Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhl už předposlední víkend krajských soutěží a stejně na to byly i ty okresní. Tentokrát hrály všechny naše družstva doma, tak jdeme na to.

Áčko čekali nepříjemní soupeři, jak jinak, s nimiž oběma v první půlce soutěže remizovali. V sobotu to byl v tabulce aktuálně třetí Únanov A. Hosté se pyšní nejlepším hráčem soutěže, M. Ondrovčákem, který neprohrál dosud ani jednu dvouhru (čtyřher pár ano, ale taky ne moc)! Naši uspěli v obou čtyřhrách. Hlavně výsledek té Bezdíka s mladým Petěm byla překvapením asi pro všechny. Ondrovčák je mohl i pochválit, dvouhry pak už byly jiná soutěž. První dvě 0:3 pro hosty (Pavel-Ondrovčák, Bezdík-Nechvátal). Duel dvou mladých hráčů, Petr hrál s o rok starším P. Andorkem, skončil nejtěsnějším rozdílem v celém utkání. Peťa nastoupil za áčko podruhé v sezóně (ale vlastně poprvé z výkonnostních důvodů) a hrál podobně jako v béčku dobře. Tento zápas prohrál, přestože měl, stejně jako soupeř, hned několik mečbolů. Výsledek pátého setu byl 15:17. Na 3:3 srovnal stav utkání Radim, když neměl větší problém porazit soupeřovu čtyřku F. Koce. Ve druhé sérii se výsledky téměř naprosto přesně zopakovaly. Že s Ondrovčákem a Nechvátalem prohrají Bezdík a Peťa, se čekalo, ale že i pak Radim nezdolá Andorka, už méně. Jediný rozdíl mezi poměrem setů v těchto dvou zápasových sériích, přinesla až výhra Pavla nad Kocem ve čtyřech setech. Naši prohrávali 4:6. Další série přinesla soupeři už jen dvě výhry - Peťa prohrál s Ondrovčákem a Radim s Nechvátalem 1:3. Potom Pavel porazil Andorka 3:0 a Bezdík Koce taky tak. Soupeřovi borci hráli od začátku moc dobře, hlavně agresivně, rychle. Možná jim pak trochu docházely síly (což samozřejmě naplatí pro jejich jedničku, ta se myslím ani nezpotila;-)?). V poslední sérii si Radim připsal očekávanou prohru s Ondrovčákem, ale rozhodně nečekanou v tom, že byla jeho třetí v utkání. Pokaždé to není, jak by si člověk představoval, to už nemusím opakovat, že? Přesto naši nebyli bez šance na remízu. Klíčový pro ni byl zápas Pavla s dosud výborně hrajícím Nechvátalem. Pavel si vedl dobře a soupeř už nehrál zdaleka tak jistě. Rozhodovalo se většinou v těsných koncovkách, kterých nakonec víc zvládl lépe hostující hráč a vyhrál 1:3(-10,10,-9,-8). Nadarmo už byla výhra Bezdíka, který stačil porazit Andorka dřív než dohrál Pavel (přestože hráli pět setů). Hosté vyhráli, když nic, tak byli o něco lepší.
V neděli proti předposlednímu Moravskému Krumlovu – Řeznovicím B už naši vyhrát museli. Možná i proto byl začátek trochu nervóznější a čtyřhry našim tolik nešly. Petr ml. s Bezdíkem prohráli ve čtyřech setech a Radim s Lubošem vyhráli až 15:13 v pátém. Úvodní série dvouher byla vesměs vyrovnaná. Tři ze čtyř zápasů se hrály na pět setů, v nichž Radim a Bezdík vyhráli, Petr naopak. Pavel prohrál s jedničkou hostů P. Nastoupilem, takže celkové skóre bylo stále srovnáno – 3:3. Po druhé sérii šli naši díky třem výhrám do vedení. Radim porazil Nastoupila ve třech setech, ve čtyřech setech pak vyhráli i Petr a Bezdík. Jediný prohrál Pavel - s J. Jedličkou 0:3. V další sérii vyhráli naši opět třikrát. Jediný z nich prohrál Petr s Nastoupilem 2:3. Před poslední sérií naši tak vedli 9:5. Následující dva zápasy Bezdík a Pavel prohráli v pěti setech, ale znamenalo to jen odklad vítězného konce a taky pozdější oběd. Radim po dvou těsných setech další dva jasně vyhrál a celkově porazil L. Netoličku 3:1. Naši si tak připsali povinnou výhru a udržení v soutěži mají stále ve svých rukách. Ovšem je to jen teorie, protože snad nikdo neví, kolik družstev bude sestupovat. Prý se hraje kvalifikace o třetí ligu, v níž záleží, jestli uspěje zástupce jižní Moravy (pokud tam bude vůbec hrát?). Pak by sestupoval o jeden větší či menší počet celků. Ale je toho víc, hlavně kolik bude sestupovat jihomoravských celků z vyšších soutěží. Mě to je jedno, stejně s tím člověk nic neudělá. Teď je áčko sedmé, což by znamenalo záchranu za jakékoli situace. Ovšem mají náskok jen tří bodů na Moravské Prusy, takže ideální by bylo ještě jednou vyhrát. Taky to může stačit i bez toho, oni mají dva těžké soupeře, hm TakJo...
KS-1 – 19. kolo: STK Zbraslavec A – Orel Únanov A 6:10, sety 24:33, body: Těžký P. 2(4), Bezděk L. 1,5(3,5), Krása P.ml. 0,5(3,5), Křepela R 1,5, Křepela L. 0,5(0,5) - Ondrovčák Miroslav 4, Nechvátal Petr 4, Andorko Pavel 2(3), Koc František 0(3).
20. kolo: STK Zbraslavec A – MK Řeznovice B 10:7, sety 39:32, body: Těžký P. 1(4), Křepela R. 4,5, Krása P.ml. 1(3), Bezděk L. 3, Křepela L. 0,5(0,5) - Nastoupil Petr 3,5, Veber Marek 1,5, Netolička Lubomír 1, Jedlička Jindřich 1(3).
 
