Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opět si projdeme výsledky našich družstev. Postupně od našich nejvyšších…

Áčko hrálo konečně doma, naposled tomu bylo téměř přesně před třemi měsíci. Komu to chybělo ať se ozve. Respektive mohl se přijít podívat. Možná takoví i byli, protože divácká účast nebyla zas tak špatná, řekl bych na každém tak 8, plus mínus třiJ. Vydržet tam celé čtyři hodiny je už ale jiná;-).
V sobotu hráli naši s Hlubočany A, kteří byli v tabulce předposlední. Podle hry to ale na rozdíl pěti míst v tabulce nevypadalo. Naši sice vyhráli obě čtyřhry, ale museli zahrát poměrně dost dobře. Ovšem celkem těžko se to hodnotí, když má člověk srovnání z před čtvrt rokem, že;-). První dvě dvouhry pak vyhráli hosté (Navrátil a Kovář porazili oba naše Luboše). Pavel a Radim vyhráli, takže stav byl 4:2. Druhá série: Bezdík podruhé prohrál v pěti setech (tentokrát s Navrátilem), pak i Pavel s Kovářem a Luba s Procházkem také v pěti setech, takže jediný z našich výhrál Radim. Stav byl srovnán na 5:5. Třetí série: Pavel prohrál s Navrátilem, ostatní naši vítězí – Radim nad Kovářem, Luba nad Baričákem a Bezdík nad Procházkem (14:12 v pátém). Naši opět vedli - 8:6. Čtvrtá série: poslední pětisetový zápas dne vyhrál Radim nad Navrátilem, Luba prohrál s Kovářem a posledním zápasem byla výhra Bezdíka nad Baričákem. Naši tedy po tuhém boji zvítězili.
V neděli byly soupeřem Moravské Prusy A, v tabulce osmí. Jedna čtyřhra byla jasně pro nás (nečekaně Bezdík s Pavlem) a druhá skončila rozdílem dvou míčků v pátém setu ve prospěch hostů. Dvouhry začali lépe hosté. Pavel prohrál s Hanákem a Bezdík tradičně v pěti setech s Kmoníčkem. Pak ještě stihl dříve prohrát Radim s Bustou než korigoval Luba výhrou nad Reškou průběžný stav na 2:4. Ve druhé sérii porazil Bezdík Hanáka a vyrovnat stav mohl Luba, když měl proti Kmoníčkovi v pátém setu myslím tři mečboly, nakonec však set prohrál 12:14. Rozdíl ve skóre byl stejný i potom co Radim porazil Rešku a Pavel prohrál s Bustou – 4:6. Ve třetí sérii si další, tentokrát jasnou prohru, připsal Luba, za nás vzápětí bodoval Radim po výhře nad Kmoníčkem. Další dva zápasy byly nejvíc na vážkách a netřeba říkat jaký měly na výsledek vliv. Pavel měl proti Reškovi ve druhém setu nejmíň čtyři setboly, aby vedl 2:0 na sety. Soupeř ale set vyhrál a stejně tak dva další. Bezdík se v souboji s Bustou hodně trápil (dokonce se při tom na sebe i zlobil, maličkoJ ), ale soupeř nehrál tak suverénně a bezchybně jako v předchozích zápasech, takže to byly nervy až do posledního míčku pátého setu. Ten skončil 12:10 pro soupeře a hosté tak celkově vedli 5:9. Radim začal poslední sérii výhrou nad Hanákem, ale podobný kousek, v podobě čtyř výher v řadě, jako se našim povedl v Hodoníně, se nekonal. Pavel prohrál s Kmoníčkem 0:3. Byla to hořká porážka, kluci asi hlavně nemohou být spokojení s předvedenou hrou, přitom každý z nich byl docela blízko bodu navíc. Hm, pokaždé není posvícení. Takových utkání už jsem taky pár zažil. Úroveň se srovnat nedá, pocity určitě ano;-).
Áčko mohlo být páté, ale není a zůstává na 6. místě.
KS-1 – 15. kolo: STK Zbraslavec A – TJ Sokol Hlubočany A 10:7, sety 38:31, body: Křepela L. 1,5, Bezděk 2,5, Těžký 1,5 (3), Křepela R. 4,5 – Navrátil Václav 3, Kovář Jakub 3, Baričák Marek 0, Procházka Miroslav 1(3).
16. kolo: STK Zbraslavec A – TJ Sokol Moravské Prusy A 6:10, sety 30:34, body: Těžký 0,5, Bezděk 1,5(3), Křepela L. 1(3), Křepela R. 3 – Hanák Petr ml. 2,5, Kmoníček Pavel 3, Reška Vladislav st. 1,5, Busta Stanislav 3(3).

