Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěžní úvod letošní sezóny obstaralo éčko 1. kolem kvalifikace o RS-1, v dalších třech dnech odehráli dvě utkání áčko a jedno béčko. Ale vezmu to odshora.

Áčko nastoupilo v pátek 27.9. doma proti Orlu Ivančice A. Soupeř loni skončil o dvě místa za našima devátý, ale letos výrazně posílil. Hráli za něj dva noví hráči, z nichž jeden (asi Císarík) prý hrál dříve nějakou vyšší soutěž. Po čtyřhrách byl stav 1:1, když Martin s Bezděm prohráli v pěti setech. I po první sérii dvouher byl stav srovnán. Radim v nich porazil Císaríka v pěti setech, mimochodem byla to jediná výhra našich z pěti pětisetových zápasů. Po druhých dvouhrách naši vedli 6:4. Pak však utrpěli svoje jediné prohry jak Radim (s Feithem), tak Bezďa (s Císaríkem) a stav utkání byl srovnán na 7:7. Poslední kolo dvouher bylo opět vyrovnané, takže utkání skončilo remízou.
KS1 - 1.kolo: Zbraslavec A – Ivančice A 9:9, sety 40:32, body: Těžký 1(hrál 4 zápasy), Bezděk 3, Křepela L. 1,5, Křepela R. 3,5, Cetkovský 0(0,5) – Peška Ladislav 1,5, Feith Marek 3, Štěpán Libor 2, Císarík Pavel 2,5.

V neděli 29.9. mělo áčko na programu předehrávku 2. kola, kdy opět doma přivítali Sokol Vracov B. Hosté loni vyhráli KS-2B, takže to bylo první vzájemné měření sil. Po čtyřhrách bylo opět 1:1. I tentokrát vyhráli Radim s Lubošem. Ve dvouhrách však naši s výjimkou Radima, který vyhrál všechny čtyři, za soupeřem zaostávali. Bezďa nebyl podobně jako v pátek úplně v pohodě, ale tentokrát se to na výsledcích odrazilo více, když prohrál dvakrát. Ještě hůře na tom byli Pavel s Lubem, kteří s bojovnými hráči soupeře neuhráli ani bod. Soupeř tak těsné vedení udržel až do konce.

KS1 - 2.kolo: Zbraslavec A – Vracov B 7:10, sety 35:35, body: Těžký 0(4), Bezděk 2, Křepela L. 0,5(3,5), Křepela R. 4,5, Cetkovský 0(0,5) – Maňas Martin 3,5, Vávra Miroslav 2, Rachůnek Martin 3,5, Trcala Miroslav 1(3).

V sobotu 28.9. zahájilo svou krajskou pouť i béčko. Krajská soutěž 2. třídy byla rozšířena o jednu skupinu a do ní se posunuly hned tři družstva z našeho okresu – kromě béčka ještě Šošůvka a Vysočany. Loni už tam byly Boskovice a Blansko C, takže budeme svědky dostatku okresních soubojů. Na první kolo připadl hned první z nich, do Zbraslavce zavítali hráči Orla Boskovic A. Sestava na první kolo nebyla nejsilnější, ale ještě bude dostatek příležitostí to zlepšit (si asi říkali naši zástupci). Na naší straně si vedl dobře pouze Petr Krása ml., který ze tří zápasů prohrál pouze se Zachovalem v pěti setech. Právě výkony tohoto bývalého Zbraslaveckého hráče byly asi největším překvapením, když stejně jako jeho spoluhráč Suchý ani jednu svou dvouhru neprohráli.
KS2B – 1. kolo: Zbraslavec B – Boskovice A 5:10, sety 22:38, body: Krása P. ml. 2,5(3 zápasy), Švancara V. 1,5(3), Krása P. st. 1(4), Odehnal V. 0(3) – Pařízek Jiří 3,5, Suchý Petr 3(3,5), Zachoval Leoš 2(2,5), Horváth Tomáš1,5(3,5), Henek Dominik 0(1).

Zbývá se zmínit o zbývajícím utkání, v němž éčko hrálo ve čtvrtek 26.9. doma s Vískami. Sice v sestavě s Martinem Křepelou, ale s tréninkovým mankem, takže během utkání nevybočilo ze slabých výkonů konce loňské sezóny, ne že by někdy dřív tomu bylo výrazně jinak;-). Výjimkou byl pouze Martin, který během roční pauzy hrát nezapomněl. Až Čapka ho v pátém setu připravil o čtvrtou výhru. Dva body plus jedna čtyřhra se daly určitě uhrát, to by však muselo platit kdyby… Takto je návrat zpět po roce do RS-2 prakticky jistý.
Kvalifikace o RS1 – 1. kolo: Zbraslavec E – Vísky 5:13, sety 23:43, body: Křepela J. 1, Jonáš P. 1, Kyzlink O. 0, Křepela M. 3 – Kamba Stanislav 2,5, Čapka Libor 4,5, Synek Karel 3,5, Učeň Jan 2,5.

 

Náhledy fotografií ze složky víkend1-29.9.2013 A-Ivančice a Vracov