Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všechny celky měly o co bojovat, áčko o setrvání ve vyrovnaném středu tabulky; béčko o posunutí se blíže záchraně; céčko ač nehrálo sledovalo výsledky svých konkurentů, které je mohly posunout do první šestky; déčko o zastavení propadu tabulkou a éčko o uhájení druhého místa. Ne všichni se svou snahou uspěli, ale tak už to chodí…

Áčko jelo vstříc nevyzpytatelným soupeřům - Vracovu B (aktuálně 4. v tabulce) a Hodonínu B (8.), s vidinou první letošní výhry. Úvod prvního utkání našim vyšel, když po první sérii dvouher vedli 4:2. Naši prohráli jednu čtyřhru a Pavel s jedničkou domácích M. Maňasem. V dalších dvou sériích oba soupeři vyhráli po dvou zápasech, i na pětisetové duely to bylo vyrovnané (Bezdík tímto poměrem prohrál s Rachunkem a Pavel porazil Vávru). Před poslední sérií tak byl stav 6:8 pro naše. Naše opory hned zkraje přidaly zbývající dva body - Radim završil další výborný výkon výhrou nad Maňasem 3:1 a Šlubík porazil Vávru také 3:1. Vypadá to na spokojenost na všech frontách.
O den později v Hodoníně se utkání nevyvíjelo zdaleka tak dobře. Jedna vyhraná čtyřhra se zdá být málo, protože Luba s Radimem vedli 2:1 a v pátém prohráli 14:12. Navíc po první sérii dvouher se domácí dostali do vedení. Naši dvakrát prohráli v pěti setech - Radim s M. Mikeskou a Pavel s I. Drábkem. Vyhrál pouze Bezdík. Ve druhé sérii nejprve Radim s Bezdíkem dvěma výhrami stav vyrovnali, ale další dva zápasy Dlubík i Pavel prohráli, oba v pěti setech. Ve skóre byli naši stále mínus 2. Ve třetí sérii prohrál Radim s M. Salajkou, pro změnu v pěti setech. Dnes to bylo v jeho podání trápení a body samy nepřicházely. Kvalitou ho však zastoupil Bezdík - třetí série=třetí výhra, tato nad Drábkem 3:1. Ale pak ještě Luba prohrál s Mikeskou a Pavel s J. Králem. Prvně jmenovaný v pěti setech, což byla sedmá výhra domácích z celkově osmi odehraných „pětiseťáků“. Domácí vedli 9:5. Tady byla asi pověstná hrana. Každopádně pak si áčko prožilo svoji chvilku slávy, když čtyřzápasovou vítěznou sérií stav utkání vyrovnali. Nejprve Radim porazil Drábka, pak Bezdík Mikesku, Luba Krále a Pavel Salajku. Pořadí není podstatné, ale nakonec dohrávali asi oba „pětisetoví“ Lubošové. Pavel s Lubem uhráli své první body v utkání, bylo na čase;-). Z tohoto pohledu vydařená remíza a výborný víkend. Body přispěly k udržení těsného kontaktu s celky ve vyrovnaném středu tabulky, áčko je i nadále na 6. místě.
KS-1 – 13. kolo: TJ Sokol Vracov B – STK Zbraslavec A 6:10, sety 25:33, body: Vávra Miroslav 0, Trcala Miroslav 1(3), Rachunek Martin 1,5(3), Maňas Martin 3,5 – Křepela R. 4,5, Bezděk 2, Křepela L. 2,5(3), Těžký 1(3).
14. kolo: TJ Slovan Hodonín B – STK Zbraslavec A 9:9, sety 37:43, body: Mikeska Michal 3, Král Jiří 1, Salajka Milan 2,5, Drábek Ivo st. 2,5 – Křepela R. 2, Bezděk 4,5, Křepela L. 1, Těžký 1,5.
 
Béčko bylo v sobotu dopoledne na „výletě“ v Brně, když se suverénně vedoucí Slatinou D nezískali ani bod, ale s takovým očekáváním tam jeli. Skutečná „práce“ je čekala až v podvečer, kdy doma, respektive v nové herně v Kunštát, přivítali sedmý celek tabulky Moravské Knínice A. Záchranářský boj vzplál naplno, hned po obou prohraných čtyřhrách. V první sérii dvouher prohrál pouze Laďa Š., přitom za vedení 2:1 na sety, ve čtvrtém vedl 6:0, pak to jaksi nevyšlo. Ostatním třem našim ale jo, takže stav utkání byl srovnán na 3:3. Ve druhé sérii se všechny zápasy hrály jen na tři sety. Naši prohráli opět jen jednou. Docela překvapivě to byl Roman a P. Juříček tak byl soupeřovým jediným bodujícím hráčem ve dvouhrách. Ve třetí sérii udolal Juříčka v pěti setech Peťan ml. a naši opět jen jednou prohráli – Laďa s Němcem 1:3. Před poslední sérií tak naši vedli 9:5. Konec ale nepřišel tak rychle, málem naopak. Peťan st. prohrál s Juříčkem 2:3 a Laďa s Vlčkem 0:3. Zbývající dvě dvouhry naši přece jen vyhráli, i když oba v pěti setech. Záchranářský plán tedy zatím vychází. V tabulce se srovnaly čtyři celky od 8. do 11. místa v rozmezí tří bodů. Béčko je mezi nimi desáté. V dalším dvojzápase je čeká doma Šošůvka a Vysočany. Plán bude opět v permanenci;-).
 
