Jdi na obsah Jdi na menu
 


První soutěžní víkend po novém roce opět přinesl zajímavé "akce". Situace v okresních soutěžích pomalu začíná dostávat jasnější obrysy, v těch krajských je těsně za polovinou soutěže odpověď na otázku udržení dosti vzdálená.

Áčko začalo druhou polovinu soutěže v Ivančicích. Domácí byli favoritem jelikož byli druzí v tabulce. Jejich postavení je dáno především tím, že mají vyrovnanou čtveřici kvalitních hráčů, což u našich dosud příliš neplatilo. Ale toto utkání bylo z našeho pohledu jiné, než na co jsme byli před vánoci zvyklí. Ukázal to hned jeho začátek. Za prvé naši prohráli obě čtyřhry (to se letos stalo teprve podruhé, mimochodem s 1. a 2. celkem tabulky) a v první sérii dvouher prohráli Radim (s Peškou 1:3) a Pavel (s Feithem taky 1:3). Naopak po předchozích nedobrých časech patrně nabuzení oba Lubošové vyhráli (Bezdík nad Štěpánem 3:0 a jmenovec nad Císaríkem 3:1). Tato situace se opakovala i ve druhé sérii : Feith-Pavel 3:1, Peška-Bezdík 2:3, Císarík-Radim 3:2, Feith-Luba 2:3. Stav byl 6:4 pro domácí. No, asi aby to bylo více zajímavé, tak se ve třetí sérii situace z pohledu našich přesně otočila, když vyhráli Radima a Pavel (s Feithem 3:1 a Peškou 3:0) a naopak Lubošové prohráli (Bezdík s Císaríkem 1:3, Luba se Štěpánem 1:3). Ve skóre stále ztráta dvou bodů – 6:8. Hned va úvodní zápasy poslední série rozhodly, protože v nich jak Bezdík, tak Radim prohráli – prvně jmenovaný s Feithem 3:0 a druhý se Štěpánem 3:2. Hm, vypadá to celkem divoce. Škoda, čtyřhra a více Radimových nebo Pavlových bodů chybělo.
KS-1 – 12. kolo: Orel Ivančice A – STK Zbraslavec A 10:6, sety 36:28, body: Štěpán Libor 3,5, Peška Ladislav 1,5(3), Císarík Pavel 2,5(3), Feith Marek 2,5 – Bezděk 2,5, Křepela R. 1, Křepela L. 2(3), Těžký 1(3).
 
Béčko zahájilo cestu za šancí na záchranu odvetou v Boskovicích a v jistě dramatickém utkání se povedlo oplatit domácím porážku z úvodu sezóny.
Naši nastoupili v zajímavé sestavě, poprvé s Martinem, který to asi bez tréninku neměl jednoduché. Suverénně si počínal Petr ml., když celkem ve dvouhrách prohrál pouze 2 sety. Zabojovali i ostatní, množství setů skončilo nad 10 bodů pro poraženého. Kuriozitou je jistě výsledek zápasu z poslední série Horváth-Cetkovský 3:1(10,10,-10,10), kdy se skutečně bojovalo o výhru. Roman prý hrál ještě zarputileji než obvykle, no celé to muselo být zajímavé;-).
Díky této výhře i tomu, že v tabulce nejbližší soupeři (Šošůvka a Hlubočany) také vyhráli, se máme nadále na co těšit:-).
KS-2B – 12. kolo: Boskovice A – Zbraslavec B 8:10, sety 30:41, body: Horváth Tomáš 1, Suchý Petr 1,5, Pařízek Jiří 2, Henek Dominik 3,5 - Krása P.ml. 4,5, Cetkovský M. 1, Krása P.st. 2, Křepela Z. 0,5(1,5), Illek R. 2(3).
 
