Vaněrka, který při komentování průběhu do mikrofonu nezapřel své šoumenství;-). Ženatí do zápasu vstoupili zkušeně, když řekněme podcenění vstupu do utkání svobodných, přetavili ve dvoubrankové vedení. V dalším průběhu jim stačilo převážně se soustředit na bránění, z čehož si mohli dokonce dovolit postupně více, jak se soupeř ne a ne prosadit, vědomě polevovat. Ovšem toto neplatí pro Frantu v jejich bráně, ten v ostražitosti nepolevil snad ani na vteřinu, jen proto se mu podařilo nepokazit si svoji brankářskou reputaci;-). Na druhé straně před brankou svobodných bylo po skončení první třetiny už jen několik málo nebezpečných momentů. Pokud vím, tak snad jen třikrát mířili ženatí mezi tyče, ale z toho dvakrát skórovali! Přestože před koncem třetí třetiny (což v tu chvíli, zdaleka ne všichni věděli, zda to bude poslední nebo předposlední část základní hrací doby) svobodní stav srovnali, ženatí působili dojmem, že režii utkání drží pevně v rukou (taky myslím, že o tom byli sami přesvědčeni). Na konečném výsledku se tato jejich sebedůvěra nakonec přece jen projevila;-).

   Už jen krátké zhodnocení: o výhře ženatých mimo další méně významné okolnosti tak rozhodl jednak gól v prodloužení, který se dal chytit, dále spolehlivé zákroky Franty v bráně a spousta nevyužitých šancí svobodných v podání nejen jejich mladých útočníků. Ženatí se tak po delší době, pokud se nepletu, tak naposledy se jim to podařilo v roce 2011, mohli radovat z výhry v tomto výjimečném duelu:-). Po zápase následovala taneční zábava s folk a kántry hudbou, v jehož průběhu došlo i na několik dramatičtějších momentů, které snad nebudou mít neblahé následky, aby pokazili dojem z jinak podle mě povedené akce.
 
Statistiky utkání: SVOBODNÍ – ŽENATÍ 4:5 po prodl. (1:3,0:0,3:1 - 0:1)
Branky: Partik Crhák 0:1, Zdeněk Křepela 0:2, František Tenora ml. 1:2, Martin Cetkovský 1:3, Samuel Prudký 2:3, Jakub Švancara 3:3, Ivo Krejčířík 3:4, Pavel Doležel 4:4, Martin Cetkovský 4:5, rozhodčí Adolf Crhák. Hrálo se 3 x 15', prodloužení 10 min. Počasí - zataženo asi něco nad 20°C. Diváků kolem 50.
Sestavy - svododní: Tomáš Tenora (od 2. třetiny Jiří Křepela) – Radek Jonáš, Pavel Doležel, Dominik Špinar (jen 1. třetinu), Jiří Trávníček, Jakub Švancara, Samuel Prudký, František Tenora ml., Martin Jonáš (2. a 3. třetinu) - ženatí: František Tenora – Martin Cetkovský, Patrik Crhák, Tomáš Crhák, Ivo Krejčiřík, Radim Křepela, Zdeněk Křepela, Vladimír Švancara.
 

Náhledy fotografií ze složky Svobodní-ženatí a Kýblkap 2016