Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bodovací turnaj ve Vysočanech

 - stručný průběh a výsledky 

První zápasy letošního roku odehráli naši hráči v rámci turnaje ve Vysočanech v sobotu 6.1.2007. Turnaje se zúčastnilo k padesáti hráčům, což je asi o deset víc než v Šošůvce, ovšem chyběli nejlepší hráči Šošůvky, ale na druhou stranu startovali další adepti na přední umístění – Horvát z Boskovic, Bednář z Voděrad a hlavně Radim. Příliš překvapení se nekonalo, takže jen v krátkosti, do čtvrtfinále se z našich dostali Radim, jenž zde ovšem prohrál v pěti setech s Leošem Dvořákem ze Šošůvky a Laďa Švancara, který si poradil s jedním z domácích hráčů áčka. V semifinále pak porazil i zmíněného Dvořáka a až ve finále nestačil na Pavla Těžkého z Boskovic. V kole poražených pak Laďa obhájil druhé místo když porazil ve čtyřech setech Horváta, po dosti kuriózním průběhu čtvrtého setu, když ani jeden z hráčů nedokázal asi šestkrát po sobě vrátit soupeřův servis! V těsné koncovce pak Horvát zkazil podání. Radim pak v cestě za celkovým pátým místem porazil Kubína z Vanovic a v bratrském souboji i 3-1 Luboše, pak ovšem prohrál s Horvátem 1-3. Sedmý skončil Martin Cetkovský který v kole poražených přešel přes Martina Jonáše i přes Bednáře a skončil na Benešovi z Adamova. Luboš ve druhém kole prohrál Obrazeks Jakšem ze Šošůvky 3-1, pak postupoval přes Stloukala z Voděrad, domácího Krále, Všianského taky z Voděrad až narazil na Radima.

Dalším naši se mezi nejlepší šestnáctku nedostali. Martin Jonáš prohrál ve druhém kole s Dvořákem, Laďa Odehnal v prvním s Lubošem, Zdeněk taky v prvním se Všianským a Pavel se Zouharem z Rájce.

Čtyřhry byly trochu pořadatelsky nezvládnuté, když Bednář se Stloukalem zvítězili v semifinále nad Laděm Švancarem a Martinem Jonášem a odjeli pryč aniž by čekali na finále, tak si to o celkové prvenství rozdali ve druhém semifinále Radim a Luboš s Těžkým a Horvátem. Zvítězili nakonec Boskovičtí.

 

 

Článek z Týdne u nás - Noviny pro Blanensko a Boskovicko

z 10.1.2007

Stolnímu tenistovi Těžkému se dařilo

Vladimír ŠVANCARA

Vysočany - Na vydatně obsazeném okresním bodovacím turnaji dospělých ve stolním tenise dominoval Pavel Těžký. Boskovický hráč zvítězil ve dvouhrách a turnajové prvenství připojil i ve čtyřhře. Na turnaji příjem­ně překvapil hráč Adamo­va Zbyněk Beneš, který se k celkovému čtvrtému mís­tu dopracoval přes opravná kola.

V soutěži dvouher si vítěz­ství po zásluze odvezl Pavel Těžký z Boskovic, i když ten­tokrát mu byla zřejmě větším protivníkem vlastní nervozi­ta, než soupeři za zeleným stolem. I přesto si ve finále poradil s nečekaným soupe­řem a prvním překvapením turnaje. Vladimír Švancara, v současnosti hájící bar­vy Zbraslavce, který zahrál téměř na hranici svých možností, ho potrápil v pěti setech. Švancara dokonce v pátém rozhodujícím setu vedl 8:6. Pavel Těžký však v rozhodujících fázích zápa­su zahrál několik riskantních míčů a nepříznivý stav se mu podařilo zvrátit.

Celkově třetí místo obsa­dil boskovický Marek Hor-vát. Tento šestnáctiletý talent nastupující nové generace se již prosazuje i v pravidelných soutěžích dospělých.

K nové nastupující gene­raci lze řadit i Zbyňka Beneše z Adamova, který se stal tím druhým velkým překvape­ním turnaje. Ke konečnému čtvrtému místu se propra­coval po neúspěchu ve svém úvodním utkání, přes oprav­ná kola poražených (dvouhry se hrály systémem na dvě porážky). Ztroskotal až na Marku Horvátovi. Přesto jeho výkon zaslouží uznání. Vždyť na jeho pálce zůstalo několik daleko lépe žebříč­kově postavených hráčů.

Ve dvouhrách nelze opo­menout výkon, který před­vedl zástupce nejstarší gene­race hráčů František Kubín z Vanovic, dlouholetý pra­videlný účastník okresních klání, který turnaj zakončil na desáté příčce.

Marek Horvát s Pavlem Těžkým potvrdili následně svoje herní kvality i vítězstvím ve čtyřhrách. Druhé místo vybojovala velmi dobře sehra­ná dvojice švagrů z Voděrad Miroslav Bednář a Jiří Stlou­kal. Další dvě příčky pak uko­řistily páry Zbraslavce.

Z hlediska oddílů slavil největší úspěch zásluhou svých dvou nejlepších hráčů Orel Boskovice. Dva zástup­ce v první desítce dvouher i přes absenci svých lepších hráčů měli hráči TJ Šošůvka. Nejvíce pak, čtyři umístění, si odvážejí stolní tenisté STK Zbraslavec, kteří objíždějí letošní turnaje v nebývale početném zastoupení.

Turnajová klání pokračují v sobotu 27. ledna turnajem mládeže v Křetíně. O týden později, v sobotu 3. února bude hostit dospělé hráče orlovna v Boskovicích a následující den v neděli se uskuteční tamtéž turnaj mládeže. Poslední akcí dospělých bude turnaj v Něm­čicích v sobotu 3. března. Mlá­dež zakončí své účinkování o týden později, v sobotu 10. března ve Svitávce.