Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další krajský víkend a tedy představení všech našich družstev..

Áčko hrálo dvakrát v Brně. V pátek předehrávalo na Sokolu Brno I a se čtvrtým celkem tabulky se čekal vyrovnaný souboj. Po čtyřhrách 1:1. Tentokrát se nechytli Bezdík s Pavlem. Dvouhry začaly dvěma třísetovými zápasy – Radim porazil Rakovického a Bezdík prohrál s Kvardou. Pak přišla první infarktová chvilka – Luba měl proti Ondrovi Musilovi v pátém setu asi čtyři mečboly, ale nevyužil je a jak to bývá naopak prohrál. Pavel taky nezačal dobře, když proti Prachařovi vyhrál pouze jeden set. Po první sérce tak 4:2. V souboji jedniček si Radim poradil s Kvardou v pěti setech. Ale domácí borci (asi nejen dnes) působili vyrovnaně, naopak Kvarda v dalších dvou zápasech nehrál příliš dobře, takže tohle tentokrát nebyl klíčový duel, který měl napovědět o podobě výsledku utkání. Skóre vyrovnal Bezdík až nezvykle snadnou výhrou nad Musilem. Následně ale Luba i Pavel prohráli, oba ve třech setech, s Prachařem a Rakovickým. Takže i po polovině možných dvouher vedli domácí – 6:4. Ale ani Radim nehrál zrovna jednoduché utkání, což se ukázalo v zápase s Musilem. Vyhrál sice snadno první dva sety, ale výhru musel dolovat až v koncovce pátého, který vyhrál 12:10. Když následně porazil opět v nervydrásajícím duelu Bezdík v pěti setech Prachaře, vypadalo to opět nadějně. Navíc Luba sice prohrál s Rakovickým 3:1, ale Pavel konečně uspěl, když porazil taky ve čtyřech setech už docela dost se trápícího Kvardu. Po třetí sérii 7:7. Věci však nešly tak snadno, jak by bylo záhodno. Radim s Prachařem prohrál celkem jasně první dva sety. Musel tedy opět zabrat, aby zápas dokázal zachránit. Plně prodal své zkušenosti a dovednosti a ty potřebné tři sety celkem vzato měl pod kontrolou. Tímto bodem jsme se však do vedení nedostali, neboť Bezdík prohrál v souběžném zápase s Rakovickým o dost rychleji. Za stavu 8:8 závisel výsledek na zápasech Luby a Pavla. Pochopitelně přišel ještě další kolapsový závěr, konkrétně v podání Lubošovy koncovky čtvrtého setu v zápase s Kvardou. Komentáře netřeba, protože je to na videu;-). Luba prohrál 3:1. A prohrál i Pavel, s Musilem 3:0. Naši si připsali další těsnou ztrátu bodů a víc bych to nerozváděl.
V sobotu hráli s vedoucím celkem Moravskou Slávií Brno E. Tady by musel k úspěchu přijít mimořádný výkon, alespoň ve srovnání s včerejškemJ. Když naši vyhráli obě čtyřhry ve třech setech, pak si Radim díky třem vyhraným těsným koncovkám poradil s P.Turečkem a Bezdík udolal v pěti setech Pavelku, nemohli si naši přát lepší úvod. Pak ovšem přišel na řadu nezastavitelný Ličbinský (ve třech duelech neztratil ani set), který porazil Luby a Toufar Pavla taky 3:0. Domácí byli zpět. V dalším průběhu Radim ještě dvakrát prohrál v pěti setech, Luba K. stejně tak jednou (s Turečkem, tentokrát aspoň v pátém setu neměl žádný mečbol) a jediný náš bod ve zbytku utkání získal už jen Bezdík, když porazil Toufara, samozřejmě v pěti setech. Kluci podle těchto výsledků očividně bojovali, ale soupeř byl, podobně jako o den dříve, o něco lepší. Tentokrát možná ještě o něco více;-).
Áčko v tabulce kleslo o jedno místo na 7. pozici.
KS-1 – 18. kolo: Sokol Brno I C – STK Zbraslavec A 10:8, sety 41:29, body: Rakovický Milan 3, Kvarda Lubomír 2, Musil Ondřej 2,5, Prachař Marek 2,5 - Křepela R. 4,5, Bezděk L. 2, Křepela L. 0,5, Těžký P. 1.
17. kolo: TTC Moravská Slavia Brno E – STK Zbraslavec A 10:5, sety 34:23, body: Tureček Petr 2(3), Pavelka Jakub 2(3), Ličbinský Roman 3(3), Toufar Jan 3 - Křepela R. 1,5, Bezděk L. 2,5(3), Křepela L. 0,5(3), Těžký P. 0,5(3).
 
