Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pinecový konec roku přinesl několik tradičních akcí a jednu novou, tedy spíš po několika letech tak trochu obnovenou.
 
V den valné hromady, v sobotu 21.12., jsme od 15 hodin uspořádali oddílový turnaj v pincu, který se konal i dříve, ale tomu už je několik let, a tehdy jsem ještě pinec nehrál, takže to byla i nebyla premiéra této akce. Sešlo se nakonec 12 hráčů (jeden neregistrovaný jako host), z avizovaných chyběli jen Bezdítko, Pavel T. a Roman. Hrálo se ve dvou skupinách, a hlavně s „hendikepy“ podle toho v jakém je hráč družstvu - v začátku každého setu vedl hráč z nižšího družstva nad tím z vyššího o násobek dvou bodů (například Radim (A) vs. Laďa O.(C) 0:4, Petr ml.(B)-Ondra (E) 0:6). Tímto byl každý zápas zajímavý a došlo na několik výživných překvapení. Hrálo se na dva vítězné sety. Ze skupiny do vyřazovací části postupovali všichni – první dva přímo do čtvrtfinále, ostatní do předkola. Vítězem se i přes hendikepy stal podle očekávání Radim, dokonce s přehledem, když v play-off neztratil ani set. Ač bylo v plánu pokračovat další soutěží, možností byly čtyřhry a pak ještě podle mě velmi zajímavá soutěž dvou týmů – ve stylu ITTF China vs. Wolrd Team Challenge (chtěl jsem sem dát link, ale hlásí mi to tam nějakýho troskýho koně, tak si to zkuste vygooglovat sami;-)…). Na víc než dvouhry už nezbyl žádný časový prostor. Tak snad někdy příště. I tak si ale mnozí přítomní proběhlý turnaj pochvalovali. Což bylo především díky slušné účasti. A tak to je se vším, ne?:-)
Výsledky: základní skupiny – A: pořadí podle bodů(poměr výhry-prohry, poměr setů): 1. Vladimír Křepela 9 (4-1, 9:3), 2. Vladimír Odehnal 9 (4-1, 9:4), 3. Petr Krása ml. 9 (4-1,9:4), 4. Pavel Křepela 7 (2-3, 4:7), 5. Vítězslav Komprda 6 (1-4, 2:8), 6. Ondřej Kyzlink 5 (0-5, 3:10), skupina B: 1. Jiří Křepela 9 (4-1, 8:3), 2. Martin Křepela 9 (4-1, 8:2), 3. Radim Křepela 8 (3-2, 7:5), 4. Zdeněk Petr 7 (2-3, 5:6), 5. Vladimír Švancara 6 (1-4, 3:8), 6. Jakub Švancara 6 (1-4, 2:9). Vyřazovací část: předkolo: Petr K-Jakub Š 2:0, Pavel K-Laďa Š 0:2, Víťa K-Zdenek P 1:2, Ondra K-Radim K 0:2; čtvrtfinále: Vláďa K-Zdenek P 3:1, Petr K-Martin K 2:3, Laďa O-Radim K 0:3, Laďa Š-Jiří K 3:2; semifinále:Vláďa K-Martin K 3:1, Radim K-Laďa Š 3:0; finále: Radim-Vláďa 3:0. Celkové pořadí je daný uvedenými výsledky. Podle pavoukovýho systému je to podle mě nespravedlivý, tak jej neuvádím…
 
