Jdi na obsah Jdi na menu
 


POHÁR STK ZBRASLAVEC - 13. ročník
 Hráno v neděli 8.7.2007 na 2 x 20 min ve Zbraslavci na hřišti Pod kaštany.

Třinácté pokračování turnaje v malé kopané se neslo ve znamení několika nejen organizačních změn...
Jednak se nehrálo v tradičním termínu 5.7. ale kvůli dešti až v neděli osmého, což bylo díky téměř jasné obloze velkou výhrou po této stránce. Potom dopředu se omluvil dlouholetý účastník a pořadateli nadmíru oblíbený tým Nýrova, načež byly přizvány Sebranice. No malá revoluce se udála také na poli výsledkovém, když do třetice nedošlo na stejné složení finálové dvojice... k lítosti domácího týmu, který se umístil nejhůře od roku 1998, tehdy skončil poslední-šestý.
 
Komentář k zápasům:
Skupinu A vyhrála suverénně Rudka, když porazila Drnovice i Sebranice. Do zápasu o třetí místo pak postoupili Sebranice, díky výhře nad Drnovicemi. Potud žádné velké překvapení.
Skupina B oproti tomu skončila neméně suverénním a o to více nečekaným vítězstvím Modřic, kteří svoje soupeře ve skupině Dýmky Krška i Zbraslavec porazili vůbec prvé v historii turnaje (v obou případech to byl čtvrtý vzájemný zápas). poražení se v prvním zápase skupiny rozešli s remízou, takže o druhém místě musely rozhodnout dodatečné penalty. Při nich ani jednou nezaváhali Dýmky a postoupili alespoň do boje o třetí místo.
Zápas o 3. místo mezi Sebranicemi a Dýmkami byl ještě pár minut před koncem vyrovnaný, nakonec byli šťastnější Sebranice, když v posledních minutách dvakrát skórovali a vyhráli tak 3-1.
Finále turnaje bohužel tentokrát jeho pravým vyvrcholením nebylo. Rudka byla horkým favoritem i bez komplikací, které jejich soupeře z Modřic potkaly. Ti doplatili na úzký kádr a před finále přišli o dva hráče kvůli zranění, i když nakonec jeden z nich hrál, byl to pouze smutný příběh finále. To pak není moc velká šance porazit dvanáct hráčů převážně hrajících fotbal v Kunštátě. Konečný výsledek potom ani zcela neodpovídal průběhu zápasu, protože Kunštátští resp. Rudečtí nevyužili spoustu gólových příležitostí a jejich výhra mohla být mnohem vyšší. Ale v pohledu na celodenní účinkování bylo obsazení finále stejně jako další pořadí v turnaji zasloužené. Alespoň jiné názory jsem po skončení bojů nezaznamenal;-).
 
Výsledky:
Skupina A
Rudka – Drnovice 3:0(2:0) Ducháček, Truhlář, T.Novotný
Sebranice – Rudka 1:3(0:2) Zeman – Doležal 2, Ducháček
Drnovice – Sebranice 2:3 M.Haničinec, E.Mihola - Jonáš, Jančík, Zeman

1.
Rudka
2
0
0
6:1
6
2.
Sebranice
1
0
1
4:5
3
3.
Drnovice
0
0
2
2:6
0

Skupina B
Dýmky – Zbraslavec 1:1(0:0) Krška – J.Doležel
Modřice – Dýmky 3:1(1:1) Křepela 2, Aboulaiche - Dufek
Zbraslavec – Modřice 1:3 (0:1) J.Doležel – Aboulaiche, Ježek, Kramář

1.
Modřice
2
0
0
6:2
6
2.
Dýmky
0
1
1
2:4
1
3.
Zbraslavec
0
1
1
2:4
1

O pořadí na 2. a 3. místě ve skupině rozhodly dodatečné penalty. V nich vyhrály Dýmky poměrem 3:1.
 
Zápasy o celkové umístění:
O 3.místo: Sebranice – Dýmky 3:1 Vitouch, Jonáš, Jančík - Lepka
Finále: Rudka – Modřice 3:1(1:0)
 
Individuální ocenění
nejlepší střelec: Ondřej Ducháček (Rudka) 3 góly
Nejlepší brankář: Julius Polóni (Modřice)
Nejlepší hráč: Alois Zeman (Sebranice)
 
Sponzoři:
OBEC ZBRASLAVEC, PIVOVAR ČERNÁ HORA,PILA A+R KŘEPELA, TGA František Tenora, Jiří Křepela TRUHLÁŘSTVÍ, VK TRANS Václav Křepela
 
Sestavy:
Rudka: 1 Petr Pavel - 2 Martin Šauer, 3 Ondřej Ducháček, 4 Vladan Horák, 5 Radek Bouzek, 6 Vlasta Šmerda, Jarda Šmerda, Josef Banya, 7 Tomáš Novotný, 8 David Doležal, 9 Karel Truhlář, 10 Pavel Šváb, 11 Lukáš Včelík
Modřice: 1 Julius Poloni - 5 Michal Tomandl, 6 Mustapha Aboulaiche, 7 Jiří Křepela, 8 Carlo Taccori, 13 Jakub Kramář, 15 Daniel Ježek
Zbraslavec: 30 Petr Kubíček - 2 Milan Hégr, 4 Radek Jonáš, 11 Jan Doležel, 17 Adam Zachoval (pouze 1.zápas), 21 Radim Křepela, 36 Tomáš Tenora, 60 Martin Šustr, 66 Luboš Křepela
Drnovice: 1 Jan Španěl - 3 Erik Mihola, 4 Michal Páral, 7 Roman Dvořáček, 10 Martin Haničinec, 11 Pavel Bednář, 14 Michal Haničinec, Jan Setnička, a další.
 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2007