KS-2B – 14. kolo: SK Slatina Brno D – Zbraslavec B 10:0, sety 30:7,Frýb Tomáš 2,5, Tupec Pavel 1,5, Tůma Pavel 2,5, Peprný Aleš 2,5, WO 1/0 - Krása Petr ml. 1(1), Křepela V. 0(2), Křepela Z. 0(2), Švancara V. 0(2), WO 0/1.
13. kolo: Zbraslavec B – Sokol Moravské Knínice A 10:7, sety 36:26, Body: Švancara V. 1, Illek R. 3, Krása P. ml. 3(3), Krása P. st. 3 - Juříček Petr 3,5, Vlček Dalibor 1,5, Němec Jaromír 1,5, Veselovský Vlastimil 0,5(3).
 
Video je z koncovky zápasu Petra st. s Juříčkem, z poslední série...

 
 
Céčko se, zásluhou ztrát svých soupeřů, přece jen dostalo do první šestky, když mu pomohla především Žďárná, která nejprve porazila Křetín B a v posledním kole remizovala v Blansku, čímž oba soupeře poslala do skupiny o 7.-12. místo. Neohrozilo je ani Jestřebí A, kteří obě své zbývající utkání prohráli. Klika. Céčko tak čeká poklidné dohrání sezóny.
 
Déčko naopak, pokud se bude chtít zachránit, bude muset zabrat. Dáno je to tím, že po slibném rozjezdu sezóny (i přes nepovedené první kolo v Kuničkách), nebýt ještě ztráty doma s Velenovem, mohli kluci směle atakovat šesté místo, což by teda bylo asi maximum. Bohužel po posledních třech prohraných utkáních, z toho dvakrát těsně, už je situace zcela jiná.
Nejprve malý pohled na předchozí víkend, kdy déčko hrálo s dosud suverénními Vysočany C. Podle očekávání si naši pouze kvalitně potrénovali, protože domácí ani v tomto případě nebyli k poražení.
To v posledním utkání základní části byly déčku doma soupeřem Vanovice B, v tabulce se nacházely hned za déčkem na 10. místě. Z tohoto pohledu pro oba soupeře důležitý zápas. Naši začali výborně - oběma vyhranými čtyřhrami. Dvouhry se dařily střídavě. První série byla 2:2 (vyhráli Martin a Vláďa). Ve druhé sérii byl poměr stejný (vyhráli Vláďa a Jaróš). Stav byl tedy stále příznivý pro naše – 6:4. Ve třetí vyhrál z našich pouze Martin a stav byl srovnán – 7:7. V sestavě se místo Pavla objevil Zdeněk P., což nakonec našim prospěch nepřineslo. Zdeněk totiž v poslední sérii prohrál s mladým M. Kalasem, a když prohrál v pěti setech i poslední dvouhru „JJ“ Kozinka, získali hosté i celé utkání.
Kolik bude letos sestupovat družstev, se ještě neví. Jediná jistota je, že vzhledem k reorganizaci vyšších soutěží, to bude víc než obvyklá dvě. Déčko je teď předposlední a mohou se kluci těšit na celých pět záchranářských soubojů;-). Já se taky těším, jak si povedu s mladým Kalasem, jelikož s Vanovicemi C hraje éčko příští koloJ.
RP-4 – 10. kolo: TJ Vysočany C – Zbraslavec D 12:6, sety: 41:25, body: Zukal Josef 1,5, Bezděk Michal 4,5, Randula Roman 3,5 (3), Zouhar Miloslav 2,5 (3), Žáček Roman 0 (1) - Just J. 2, Jonáš P. 0, Petr Z. 1, Křepela V. 2(3), WO 1.
11. kolo: Zbraslavec D – TJ Sokol Vanovice B 8:10, sety 35:35, body: 35:35, Body: Just J. 1,5, Křepela M. 3,5, Petr Z. 0,5, Křepela V. 2,5 - Gonšor M. 4:0, Novák Petr 3, Lebiš Pavel 2, Kalas Michal 1.
 
Éčko zavítalo do zbrusu nové herny v Kunštátě. Zážitek byl bohužel zkalen malou drobností, jako je výkon některých hráčů. Že se zranil Ondra a nemohl jet, se mohlo podepsat naopak pozitivně, protože místo něj mohl jet Martin Křepela. Ale nejel. Prohráli jsme si to každopádně sami. Čtyřhru kluci prohráli v těsné koncovce pátého setu. Jeden bod pryč. V první sérii jsem vedl nad J. Unčovským 1:0 na sety a 7:3 ve druhým, ale tušil jsem, že to nedám. Byl jsem jednoduše marnější než soupeř. Druhý bod fuč. Že nás všechny suše vyprovodil jedním úderem - forhendovým topspinem D. Michele, bych samo o sobě zkousnul, ale to jak jsme mu to usnadnili, už míň. Martin se Slávou zahráli slušně, Martin si, sice už za rozhodnutého stavu, ale přece, poradil i s Unčovským. To já jsem se v poslední sérii proti B. Podsedníkovi, až neuvěřitelně, ještě dokázal zhoršit. Což mohl být třetí chybějící bod k remíze. To už bylo ale v té chvíli jedno. Víc to radši nebudu rozvádět. Remíza by nám přitom v konečném součtu dávala o dost větší naději na druhé místo. Takto jej nejspíš nezískáme, ani kdybychom porazili první Brumov. Snad nás kvůli tomu nezruší;-).
RS-2A – 11. kolo: Kunštát D –Zbraslavec E 12:6, sety: 41:24, body: Bednář Jiří 1,5, Podsedník Bohumír 2,5, Unčovský Josef 3,5, Michele David 4,5 - Jonáš P. 2, Švancara J. 0, Křepela J. 1, Odehnal M. 3.
 

Náhledy fotografií ze složky Víkend13-26.1.2014 B-Mor. Knínice A