Béčko opravdu jen stručně – hrálo doma v pátek proti Komořanům a v sobotu proti Mokré. To myslím stačí;-).
KS-2B – 19. kolo: STK Zbraslavec B – TJ Cemo Mokrá A 1:10, sety 5:31, body: Cetkovský M. 0(2), Odehnal V. 0(2), Křepela Z. 0(3), Švancara V. 1(2) - Vojtěch Martin 3,5, Kvapil Zdeněk 2,5, Paták Radek 2,5, Rotrekl Lukáš 1,5(2).
20. kolo: STK Zbraslavec B – TTC Komořany A 1:10, sety 11:30, body: Krása P.ml. 1(2), Švancara V. 0(2), Krása P.st. 0(3), Odehnal V. 0(2) - Masařík Lukáš 3,5, Hejdušek Ivan 2,5, Holec Ondřej 2,5, Hynšt Martin 1,5(2).
 
Céčko hrálo počtvrté v nadstavbě doma a bez Romana to opět bylo víceméně jasné. Šesté místo je doma.
RP-1: 15. kolo: Zbraslavec C – Rájec A 5:13, sety: 28:44, body: Křepela Z. 1, Jonáš M. 2, Křepela V. 1, Odehnal V. 1 -  Zouhar Michal 4,5, Malach Roman 2,5, Koumar Jiří 2,5, Malach Martin 3,5.
 
Déčko hrálo proti poslední Žďárné C. Jestli má déčko ještě o něco hrát, tak to bude až v posledním kole ve Velenově. Tady neměl soupeř od začátku šanci. Otázka počtu sestupujících může trápit ještě déčko. Trochu k tomu cituji ze zpravodaje OSSTB 2/2013:
„Veškeré postupy a sestupy se budou řídit platným Soutěžním řádem. Platí dvě základní pravidla :
1. Vítěz nižší soutěže postupuje vždy do vyšší soutěže.
2. Pří více jak deseti družstvech v soutěži sestupují poslední dvě družstva.“
Moc to sice nechápu, ale snad je správně předpoklad, že pokud se Boskovice B v KS2 zachrání (což tak docela vypadá?), tak by odtud sestupovaly pouze 2 celky, tzn. že v okresech (krom RS1)by sestupovaly jen 2 celky! Potom by se déčko zachránilo, tak uvidíme.
RP-4 – 15. kolo: Zbraslavec D – Žďárná C 17:1, Sety: 52:14, body: Křepela M. 4,5, Křepela P. 4,5, Křepela V. 4, Just J. 4 - Žáček Václav 0, Grmela Marek 0, Sekanina Zdeněk 0,5, Vlček Josef 0,5(2,5), Parák Daniel 0(2).
 
Éčko hrálo o třetí místo s druhým celkem RS2B Bořitovem C. Soupeř nám to byl celkem známý, z loňska i předloňska, ale o tom to nebylo. Spíš toho bylo víc dohromady, co znamenalo, že to výsledkově nevyšlo. Hrál sice Martin K., ale zas nehrál Sláva, kvůli kolenu. Já jsem zas nehrál, jak bych měl. Martin sice vyhrál, co mohl, já naopak. Soupeř byl docela kvalitní, takže průměrný výkon nestačil. V odvetě to snad bude lepší, i bez jednoho Martina.
RS-2 – o 3. místo – 1.zápas: Zbraslavec E – Bořitov C 6:12, sety: 27:43, body: Křepela J. 0,5, Křepela M. 4,5, Odehnal M. 1, Švancara J. 0 – Schiffneder Pavel 3, Mareček Milan 2,5, Polák Josef 3, Ostrý František 3,5.
 

Náhledy fotografií ze složky Víkend17-9.3.2014 A-Únanov a Řeznovice B