Céčko nejprve zavítalo v předehrávce posledního kola základní části do Voděrady, kde se proti vedoucímu celku soutěže snažili oživit malou šanci na postup do první šestky. Že to bude těžké dobře věděli, bohužel žádné překvapení se nekonalo a po obou prohraných čtyřhrách bodů na naši stranu nadále moc nepřibývalo. Jako obvykle nejvíce uhrál Roman, když prohrál pouze se Sekaninou, přidali se k němu pouze skromně jedenkrát Laďa O. a Zdenek, když oba porazili Stloukala. Joní nenavázal na herní pohodu ze Šóvky a připsal si první velikonoční výslužku. Bylo to málo tak nějak ze všech našich čtyř stran.
V neděli v Boskovicích měli kluci pokračování. I přes obě prohrané čtyřhry, to zvládli ve dvouhrách otočit. Nebylo to asi moc jednoduché, ale tentokrát to dopadlo. Přesto to na postup mezi první šestku nemusí stačit, protože zbylé dvě kola už má céčko předehráno – se dvěma porážkami. Teď už pomůže jen když ani jeden z trojice Blansko D, Křetín B a Jestřebí A dvakrát nevyhraje (u Blanska je to jen jedno utkání, ale hrají se Žďárnou, stejně jako Křetín, ten hraje ještě se Svitávkou, Jestřebí hraje s Křetínem A a Rájcem). Takže se uvidí po posledních dvou kolech.
RP-1 – 11. kolo: Voděrady A – Zbraslavec C 13:5, sety 45:28, Bednář Miroslav 3,5, Trčka Petr 3,5, Stloukal jiří 1,5, Sekanina Jan 4,5 - Jonáš M. 0, Křepela Z. 1, Illek R. 3, Odehnal V. 1.
9. kolo: Boskovice B – Zbraslavec C 8:10, sety 32:39, Henek Dominik 2,5, Zachoval Leoš 2,5, Dokoupil Roman 2,5, Mládek Jindřich 0,5 - Jonáš M. 2, Křepela Z. 3, Illek R. 4, Odehnal V. 1.
 
Déčko hrálo doma s podobně v tabulce postaveným Rohozcem C (9., dvě místa za našima). Očekávané vyrovnané utkání se nakonec uskutečnilo, i když podle předváděné hry a dílčích výsledků tomu tak být nemuselo. Na hráčích obou stran byla znát tréninková pauza (nebo něco podobného), alespoň u našich jeden trénink od vánoc tomu jasně napovídá. Hrálo se tedy dosti opatrně a dlouhé výměny nebyly žádnou výjimkou. Tedy hned po rozehrání, ke kterému také sloužily čtyřhry. V podání Vládě s Kozinkou to prací určitě, neboť jen zásluhou vlastních chyb celkem jasně prohráli 1:3. Pavel s Martinem stav vyrovnali, také docela kostrbatě - až po pěti setech. První série dvouher přinesla hostům důležité dvoubodové vedení. Z našich vyhrál pouze Jaróš nad Kristiánem 3:2. Druhá série byla na body vyrovnaná, když na naší straně vyhráli Jaroš a Vláďa (porazili Slaninu a Kristiána). Potřebný obrat našich nepřišel ani ve třetí sérii. V ní vyhrál pouze Vláďa (nad Slaninou 3:2) a za stavu 5:9 bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. V poslední sérii naši sice třikrát vyhráli 3:0, ale i to bylo málo. Desátý bod hostů zaznamenal neomylný M.Suchomel, který ve čtyřech zápasech ztratil pouze jede set! Nakonec minimálně k remíze chybělo opravdu málo, protože Pavel s Martinem odehráli většinou vyrovnané zápasy, ale každý jen jeden s úspěšným koncem. Hosté si připsali třetí letošní výhru a srovnali tak s našimi zápasovou bilanci (3-1-5).
RP-4 – 9. kolo: Zbraslavec D – Rohozec C 8:10, sety 33:38, body: Křepela M. 1,5, Just J. 3, Křepela V. 2, Křepela P. 1,5 – Slanina Josef 1, Kristián Petr 1(4), Suchomel Vít 3,5, Suchomel Miroslav 4,5, Mašek Oldřich 0(0,5).
 