Večer téhož dne proběhla valná hromada STK ZBRASLAVEC, letos poprvé na boudě, možná kvůli tomu se také mj. nebývale otevřeně debatovalo o situaci v béčku. Ač se názory na příčiny současné krize rozcházely, nezbývá než přijmout prezentované osobní postoje dotčených a snažit se v budoucnu hledat další kompromisy. Konečné řešení žádné nevzešlo, snad jen, že bychom se takto měli scházet častěji než jednou za rok. Dalším bodem bylo poděkování dvěma našim členům, kteří se převážnou měrou zasloužili o fungování oddílu v jeho prvních soutěžních letech. Trošku problém byl, když byl přítomen pouze jeden z nich, že? Letos tomu je 30 let, kdy Zbraslavec poprvé nastoupil do okresních soutěží, ač v prvním ročníku to bylo pod hlavičkou oddílu stolního tenisu v Rudce. U této příležitosti proběhlo předání pamětního listu Pavlu Jonášovi. Druhým oceněným je Pavel Křepela st., kterému to musíme předat dodatečně. Na popsání historie se nyní již trochu více intenzivněji pracuje, snad se to brzy podaří dát dohromady. Není to zas tak jednoduché, třeba zveřejňovat podrobnosti utkání, která se nehrála, což by nemělo být veřejně známo. Co se dá dělat, takto to soudruzi svým jednáním, dnes už díky bohu známým, lidi učili. Problém je, že si to ani jedni nedokážou sami připustit. No, takže možná nic v tomto neslibuji:-(. Zatím takto: díky všem co se o činnost oddílu dodnes zasloužili. Na nás je, aby to nebylo marný! 
 
Vánoční turnaj se konal už po několikáté, podle mých dostupných zjištění to byl 6. ročník. Zúčastnilo se jej 14 hráčů (stejně jako loni, ale obměna byla početná – přesně polovina). Hrálo se v pondělí 23.12 od 16 h., ve dvou kategoriích – registrovaní (i díky jednomu nechtěně odeslanému emailu do Letovic, bylo v této kategorii 6 účastníků) a neregistrovaní. Už toto naznačuje, že se hrály pouze dvouhry. Tento prostý systém byla také drobná změna oproti loňsku, kdy se hrály dvouhry v rámci turnaje dvojic. Tentokrát to mohl každý kazit jen soběJ.
Hrálo se ve skupinách, každý s každým a následovalo play-off, do kterého postoupili všichni ti, co si to zasloužili;-). Mezi registrovanými se příliš neočekávaných výsledků nekonalo, i když ze základní skupiny se pak pořadí ve vyřazovací části na prvních čtyřech místech dosti proměnilo, umístění se prohodilo i na pátém a šestém místě. Mezi neregistrovanými také celkově nevyhrál vítěz skupiny, i když ve finále ve (i vícero)generačním souboji, to bylo velmi těsné. Takže díky všem za účast a nadšení a nejpozději zase za rok.
Výsledky: Kategorie R(registrovaní): základní skupina: 1. Zdeněk Smílek (Letovice), 2. Martin Křepela, 3. Martin Andrle (Letovice), 4. Pavel Křepela ml., 5. Jiří Křepela, 6. Ondřej Kyzlink. Vyřazovací část: čtvrtfinále: Pavel K-Jiří K 3:1, Andrle-Ondra K 3:0, semifinále: Smílek-Pavel K ?:3, Andrle-Martin K 3:?, o 5. místo:Ondra K-Jiří K 3:1, o 3. místo: Martin K-Smílek 3:?, finále: Andrle-Pavel K 3:2.
Kategorie N(neregistrovaní): základní skupina: 1.Pavel Křepela st., 2. Karel Mudrych, 3. Jakub Švancara, 4. Pavel Macháček, 5. Václav Knoflíček, 6. Libor Knoflíček, 7. Andrea Křepelová, 8. Tomáš Křepela; Vyřazovací část: čtvrtfinále: Pavel Křepela st-Tomáš Křepela 3:0, Pavel Macháček-Václav Knoflíček 3:0, Jakub Švancara-Libor Knoflíček 3:1, Karel Mudrych-Andrea Křepelová 3:0, semifinále: Pavel Křepela st-Pavel Macháček 3:?, Jakub Š-Karel M 3:0, o 3. místo: Karel M-Pavel M 3:?, finále: Jakub Š-Pavel K st. 3:2.
 
Ještě odkaz na pár fotek ve fotogalerii ze dvou výše uvedených turnájků - zde.
 
Na videu je ne zrovna typická ukázka z posledního setu finále oddílového turnaje, a ještě jedna ukázka z vánočního turnaje , kategorie N, ze základní skupiny, kde Karel válel proti JakuboviJ.

