Jdi na obsah Jdi na menu
 


O tomto víkendu opět hrála všechna družstva, takže to máme spoustu ping-pongu...

Áčko uzavíralo první polovinu soutěže v Dubňanech a v Lanžhotě. Po čtrnáct i dnech další pěkné štreky, ale výsledky se čekaly dobré. Jednak proto, že Pavel v poslední době boduje, a Bezdíkovo koleno je na tom prý už lépe. Po čtyřhrách naši vedli, a když vyhráli i tři dvouhry v první sérii (prohrál pouze Luba K.) bylo dobře zaděláno. V další sérii museli další body Radim a Pavel perně vybojovat, ale páté sety vyhráli oba celkem jasně. Takže stav byl 3:7. Pak sice Radim prohrál s Chludilem, byla to jediná pětisetová výhra domácích, ale zastoupil ho Bezdík, který spolu s Pavlem výhrami upravili stav na 5:9. Desátý bod přidal Radim další naší pětisetovou výhrou.
V neděli měli naši situaci hodně usnadněnou, protože dva hráči domácího Lanžhota B hráli v souběžném utkání za áčko. Jejich náhradníci ani zbývající hráči základu nenašli dost sil k většímu odporu. Naši si vedli zcela suverénně. Nevím jestli se před zápasem opět modlili, jestli jo, tak asi nejvíc Bezdík, který jediný hrál v obou zápasech pět setů. Jestli ne, tak nevím:-)
KS1 – 10. kolo: Dubňany A – Zbraslavec A 5:10, sety 26:34, Jelínek Zdeněk 1(3), Mosnák Milan 0(3), Chludil Radek 3(3), Grufík Kamil 1(4) – Křepela R. 3,5(4), Bezděk L. 2,5(3), Křepela L. 0,5(3), Těžký P. 3,5(3).
KS1 – 11. kolo: Lanžhot B – Zbraslavec A 0:10, sety 8:30, body: Polášek Zdenek 0, Kalivoda Petr 0, Brozák Radomír 0, Koníček Marek 0 - Křepela R. 2,5, Bezděk L. 2,5, Křepela L. 2,5, Těžký P. 2,5.
 
Béčko mělo opět potíže se sestavou, tentokrát větší než obvykle. Ke stále chybějícímu Martinovi přibyl i Laďa Š., který byl asi nemocnej.? Dospělo to k tomu, že ještě večer před dopoledním utkáním v Blansku se nevědělo, kdo pojede čtvrtej. Nakonec si dvě dvouhry zajel zahrát Laďa O. Blansko bylo těžký sousto a nikomu bodovat nepodařilo. O den později v Kuřimi přece jen Krásovi čtyři body uhráli. V tabulce je to sice stále desáté místo, ale po výhře ve Vysočanech se na naše bodově dotáhly předposlední Hlubočany B.
KS2A – 10. kolo: Blansko C – Zbraslavec B 10:0, sety 30:6, body: Procházka Ondřej 2,5(2), Polívka Martin ml. 2,5(2), Přikryl Jiří 2,5(2) Voráč Pavel 2,5(2) - Krása P. ml. 0(2), Svoboda J. 0(2), Krása P. st. 0(2), Odehnal V. 0(2).
KS2A – 11. kolo: Kuřim A – Zbraslavec B 10:4, sety 36:20, Šplíchal Jiří 2,5(3), Fučík Petr 1,5(3), Šípka Zdeněk 3(3), Jízdný Martin 3(3) - Krása P.ml. 2,5(3), Krása P.st. 1,5(3), Just J. 0(3), Svoboda J. 0(3).
 
