Jdi na obsah Jdi na menu
 


sobota 30.7.2016 - přípravné duely
 
K systému: nebyl žádný, kdo přišel tak hrál, víceméně podle toho jak kdo potřeboval. Před začátkem: když do toho zahrnu i páteční nepříliš početně zastoupenou brigádu (holt špatná propagace), při níž se podařilo vyplít veškerou trávu, tak byl program celovíkendový. V sobotu byl sraz v 15h, a asi po hodinové přípravě kurtu a zázemí, během níž se podařilo díky Frantově pomoci vyřešit i problém s kropením, se začalo hrát.
Průběh: Aby byla nějaká změna, a nenastoupili proti sobě určitě nejčastější soupeři v místním podání Pavel a Tomáš proti Dominikovi, který tedy neměl k dispozici svého obvyklého parťáka Dafa, ujali se rozehry příjezdší zástupci TJ Rajhradice Honza s Martinem. Těm sice úvod nevyšel, ale pak se zlepšovali, ovšem dobře si vedli i jejich soupeři v druhém duelu, takže i ten prohráli. Uspět se jim povedlo až napotřetí, kdy si připsali jistě cenný skalp:-). V závěru došlo i na zmíněný duel nejčastějších soupeřů, který jako jediný v tomto dni, měl rozhodnout o pozicích do nedělní soutěže. Přestože Bočise zastoupil agilní Honza, tak ani to na Pavla s Tomášem nestačilo a zajistili si místo mezi skupinou nasazených (3-5). V závěru už u některých s množstvím vypitých piv tenisové přesnosti ubývalo, ale i tak duely jistě splnily svůj účel. Pro ty, co letos nastoupili k první čtyřhře, což bylo na jejich motání se po kurtu docela znát, tuplem.
záp. 1. dvojice 2. dvojice výsledek
1 J.Doležel/M.Urbánek M.Boček/D.Špinar 1:6
2 P.Macháček/T.Tenora J.Doležel/M.Urbánek 6:4
3 J.Křepela/V.Odehnal M.Boček/D.Špinar 6:2
4 J.Doležel/M.Urbánek J.Křepela/V.Odehnal 6:4
5 P.Macháček/T.Tenora J.Doležel/D.Špinar 6:4
6 M.Boček/J.Křepela P.Macháček/T.Tenora 6:7(4)

neděle 31.7.2016 - "hlavní soutěž"
Systém: Z osmi dvojic byly dvě nasazeny do čtvrtfinále, zbývající účastníci (s trojicí nasazených, jejichž pořadí bylo vylosováno) si to rozdali ve zkráceném předkole o pozice do čtvrtfinále. Vítěz třetího zápasu byl losem přiřazen k vítězi prvního, a losem poté ještě našli své soupeře poražení z 1. a 3. zápasu. Dál klasický pavouk.
K průběhu:
Všechny předkola dopadly podle očekávání, ovšem až překvapivě jasně, tedy pokud by člověk nezohlednil rozsah účasti některých borců na pouťové zábavě v Boskovicích předchozího večera. V prvním čtvrtfinále měli hrát Dominik a Martin, ale aby nehráli dva sety po sobě, tak je po vzájemné domluvě nahradili Honza s Martinem. Všechno je možné, když se lidi dokáží domluvit;-). Na pohled to nebylo tak jasné, ale nakonec se přece jen prosadili favorité. Podobně tomu tak bylo i ve dvou následujících duelech. Poslední čtvrtfinále mělo, a také bylo, nejvyrovnanější, přesto to nebylo tolik, jak jsem alespoň já čekal. První semifinále ovládli Krásovi, když byli vyrovnanější dvojicí a po pěkném výkonu vyhráli zaslouženě. Ve druhém se odehrály pouze tři hry (Aleš s Pavlem vedli 2:1), víc silný déšť nedovolil. Pokračovat, až zmizely kaluže, se dalo až asi za 3 hodiny, to už však na místě moc hráčů nepobývalo. A stejně pak později zase pršelo. Zbývající úkol - dopít bečku - se přes veškeré úsilí Dominika s Tomášem podařilo, až díky neméně vydatné pomoci rodinných příslušníků Křepelů a Lepků:-).
Závěrem: Že to tentokrát nedopadlo, no co. Dohrajem to jindy, v podstatě je to možné kdykoli kdekoli. Dále je v plánu víkendový turnaj ve dvouhrách. Termín bude vybrán z následujících dvou - buď 20.-21.8. nebo 3.-4.9. K proběhlému turnaji zbývá poděkovat za podporu všem příchozím divákům (vzpomínám si na 23 včetně dětí, když počítám i ty, kteří se dostavili mimo zápasový program), Tondovi Doleželovi za přípravu výčepu a pochopitelně všem hrajícím účastníkům!
záp. kolo 1. dvojice 2. dvojice výsledek
7 1. P.Macháček/T.Tenora (3) J.Doležel/M.Urbánek 4:1
8 1. P.Bělehrádek/R.Pavel (4) J.Just/Z.Petr 4:0
9 1. A.Ryšavý/P.Těžký (5) M.Boček/D.Špinar 4:0
10 QF P.Bělehrádek/R.Pavel J.Doležel/M.Urbánek 6:3
11 QF J.Křepela/V.Odehnal (2) J.Just/Z.Petr 6:1
12 QF M.Krása/P.Krása (1) M.Boček/D.Špinar 6:3
13 QF P.Macháček/T.Tenora A.Ryšavý/P.Těžký 3:6
14 SF P.Bělehrádek/R.Pavel M.Krása/P.Krása 2:6
15 SF J.Křepela/V.Odehnal A.Ryšavý/P.Těžký nedohr.

dohrávka turnaje - sobota 20.8.2016
Přestože tato varianta dohrávky byla domluvena dopředu, vyskytla se v případě Ladě termínová kolize s tenisovým turnajem ve Svitávce, a jelikož tam šlo asi o prestižnější podnik musel v naší dohrávce za něj zaskočit náhradník. O významu našeho klání docela vypovídá i v jakém rozpoložení se někteří borci dostavili. Nebudu jmenovat osobu, která svůj neustálý kyselý výraz vysvětlovala, že ze včerjška spal jen dvě hodiny. Takže se Laďovi není co divit:-). Jelikož dostatečnou herní kvalitu předvedli pouze Alda s Pavlem, dopadly oba zápasy celkem jasně. Ostatní mohlo pouze více či méně mrzet, že se nepředvedli ve zrovna nejlepším světle. Mě rozhodně více. Ještě ráno jsem se na tenis vysloveně těšil, jenže přes poledne jsem se prací docela fyzicky unavil, a jelikož na to teď jsem zvyklý míň než dříve, tak to pak na hře bylo znát:-(. Vývoj semifinále byl 1:0-1:5-2:5; finále pak ... 4:3-6:3, 2. set myslím 4:0-4:1. Přestože vítězové letos nebyli svými soupeři nijak zvlášť prověřeni, tak zas tolik to jejich výhru nesnižuje, a po právu se mohou rok těšit z držení poháru! Pak uvidíme jak zvládnou obhajobu;-).
15 SF J.Křepela/Z.Křepela A.Ryšavý/P.Těžký 2:6,0:6
16 finále A.Ryšavý/P.Těžký M.Krása/P.Krása 6:3,6:1

 

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj čtyřhry Zbraslavec 2016