Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jelikož se v sobotu dostavili pouze dva hráči, nemá se tentokrát cenu o této části turnaje zmiňovat. Nedělní program tentokrát zaznamenal několik absencí předem přihlášených borců, první svou účast vzdal už v sobotu Dominik, v neděli po ránu se omluvil Karel M. a posledním na nějž jsme čekali marně (tentokrát doslova) byl Petr K. ml. Ta poslední se systémem zahýbala nejvíce, ale nebylo to nic, co by se nedalo zvládnout, tak jen poněkud utrpěla kvalitativní úroveň turnaje. Ta se mi však i přesto zdála velmi dobrá, jelikož je vidět, že většina hráčů v tenisovém vývoji oproti předchozím rokům znatelně pokročila;-). Bylo tak k vidění vícero vyrovnaných duelů a jen opravdu minimum zcela jednoznačných!
K průběhu: První kolo vyznělo celkem bez problémů pro favority všech tří duelů. 2. kolo bylo naopak ve všech případech nadmíru vyrovnané. V dalším kole bylo nad plán přidáno jedno čtvrtfinále (Jakub si už chtěl zahrát), což losem odnesl agilní Pavel M., který se utkal právě s nasazenou jedničkou. Následovalo snad největší překvapení celého turnaje, když Radim nestačil na Pavla T., ovšem herní rozehranost i zdravotní obtíže hrály silně pro vítěznou stranu. Do rozšířeného čtvrtfinále se tedy vešel i Zdeněk K., pro kterého prohra ve 2. kole nybyla konečnou, ale na loňského finalistu Aleše neměl nárok. A poslední čtvrtfinále přišlo dokonce o nasazeného hráče, tudíž se Tomáš do semifinále musel prokousat "pouze" přes náhradníka, jímž byl další poražený z předchozího kola -Jiří K., a nebyl to pro něj až tak velký problém:-(. V obou semifinále se o výhru celkem bojovalo, ale nakonec navrch měli oba favorité Kuba a Alda, kteří si to na závěr rozdali mezi sebou. Po vývoji stavu 0:1, 5:1, 5:2, 6:2 podle očekávání triumfoval Jakub.
záp. kolo 1. hráč 2. hráč výsledek
1 1. Marek Krása Jiří Křepela  3:6
2 1. Zdeněk Petr Zdeněk Křepela 2:6
3 1. Jan Doležel Ondřej Kyzlink 6:0
4 2. Pavel Těžký Jan Doležel 7:5
5 2. Pavel Macháček Jiří Křepela  7:6(3)
6 2. Tomáš Tenora Zdeněk Křepela 3:2
7 QF (1) Jakub Pačínek Pavel Macháček 6:2
8 QF (4) Radim Křepela Pavel Těžký 4:6
9 QF (3) Aleš Ryšavý Zdeněk Křepela 6:1
10 QF Jiří Křepela  Tomáš Tenora 2:6
11 SF Jakub Pačínek Pavel Těžký 6:3
12 SF Aleš Ryšavý Tomáš Tenora 6:3
13 Finále Jakub Pačínek Aleš Ryšavý 6:2
Závěrem opět poděkování všem za účast, některým dalším za pomoc s přípravou zázemí turnaje (jmenovitě Tondovi D.) atd. Některým bych jen doporučil příště více směřovat své síly do jiných činností než učinili letos, a třeba bychom je mohli zase vidět mezi účastníky. Na nápravu není nikdy pozdě;-).

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj STKZ dvouhry 2016