Céčko hrálo taky dvakrát, když předehrávali 10. kolo. K tomu si Laďa O. ještě přidal sobotní dopoledne v Blansku. Však taky během neděle říkal, že toho má dost. Ne, že by byl znechucenej, jako se to stává jinejm, ale fyzička je prevít. Ale nevypadalo tak vážně, takže dál. V sobotu je čekal vyrovnaný duel s Křetínem B. A skutečně tomu tak bylo. O výsledku utkání rozhodovaly maličkosti. Mezi tyto možná nepatří nepříliš pozitivní pohled Ladi Koudelky na Zbraslavecký pinec, jak se při několika málo kontroverzních situacích během utkání neopomněl zmínit. Už teď to možná hraničí s pořekadlem o komárovi a velbloudovi. Obecně - pokud někdo hledá narážky, tak je to jen jeho problém (maximálně ještě toho komu se svěřuje atd.). Takže zpět z utkání. Rozhodovaly pochopitelně výkony za stoly. Překvapivě:-). Takovej Novotný, obsluhující v levé trávu na bekhendu, vlítl do utkání jako uragán, když v první dvouhře porazil Romana v pěti setech. Ale postupně mu jakoby docházel dech. Ladě už porazil jen díky přesvědčivě vyhraným prvním dvěma setům. Po nich si Laďa údajně „zvykl“ a zápas byl najednou otevřený. Po snížení vyhraným třetím setem, však Laďa čtvrtý zase prohrál. Ztráta těch prvních dvou jej tak přišla draho. Zbylé dvě dvouhry pak Novotný prohrál 3:1. Jen odhaduju proč, jelikož ty zápasy jsem moc nesledoval. Oba synové Koudelkovi předváděli nepříjemnou defenzívu, jakoby to byl taktický záměr. Sklápěli všechny útoky a nutili protihráče k chybám. Nutno říct, že jim to fakt šlo a získávali tak body. I když sem tam ukázali, že zaútočit taky umí, nehrnuli do nich. A starej Laďa? Ten kromě výše uvedeného, v závěru svůj nedostatečný výkon vysvětloval - zjednodušeně, že to už nestíhá. Kdybych se ve stejném duchu měl vyjádřit já, tak nevím, jestli mám použít „ještě“ nebo taky „už“;-). Zbývá něco dodat k našim. Celkově podali kluci vyrovnaný výkon, ale při bližším rozboru mi vychází větší či menší výkyvy u všech. Jediný do toho nezapadá Zdenek, u něj jsem bohužel žádný výkyv nezpozoroval. Ve druhé dvouhře se protrápil k pětisetové výhře nad Laděm K. starším a ve třetí, nechápu jak, porazil 3:1 dosud neporaženého Novotného. Nic platno, na oba mladý Koudelky to nestačilo.
Ještě doplňující souhrn utkání: Naši vyhráli obě čtyřhry, kupodivu i Laďa se Zdenkem(ti teda 3:2);-). Po první sérii dvouher, ale byl stav srovnán. Po druhé taky, protože Roman porazil Petra K. 3:2 a Joní stejným poměrem setů prohrál s mladším Laďou. Ve třetí sérii už oba mladší Koudelci vyhráli, nad Romanem i Laďou O. v pěti setech. Stav ale dorovnali Zdenek a Joní. Rozhodla tedy poslední série, která už žádný pětisetový zápas nepřinesla, a z našich v ní prohrál pouze Zdenek. (Spousta informací, že? Doufám, že vše srozumněno.)
Jestli byla sobota těžká, tak nedělní předehrávka s Blanskem taky naplnila očekávání, když byla ještě těžší. Soupeř přijel v silné sestavě a svoje kvality potvrzoval. Procházka neprohrál ani jednou a Š. Kutil jen s Romanem. Naši přesto v polovině dvouher drželi nerozhodný stav. Ve třetí sérii dvouher však prohráli pětisetové zápasy právě Roman s Procházkou a Zdeněk s mladým Bednářem. Museli by však oba vyhrát, aby utkání skončilo nerozhodně a to se nestalo. Hosté pak ještě zcela ovládli čtvrtou sérii, i protože Roman už poslední dvouhru nehrál.
RP1 – 8. kolo: Zbraslavec C – Křetín B 10:8, sety 43:36, body: Křepela Z. 2,5, Jonáš M. 2,5, Illek R. 2,5, Odehnal V. 2,5 - Koudelka Ladislav ml. 3, Koudelka Petr 3, Novotný Miloslav 2, Koudelka Ladislav st. 0.
RP4 – 10. kolo: Zbraslavec C – Blansko D 6:12, sety 30:38, body: Křepela Z. 1,5 - Jonáš M. 1 - Illek R. 2(3) - Odehnal V. 1,5 – Procházka Ondřej 4,5, Kutil Šimon 3,5, Bednář Josef 3, Jarůšek Josef 0(2,5), Martínek Milan 0(1), 1WO.

Takže video - je to myslím zajímavá ukázka čeho že jsou v polovině sezóny naši (dva) borci schopni. Není to úplně špatný, ale příště to snad bude o něco lepší;-).


 
Déčko hrálo ve Žďárné s posledním celkem tabulky a jasně vyhrálo. Na straně domácích nastoupili vesměs mladí hráči (nejstaršímu 31 let) a když nic, tak zkušenosti jim chyběly určitě. Naši dokonce neztratili ani moc setů – Pavel vyhrál 2x 3:2 a jen Vláďa prý „nechal“ jednoho domácího hráče vyhrát. K těmto vyhraným setům domácí získali už jen další dva.
RP4 – 8. kolo: Žďárná C – Zbraslavec D 1:17, sety 9:53, body: Grmela Marek 1, Sekanina Zdeněk 0, Žáček Václav 0(2), Parák Daniel 0, Žáček Vítězslav 0(2) - Just J. 4,5, Křepela M. 4,5, Křepela V. 3,5, Křepela P. 4,5.

Éčko hrálo doma s Křetínem E a od začátku nebylo co řešit. Napsal jsem konečně správně pořadí čtyřher, takže jsme, pokud vím poprvé, obě vyhráli. Na straně soupeře se trochu snažil jen Mácha, čímž si vysloužil dva body. No možná, že se ostatní taky snažili, ale nebylo to vidět. Z naší strany to bylo povinný vítězství, nic víc.
RS2A – 8. kolo: Zbraslavec E – Křetín E 16:2, sety: 50:13, body: Křepela J. 3,5, Kyzlink O. 3,5, Jonáš P. 4,5, Odehnal M. 4,5 - Šimurda Daniel 0, Mácha Tomáš 2, Winkler Adam 0, Novotná Natálie 0.

 

Náhledy fotografií ze složky víkend10-8.12.2013 C-Křetín B a Blansko D