Éčko ještě před vánoci (19. prosince) předehrávalo 10. kolo doma proti Olešnici C a nebylo to právě šťastné rozhodnutí. Hlavně proto, že jsme předtím asi 14 dní netrénovali, respektive polovina z nás, ta druhá netrénuje pravidelně. Když k tomu soupeř hrál, alespoň R.Kovář, o dost lépe než v předchozím měření sil a čtvrtý jejich hráč byl také lepší než v prvním případě, byl nakonec úbytek našich bodů příliš velký. Napsání čtyřher jsem opět nepromyslel, čímž jsme celkem jistě přišli o první bod. Ale teď už v tom mám jasno, konečně;-). V úvodu jsem sice porazil Žílu, ač po dvou prohraných setech jsem v to už příliš nedoufal. Od 3. setu jsem začal vracet míčky, pro mě až neuvěřitelně, který jsem předtím jistě kazil. Zbylé tři dvouhry však kluci prohráli. Ve druhé sérii jsme ještě dvěma výhrami udrželi malou naději, ale to co Sláva neviděl dobře hned od začátku utkání, jsem poznal později také. Ve třetí sérii jsem nevěřícně, ale zcela zaslouženě prohrál tři koncovky s Kovářem a když prohrál i Martin s Žílou, bylo definitivně rozhodnuto – stav 4:10. V poslední sérii náš zmar pokračoval a hosté si odvezli jasnou a bohužel i zaslouženou výhru.
Další pokračování bylo 9.kolo v řádném termínu po novém roce. Posíleni třemi tréninky jsme pro potřebné body k uhájení druhého místa jeli do Kunic. Začátek opět nebyl optimální, mě s Ondrou ty čtyřhry zatím nejdou. Takže i když byly dva sety těsně, tak přece 3:0 pro domácí. Martin se Slávou taky první dva sety prohráli, ale nakonec to otočili a v těsné koncovce pátého setu soupeře upinkali 12:10. První dvě dvouhry jsme pak prohráli 3:0, což taky nebylo radostné, ale Martin a já jsme stav vzápětí srovnali. Po předchozích zkušenostech jsem to v těchto okamžicích neviděl zrovna růžově. I druhá série byla na body vyrovnaná, Sláva vyhrál nad P. Žáčkem st. v pěti setech, já nad R. Opluštilem ve čtyřech. Pak z ničeho nic přišel náš čas. Ve zbývajícím průběhu už prohrál pouze Ondra s jejich mladým hráčem a od stavu 6:6 jsme všechny zbylé zápasy vyhráli. Bodu se tak dočkal i Ondra, když proti R. Opluštilovi otočil stav z 0:2 na sety. Z první návštěvy Kunické herny jsme proto odjížděli všichni spokojeniJ.
V tabulce se éčko stále drží na 2. místě, předehrávka se započte až příští kolo, ale ani tato ztráta není zatím nijak bolestná. Olešnice předtím prohrála s Kunštátem, s nímž právě hrajem v dalším kole...
P.S.: Stručné zhodnocení podmínek herny v Kunicích: podlaha - až na výjimku níže - ano, světla – ano, stoly - nový – ano, starý – ne, a teplota – pokud se topí - ano, ale jak se v tomto poleví, tak se u stěn na parketách sráží voda a je zle, alespoň takto jsme to zažiliJ. Jo a občerstvení - pouze z vlastních zdrojů.
RS-2A – 10. kolo: Zbraslavec E – Olešnice C 5:13, sety: 24:43, Křepela J. 2, Jonáš P. 2, Odehnal M. 1, Kyzlink O. 0 – Žíla Roman 2,5, Petr Michal 4,5, Kovář Radim 4,5, Báča Erik 1,5.
9. kolo: Kunice A – Zbraslavec E 6:12, sety: 31:38, Opluštil Roman 1,5, Žáček Pavel st. 1,5, Mrázek David 1, Šiler 2 - Jonáš P. 3,5, Kyzlink O. 1, Odehnal M. 3,5, Křepela J. 4.
 

Náhledy fotografií ze složky Víkend12-12.1.2014 D-Rohozec C