A ještě malá dramatická ukázka z obou utkání áčka…

 

 

Béčko hrálo s dvěma okresními soupeři. V pátek si podalo odevzdanou Šóvku. Viděl jsem tedy jenom čtyřhry a poslední dvě dvouhry, takže nemůžu chválit ani naopak. Čtyřhry byly ještě vyrovnané. Možná i proto, že je naši obě vyhráli, to potom, už tedy jen podle zápisu, vypadá jinak.
S Vysočany to měla být jasnější záležitost, tady to výsledkově taky nějak vypadá, ale hlavně ty sestavy byly asi rozhodující. Každopádně z toho jsou další čtyři body do záchranné mise. Béčko se v tabulce posunulo na devátou příčku, má stejně bodů s osmými Boskovicemi a o bod méně než sedmé Otnice B. Za našimi je pak o šest bodů Šošůvka a o osm Hlubočany B. V příštím dvojkole dokončí béčko záchranářskou misi utkáními v Otnicích a v Hlubočanech. Jakpak to asi dopadne?
KS-2B – 15. kolo: Zbraslavec B – TJ Vysočany A 10:8, sety 36:34,Švancara V. 0,5, Krása Petr ml. 2,5, Cetkovský Martin 4, Křepela Z. 2, Odehnal V. 0,5, Krása P.st. 0,5 - Žáček Miroslav 1, Janáč Daniel 2, Žáček Michal 3, Zukal Adam 2.
16. kolo: Zbraslavec B – TJ Šošůvka A 10:2, sety 32:14, Body: Krása P. st. 2,5 (2), Illek R. 1,5(2), Křepela Z. 2,5(3), Krása P. ml. 3,5(3) - Dvořák Leoš 1(3), Obalil Jiří 1(3), Ševčík Jaroslav 0(2), Zouhar Aleš 0(2).
 
Céčko hrálo první kolo nástavby doma s dosud vedoucí Svitávkou. No a žádné překvapení se nekonalo. Dohrávat se bude bez Romana, který má splněno, stejně jako celé céčko. Alespoň to podle výkonu některých hráčů tak vypadaloJ. Na střídavý strat byl získán mladý Jiří Koumar z Rájce, tak nejspíš si taky zahraje. Laďa si to asi jako jediný užíval a dva získané body jsou mu alespoň drobnou odměnou.
RP-1: 12. kolo: Zbraslavec C – Svitávka A 5:13, sety: 21:45, body: Jonáš M. 1, Křepela Z. 1, Odehnal V. 2, Petr Z. 1 - Dvořáček Stanislav 3(4), Fagulec Martin 3,5, Kuběna Petr 1,5, Peterka David 4,5, Dušil Zdeněk 0,5(0,5).
 
Déčko hrálo první kolo záchranářského pětiboje v Rohozci, který byl o šest bodů před nimi. Kluci prohráli obě čtyřhry a nakonec i celé utkání. Poměr pětisetových zápasů byl 4:2 pro domácí. Jaróš z nich prohrál dva, Martin naopak dva vyhrál. První kolo teda nevyšlo, teď déčko čekají Vanovice B, které mají v tabulce jen o 3 body víc.
RP-4 – 12. kolo: Rohozec C – Zbraslavec D 11:7, sety 40:33, Kristián Petr 2,5, Mašek Oldřich 2,5, Suchomel Miroslav 2,5, Suchomel Vít 3,5 - Křepela P. 2, Křepela M. 3, Just J. 0, Křepela V. 2.
 
Éčko hrálo v sobotu doma s posledními Vanovicícemi C. Místo stále zraněného Ondry hrál opět Jakub. A vyhráli jsme spolu čtyřhru!!! Jinak se snad nic mimořádného nestalo. Jo, pro úplnost – s mladým Kalasem jsem prohrál, přestože jsem měl dva mečboly ve čtvrtém setu. To už jsme vedli asi 8:0 - vždyť říkám, nic důležitého. Příště máme jen o něco málo méně nedůležité utkání s vedoucím Brumovem B;-).
RS-2A – 12. kolo: Zbraslavec E – Vanovice C 14:4, sety: 45:19, body: Křepela J. 3,5, Jonáš P. 3,5, Švancara J. 2,5, Odehnal M. 4,5 – Učeň Ondřej 1, Zeman Lukáš 0, Vaško Jaroslav 0, Kalas Michal 3.
 

Náhledy fotografií ze složky Víkend14-9.2.2014 A-Moravské Prusy A