Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní turnaj mládeže Petrovice 2008

9. 12. 2008

P e t r o v i c e - K dalšímu otevřenému bodovacímu turnaji mládeže se do Petrovic sjela čtyřicítka účastníků. Zvláště těší přítomnost těch zbrusu nových, kterých bylo téměř patnáct. Ochutnali první turnajové klání a doufáme, že se u našeho sportu zachytí pevným drápkem.
   Nejmladší kategorii nadějí opanovali výhradně domácí zástupci, ze svého prvního vítězství v životě se radoval Libor Vylášek před Jirkou Koumarem. Coby synové jistě udělali radost svým otcům, dlouholetým okresním hráčům.
   Další kategorie byly ve znamení velkého představení věkem ještě mladšího žáka Petra Krásy ze Zbraslavce. Nejdříve opanoval kategorii starších žáků po finálovém vítězství nad Petrem Horvátem z Boskovic. V bratrském souboji o třetí místo porazil starší Ladislav Koudelka mladšího Petra.
   Petr Koudelka si pak spravil chuť ve své kategorii mladších žáků, kde až v pětisetové bitvě podlehl suverénovi Petru Krásovi, který se musel o vítězství až nečekaně obávat. Třetí místo si odváží naprostý nováček okresních turnajů, rájecký Richard Kejha.
   Petr Krása dostal divokou kartu i pro kategorii dorostu a v rozletu ho nakonec zastavil až ve finále dorostenecký suverén Marek Horvát z Boskovic. Zbylé dvě ceny si odvážejí zástupci Letovic Martin Mužík a Jakub Janoušek.
   Celý turnaj ukázal převahu hráčů pravidelně nastupujících v dlouhodobých okresních soutěžích. Nicméně potěšitelné a sympatické je, že první krůčky zkoušejí stále více i hráči patřící věkově na první stupeň základních škol.
   Jelikož turnaj v Petrovičích byl současně poslední mládežnickou okresní akcí letošního roku, nezbývá než popřát všem hráčům pěkné vánoce a bohatou nadílku pod stromečkem. V novém roce se pak nastupující generace opět sejde v sobotu 19. ledna na mládežnickém turnaji ve Křetíně.
   Žákyně: 1. Mazalová Denisa (Letovice), 2. Bednářová Martina (Křetín). Nejmladší žáci: 1. Vylášek Libor, 2. Koumar Jiří, 3. Hruška René, 4. Souček Filip ( všichni Petrovice). Mladší žáci: 1. Krása Petr (Zbraslavec), 2. Koudelka Petr (Křetín), 3. Kejha Richard (Rájec), 4. Novotný Adam (Křetín). Starší žáci: 1. Krása Petr (Zbraslavec), 2. Horvát Petr (Boskovice), 3. Koudelka Ladislav, 4. Koudelka Petr (oba Křetín). Dorost: 1. Horvát Marek (Boskovice), 2. Krása Petr (Zbraslavec), 3. Mužík Martin, 4. Janoušek Jakub ( oba Letovice).
   
   Vladimír Švancara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 foto: nejmladší žactvo

 

Obrazek

mladší žactvo

Obrazek

dorost

Obrazek