Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní turnaj mládeže Kunštát 2009

25. 3. 2009

Na zavěrečný okresní bodovací turnaj mládeže se v sobotu sjelo do Kunštátu na padesát hráčů, kteří soupeřili v pěti kategoriích. Součástí turnaje bylo i vyhodnocení celkového pořadí za celou sezónu.

 

Kategorii nejmladsího žactva opanoval jak na turnaji, tak celkově Jakub Vrbický z Jevíčka před Markétou Švancarovou ze Zbraslavce.

 

Kategorie mladšího žactva.se stala kořisti Davida Peterky ze Svitávky, který ve finále zdolal svého největšího rivala a sou­časně celkového vítěze Petra Koudelku z Křetína. Podařilo se mu to v poslední možné chvíli, neboť v přiští sezóně už budou oba startovat v kategorii staršího žactva.

 

Tam totiž zatím neochvějně kraluje Petr Krása ze Zbraslavce před Michalem Mareschem z Křetína. Potvrdili to stejným pořadím i v tomto posledním turnaji.

 

Oba dva hráči uspěšně půso­bí i v kategorii dorostu, která přece jen trochu trpi neúčastí dalšich dobrých okresních hráčů. V dorostencích je ovšem situace nepoměrně vyrovnanější. Zatímco v posledním turnaji zvítězil Michal Maresch před Michalem· Farkašem z Adamova a Petrem Krásou, v ramci celé sezóny je pořadí přesně opačné. Nejméně obsazená je kategorie divek. Při jejich počtu osmi hráček hrají pouze společně, bez rozdílu věku, jinak jim nezbývá než hrát s chlapci. V samostatne kategorii většina finálových zápasů skončila vítězstvím Veroniky Švancarové ze Zbraslavce nad Pavlou Sedlačkovou z Olešnice. V celkovém pořadí se pak za nimi obievuje sestra vítězky Markéta Švancarová.

 

V bodovém hodnocení oddílů hraje prim silná trojka v pořadí Sokol Křetin, STK Zbraslavec a DDM Letovice. Následuje je dalši vyrovnaná trojice Boskovic, Svitávky a Jevíčka. Je nutno podotknout, ze hráči nejlepšího okresního oddílu ČKD Blansko, kteří jsou-výkonnostně nesrovnatelně še, preferují z časových důvodů krajské a celostatní turnaje.

 

Motivací okresních oddílů do další sezóny muze být to, ze diky "převodu" okresnich souteží na rekreačni bázi bude rozdělena mezi nejúspěšnější oddíly pracující s mládeží nezanedbatelná částka z rozpočtu okresního svazu. Předběžně je navrhováno nejméně třicet tisíc korun. I když jsou to prostředky, které sotva pokryjí náklady spojené s výchovou nových mladých hráčů, mohl by tento krok pomoci zkvalitnění mládežnického stolního tenisu na Blanensku.

 


 

 

Výsledky turnaje (21.3.2009)

 

Žákyně
1. Švancarová Veronika (Zbraslavec), 2. Sedláčková Pavla (Olešnice), 3. Zemánková Veronika (Boskovice), 4. Švancarová Markéta (Zbr.)

 

Nejmladší žáci
1. Vrbický Jakub (Jevíčko), 2. Švancarová Markéta (Zbr.), 3. Pospíšil Josef (Boskovice), 4. Zemánková Veronika (Bosk.)

 

Mladší žáci
1. Peterka David (Svitávka), 2. Koudelka Petr (Křetín), 3. Holík David (Letovice), 4. Švancarová Markéta (Zbr.)

 

Starší žáci
1. Krása Petr (Zbr.), 2. Maresch Michal (Křetín), 3.
Vacula Aleš (Jevíčko), 4. Peterka David (Svitávka),

 

Dorost
1. Maresch Michal (Křetín), 2. Farkaš Michal (Adamov), 3.
Krása Petr (Zbr.), 4. Foret Martin (Letovice).

 

 

Obrazek