  
A poslední v tomto souboru akcí je turnaj v Šošůvce. Zvažoval jsem jestli jej zařadit samostatně, protože od předchozích akcí se přece jen co se týče kvality obsazení dosti liší, ale přístup hráčů (alespoň těch v našich barvách) měl zase blíže k předchozím sranda mačům, než třeba ke klasických soutěžních zápasům. Takže tak. Hrálo se jako obvykle 26.12. a tentokrát jel i Radim, takže jsme jeli usilovat o vítězství. Ale jak už jsem naznačil, nedá se to brát doslova.

Zúčastnilo se 41 hráčů (ze Zbraslavce 5). Hrálo se v osmi skupinách, které měly velmi slušné obsazení (jak se lze přesvědčit z výsledků). Postupovali vždy první tři do následného play-off. Pak se ještě hrály čtyřhry, ty už jen vyřazovacími zápasy. Naše zastoupení viz. výsledky níže, které díky naší účasti v závěrečných kolech turnaje, zahrnují i většinu celkového dění.
Naše výsledky: ve skupině A byl Radim, který skupinu podle očekávání vyhrál. Ve skupině B byl nakonec druhý Peťa ml., když prohrál pouze s Liborem Kutilem z Blanska. Skupinu C vyhrál Luboš Bezděk, a o tom, že to byla náramně těžká skupina vypovídá její další pořadí, druhý byl Gyugyik z Vysočan a třetí možná překvapivě, ale zaslouženě Hebelka z Němčic, čtvrtý tuším se jmenoval Prokeš, nějaký od pohledu zkušený amatér a až pátý byl velmi kvalitní domácí borec Krátký, pak dlouho nic, až šestý Jiří Křepela, který s tím ale opravdu nemohl nic dělat:-). Ve skupině D vybojoval druhé místo Joní, když prohrál pouze s Pařízkem z Boskovic. A ve skupině E po dvou úvodních porážkách si přece jen zajistil postup Zdeněk K, když nestačil na mladíky Martina Polívku (Blansko)a Michala Žáčka z Vysočan. V play-off nejdřív v předkole prohrál Zdeněk se Sehnalem z Rájce 2:3, pak Peťa porazil Dufka z Olešnice a Joní Hebelku. V osmifinále šel Peťan na Bezdíka, kterého po výborném výkonu porazil 3:1. Joní hrál s Radimem a nad očekávání s ním uhrál alespoň set. Ve čtvrtfinále už Peťa nestačil na zkušenosti domácího Leoše Dvořáka a prohrál až příliš snadno 0:3. Takže dál šel jen Radim, který porazil Polívku 3:1. V semifinále si Radim poradil s domácím obhájcem loňského vítězství Jiřím Obalilem 3:1. Až ve finále Radim prohrál s Blanenským Liborem Kutilem v pěti setech. Bylo to už těžký, Bezdítko by mohl vyprávět. Zajímavé byly i čtyřhry. Nejdál to dotáhli Petr s Laďou Hebelkou (sem výše nepsal jen tak, že to je kvalitní borec:-) ). V prvním kole už nevím koho porazili, ve druhým pak ve strhujícím duelu domácí Dvořáka se Ševčíkem, když prohrávali 0:2 na sety a ve třetím dotáhli neuvěřitelnou bodovou ztrátu-myslím, že 2:8. V semifinále si poradili i s Radimem a Joním. A nestačili až ve finále na bratry Kutily, ale i tady podali výborný výkon a prohráli až v pěti setech. Radim s Joním porazili v prvním kole dvojici z Letovic, ve druhém si překvapivě hladce poradili s nasazenými Pařízkem a Procházkou (nevím, ale jestli byly nasazeny čtyři dvojice?, tak naši mezi nimi nebyli), no a skončili až v semifinále na Petrovi s Hebelkou. Zbývající dvojice Zdeněk a Jiří narazila na Luboše Bezděka s Michalem Zouharem a moc bodů neuhráli (asi 5,1,6). Závěrečné hodnocení? Turnaj pro nás myslím dopadl, přestože jej Radim nevyhrál, velmi dobře. Ovšem příští rok tam nejedu!!!:-)
 
Na videu je závěr pátého setu finále dvouhry. Tam už to bylo takové… těžké.
 
Další varianta rekapitulace naší účasti je k vidění ve fotogalerii...
 

Náhledy fotografií ze složky Turnaj Šošůvka 2013