Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Turnaj v Šošůvce 26.12.2006

   Byl jsem svědkem už tradiční účasti našich barev na turnaji v Šošůvce, a že je to vlastně ojedinělá akce, neboť ve větším počtu se naši žádného jiného turnaje neúčastní, člověku předtím ani nedojde... Ale od samého začátku. Domluva kdo pojede proběhla na valné hromadě STK v pátek 22.12., tudíž v úterý ráno jsme vyrazili do Hlubokého pro Joního. Tam jsme se v 8.40 od něj dověděli, že mu včera Luboš napsal že „asi nepojede“. Co přesně to mělo oznamovat jsme nemohli vědět, proto jsme se drželi původního plánu a zamířili do Kunic. Cestou jsme se Lubošovi sice nedovolali, ale jak jsme před jejich zastavili, otevřelo se okno a v něm Luboš. Netvářil se příliš nadšeně, takže začala přesvědčovací práce jíž se bez váhání ujal Zdeněk. Neřekl bych že byl až tak přesvědčivej, ale Luboš po chvíli řekl že pojede, takže účelu sice přesně nevíme čím, ale bylo dosaženo. No objevil se pak asi až za 15 minut, takže do Drnovic pro Vládě jsme vyráželi tak ve čtvrt na devět. V půl byla prezentace. Museli jsme se tedy spojit s Laděm švancarem, který tam už jistě byl. Když se mu kluci dovolali, bylo za deset půl, byli tam prý čtyři hráčiJ. Před devátou jsme tam v pohodě dorazili a stihli tak oficiální zahájení. To už tam byli naši oddíloví kolegové, zmíněný Laďa Š., Laďa Odehnal se synem Martinem a Martin Cetkovský.

 

   Začalo se hrát vyřazovacím způsobem na jednu porážku, což bylo, při 37 účastnících, po chvíli doplněno o kolo poražených. Určitě rozumná volba, podle ohlasu se s tím většina shodovala. Takže kdybych měl popsat průběh turnaje, jen stručně bych uvedl že v něm naši hráli významnou roli, i když do bojů o nejvyšší příčky promluvil pouze Laďa Švancara, přesto myslím zanechali velmi dobrý dojem na rozdíl od bezkrevných výkonů domácích špiček Bezděka s Obalilem, kteří alespoň v úvodních zápasech podali dosti bezkrevný výkon. Pravdou je že to mohli dovolit, protože jedinou konkurencí byl pro ně výborně hrající Pavel Těžký, který se mezi ně dokázal vklínit na pomyslnou bednu.

 

   Podrobnější sled zápasů lze vyčíst z pořízené fotodokumentace nebo názorněji z pavouka vyřazovací části (mám zaznamenáno ovšem pouze kolo vítězů). Ale stručně bych alespoň rád popsal cestu některých našich borců:

 

-    Laďa Švancara se dostal do semifinále, kam postupně přešel přes Žáčka z Vys., domácí Leoše Dvořáka a Ivo Jakše, zde nestačil až na třetího domácího v řadě na Luboše Bezděka. V opravách porazil Laďu Koudelku a na konečné čtvrté místo ho poslala porážka s Jiřím Obalilem, dalším domácím hráčem. Laďa byl naše největší želízko v ohni což výsledkově potvrdil, když především opět prokázal svoje bohaté zkušenosti.

 

-    Martin Jonáš v 1.kole suverénně porazil Ivo Sedláka (Šoš.), ve druhém vybojoval vítězství ve vyrovnaném zápase s Laďem Koudelkem a až ve čtvrtfinále narazil na největšího favorita a pozdějšího vítěze Bezděka a musel tedy podle předpokladů do kola poražených. Zde si poradil po zlepšeném výkonu v druhém až čtvrtém setu s voděradským Jiřím Stloukalem. V cestě do nejlepší pětky ho zastavil domácí Ivo Jakš. Podle mě Martin vysoko překonal očekávání – umístěním i hrou.

 

-    Luboš Křepela zahájil snadným vítězstvím nad kulhajícím Hebelkem z Němčic, ovšem v dalším kole jej čekal neoprávněně nízko nasazený Pavel Těžký z Boskovic, bývalý hráč Zbraslavci, na kterého Luboš pro změnu neměl. V kole poražených pro něj konečnou znamenal o kolo dřív než pro Joního Jakš. Luboš hrál solidně, což pak potvrdil i ve čtyřhře kde byl jednoznačně tahounem, ale ani tam to na větší úspěch nestačilo. Jakšovi prý poprvé sebral set, tak příště to třeba bude ještě o něco lepší. No a jak zářil při udělování cen…

 

-    Laďa Odehnal se vcelku také slušně prosadil. Nejprve ho čekala tráva domácího Mikuláška, no problem. Pak překvapivě Zdeněk Křepela, který porazil Martina Cetkovskýho. I zde Laďa zúročil svoje zkušenosti a neměl moc problémy. To druhý nasazený Obalil byl něco úplně jiného a porážka nebyla žádným překvapením. V kole poražených skončil Laďa na raketě dalšího našeho dlouholetého hráče Ladi Koudelky. Ale celkově z toho bylo velmi slušné umístění.

 

Obrazek-    Martin Cetkovský prohrál v prvním kole se Zdeňkem Křepelem a ani v dalších zápasech nebyl se svým výkonem spokojen. Potom porazil nějakýho mladého borečka z Petrovic a prohrál s někým z našich myslím s Lubošem. Nevedlo se mu ani ve čtyřhře, kde spolu s Lubošem byli velmi blízko postupu do finále, ale především vlastními chybami nakonec s Dvořákem a Ševčíkem 2-3 prohráli.

  

 

Závěrečné shrnutí? I přes nepříliš početnou a řekl bych i supersilnou konkurenci bylo k vidění spousta zajímavých zápasů. Uvedu pár příkladů, co jsem si stačil všimnout - fakt výborně hrál Pavel Těžký, Laďa Š. hrál zápas s Dvořákem dobrých 30 minut, nebo bojovnost Ladi Koudelky, který si v kole poražených výrazně polepšil, zaskvěl se v zápase se Ševčíkem, nejdřív hladce prohrál první dva sety a potom zápas ještě otočil, no a ještě jedna méně ojedinělá věc, když Zdeněk s Laděm Koudelkem při čtyřhře vedli nad dvojicí Sedlák-Řezníček v pátým setu 10-6 a nakonec 12-10 prohráli. A vůbec ojedinělé bylo sluníčko, které v odpoledních hodinách do sálu pro hráče dosti nepříjemně svítilo, ale jen díky tomu se mi povedlo několik opravdu pěkných fotek, které hodnotím zatím z pincu jako naprosto unikátní. Některé jsou v příslušném oddíle fotoalba.