Jdi na obsah Jdi na menu
 


   SVOBODNÍ – ŽENATÍ 5:5 (1:0,1:0,0:2,3:3) penalty 3:2

Hráno v sobotu 14.července 2012, zač. cca v 18 hod., 4x15 min. (stejně jako loni)
Bylo zataženo, po dešti, ve třetí čtvrtině začalo dokonce svítil slunko. Rozhodčí Tonda Křepela.
Branky: Pavel Macháček 1:0, Radek Skřivánek 2:0, Luboš Křepela 2:1, vlastní 2:2, Luboš Křepela 2:3, Radek Tenora 3:3, David Kuna 3:4, Martin Jonáš 4:4, Radek Tenora 5:4, Luboš Křepela 5:5.
Penalty: začínali ženatí, v brance Petr Krása st. –Martin Jonáš
1) David Kuna dal - Pavel Doležel taky dal … 1:1
2) Franta Tenora nedal - Radek Tenora dal … 2:1
3) Radim Křepela (asi) dal - Martin Jonáš nedal … 2:2, skoro kritický moment ;-)
4) Zdeněk Vilt nedal - Jiří Křepela dal … 3:2,
5) Zdeněk Křepela nedal … konečný stav 3:2, Tomáš Tenora už kopat nemusel.
Sestavy: svobodní: Martin Odehnal – Martin Jonáš, Tomáš Tenora, Jiří Křepela, Pavel Doležel, Radek Tenora, David „Karel“ Bednář, Zdeněk Libiš, Pavel Macháček, Vojta Krejčiřík. Ženatí: Petr Krása – Pavel Jonáš, Franta Tenora, Zdeněk Tenora, Laďa Švancara, Luboš Křepela, David Kuna, Zdeněk Křepela, Zdeněk Vilt, od 2. čtvrtiny: Radim Křepela, od 3. ještě Jirka Trávníček.
 
Průběh: Tak tentokrát si oproti minulému roku nemohu stěžovat. Sice ještě dva dny před utkáním to vypadalo že nás (svobodných) bude tak akorát do počtu, ale i za tuto krátkou dobu se dají sehnat slušné posily. Protože to byli právě tito hráči, kteří se přičinili o vstřelení čtyř z pěti našich branek! No a brankáře jsme získali až na místě asi hodinu před začátkem, ale to bylo více než co jiného pouze odvážný kousek, který pro nás dopadl docela dobře (zkráceně DDD).
Samotný zápas začal jak jinak než opatrně. Hlavní bylo nenechat ženatý vystřelit. Což se teda moc nedařilo, ale procházelo to, neboť pokud si pamatuju snad vůbec netrefili bránu. Takže se ujali vedení svobodní, když po přečíslení a zatažení míče po straně našel „Karel“ před bránou Pavla Macháčka, který se zblízka nemýlil. Ve druhé části to vypadalo podobně, jen druhý gól svobodných vstřelil odvážnou střelou z dálky Radek Skřivánek. Ženatí se, pokud vůbec, stále jen zastřelovali. Třetí část (to už jsme přišli na to, že se hraje na čtvrtiny) probíhala opět v podobném duchu. Jen góly, z ničeho nic(!), padaly na opačné straně. Po zaváhání při rozehrávce před bránou skórovali ženatí poprvé. Zblízka se těžko mohl mýlit Luboš Křepela. Za chvilku bylo vyrovnáno, protože autové vhazování srazil Martin zcela sám, ale zcela neúmyslně, do vlastní brány. O moc víc chyb na straně svobodných nebylo, takže o to víc vyrovnání mohlo mrzet, ale tak to někdy bývá. Poslední čtvrtina přinesla hned po rozehrávce další chybu, když laxní rozehrávku svobodných (kdo to byl nebudu rozvádět;-) ) zachytil dnes nejnebezpečnější ženáč Luboš a střelou z velkého úhlu k bližší tyčce nachytal Martina na hruškách. Svobodní však za chvíli vyrovnali po krásné střele do protější šibenice, jejímž autorem byl Radek Tenora, jedna ze dvou mladých posil z kunštátského dorostu. Dál se hrálo víc dopředu než dozadu a bylo tak k vidění dostatek nebezpečných akcí na obou stranách. Po jednom rychlém protiútoku se podruhé v zápase dostali do vedení ženatí. David Kuna sebral balon před vlastní bránou a jelikož měl před sebou volno až na druhou stranu hřiště, už ho nic nedokázalo zatavit. Za pár minut, ale bylo opět srovnáno, když se po dalším z mnoha přečíslení trefil pěknou střelou z úhlu k protější tyči Martin Jonáš. A zápas pokračoval v gólovém tempu dál. Po další povedené střele z dálky, která se od tyčky odrazila do brány, poslal svobodné do vedení 5:4 svým druhým gólem Radek Tenora. Do konce zbývaly snad tři minuty a ženatým se kupodivu v poslední minutě podařilo vyrovnat. Jak gól padl jsem neviděl. Můžu jen konstatovat, že to byl dnes třetí Lubošův zásah, a taky mě to ani nijak moc nevadilo. Za svodobný bych řekl, že až na těch několik laciných chyb jsme jinak hráli dobře (třeba oproti pocitu z turnaje se to nedá srovnat), a vo to tak nějak šlo, že.
O vítězi letošního utkání tak musely rozhodnout, už po několikáté v řadě, penalty. Tentokrát chytal za ženatý Petr Krása a nevím jaký byl taktický pokyn, ale vypadalo to, že snad nějaký pokyn i dostal. Překvapilo mě že vůbec co chytil -  jednu penaltu, což bohudík nestačilo. Za svobodný chytal Martin Jonáš a vedl si o dost líp než jen o tu jednu co zlikvidoval navíc, jedna pak šla ještě mimo, takže z toho bylo jasný vítězství pro svobodný, asi tak jak jen na penalty může být:-).
Ovšem bylo to jaksi divný vítězství, když poražení pak ani neplatili bečku. Hmm, za těch pár let člověk asi zapomene na ledasco. Tak příště se doufám bude hrát o to kdo zaplatí tu druhou. No už se těším!!!
 
 

Náhledy fotografií ze složky svobodní-ženatí 2012