Tentokrát video nepotřebuje komentář. Snad jen doufám, že se to už nebude opakovat-myslím ta nálada po zápase. I kdyby o něco šlo...;-)
 

Béčko aspoň stručně – hrálo v sobotu v Otnicích a v neděli v Hlubočanech. Kluci se zaměřili na druhé utkání proti předposlednímu celku tabulky. Na ten první jela kombinovaná sestava. Nakonec nedopadl ani jeden zápas špatně, přestože ten první kluci prohráli. Výhrou v tom druhém splnili svůj záchranářský plán na 100 procent – pět výher ze sedmi dosavadních utkání druhé poloviny sezóny. To by mělo na záchranu stačit. TakJo!:-)
KS-2B – 17. kolo: TJ Sokol Otnice B – STK Zbraslavec B 10:7, sety 38:29, body: Bubla Jaroslav st. 2, Rafaj Zdeněk st. 2, Salajka Jaroslav ml. 2,5(3), Vojáček Jaromír 3,5 - Illek R. 3,5, Křepela Z. 0,5, Švancara V. 0, Krása P.ml. 3(3).
18. kolo: TJ Sokol Hlubočany B – STK Zbraslavec B 7:10, sety 33:35, body: Machala Vítězslav 1, Šmetka Miroslav 2,5, Kobolka Luboš 2,5(3), Müller Zdeněk st. 1 - Krása P. ml. 3, Illek R. 2,5, Krása P. st. 4,5, Svoboda J. 0(3), Švancara V. 0(0,5).

Céčko hrálo třetí kolo nadstavby doma s druhým celkem tabulky Žďárnou A. Soupeř usiluje o výhru v soutěži, takže pro ně neměl být problém nad céčkem vyhrát. A tak to i dopadlo.
RP-1: 14. kolo: Zbraslavec C – Žďárná A 5:13, sety: 24:46, body: Jonáš M. 2, Odehnal V. 1, Křepela Z. 1, Petr Z. 1 - Polívka Roman 4,5, Richter Milan 4,5, Polívka Marian 3,5, Polívka Radek 0,5.

Déčko hrálo proti Kuničkám, které měly o pět bodů víc. Teď už jsou záchranářské počty celkem jednoduché, tak se do nich pusťme. Do konce potom zbývají už jen dvě kola, takže těch pět bodů se dohnat dalo. Pak tu jsou Vanovice B, mající sice jen o tři body víc, ovšem s déčkem už hráli, takže tento náskok je pro ně dostačující (obzvlášť když tohle kolo vyhráli a v jednom ze zbývajících hrají s poslední Žďárnou C). Čili čtvrtí od konce už déčko bude jen těžko a předpokládá se, že setupovat budou tři celky. Takže to vypadá jasně. Kluci přesto bojovali a Kuničky porazili. Vyhráli obě čtyřhry a pak se kromě Martina většinou dařilo všem našim, takže to dnes konečně vyšlo. Bohužel, jak bylo uvedeno, to vypadá, že výhra přišla o týden později než měla:-(.
RP-4 – 14. kolo: Zbraslavec D – Kuničky A 11:7, sety: 39:35, body: Just J. 3,5, Křepela M. 1,5, Křepela V. 2,5, Křepela P. 3,5 - Karandyszewský David 2, Maňoušek Petr 2, Karandyszewský Jaroslav 1, Skoták Jiří 2.

Éčko hrálo taky v neděli v Jasinově, který je sice až třetí od konce, ale už doma nás zle potrápil (vyhráli jsme 10:8). Ohledně postupu nám už také o moc nejde, jelikož postupují pouze vítězové obou skupin RS2. My bysme mohli dosáhnout nejvýš na druhé místo. Pokud bysme vyhráli, žejo. Spočítáno jsme to měli dobře (vynásobit 2x jsme to naštěstí nemuseli), jenže ztráty přišly hodně brzo. Už v první sérii prohrál jak Martin, tak Sláva. Já jsem prohrál s Elískem ve druhé, čímž jsme vyčerpali možné ztráty už po polovině dvouher. Jakub podle očekávání nebodoval, takže jsme potřebovali maximum možného - 2x tři výhry. Zas tak těžký to nebylo, jen u Martina jsem měl docela obavy. Ten kluk ale neskutečně zvládl zabojovat, zlomit, upinkat, vyhrát (s Elískem dokonce ve třech setech). Brumov B doma porazil Olešnici C a my tedy skončili opravdu druzí. Hm, co jsme si uhráli to máme;-).
RS-2A – 14. kolo: Jasinov A – Zbraslavec E 8:10, sety: 33:38, body: Gracias Tomáš 1,5, Elísek Tomáš 3,5, Zemánek Radek ml. 2, Zemánek Radek st. 1 - Křepela J. 3, Jonáš P. 3,5, Odehnal M. 3,5, Švancara J. 0.

 

Náhledy fotografií ze složky Víkend16-23.2.2014 Sokol Brno I C-A