Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec poprvé aneb poslední kolo se hrálo v okresních soutěžích. Kraj to čeká za týden.

Céčko hrálo doma proti čtvrtým Voděradům. Od začátku to bylo opět víceméně jasné. Takže zvláštností je snad jen to, že Zdenek vyhrál víc než jednou – s Bednářem 3:2 a Kyrczem 3:0. No a Laďa splnil kritéria vstupu do „pětadvaceti-setového klubu“, což se myslím předtím letos mohlo podařit leda Vláďovi. Nakonec céčko skončilo hlavně díky hernímu systému šesté. V nadstavbě už neměli o co hrát, Roman už se soustředil pouze na béčko, takže v pěti utkáních uhráli pouze jednu remízu. Rezervy tam určitě byly;-)
RP-1: 16. kolo: Zbraslavec C – Voděrady A 4:14, sety: 23:48, body: Jonáš M. 0, Odehnal V. 2, Křepela Z. 2, Koumar J.ml. 0 - Kyrcz Miroslav 2,5, Sekanina Jan 4,5, Bednář Miroslav 2,5, Stloukal Jiří 4,5.
 
Déčko si jelo do Velenova pro možnou (jak to nějaký čas předtím na to příliš nevypadalo) záchranářskou výhru. Ta by jim zajistila aktuální maximum - 10. místo. Začalo to dobře oběma vyhranými čtyřhrami, v pěti setech. Po první sérii dvouher naši vedli 4:2. Po druhé 6:4 a po třetí 9:5. Poslední čtyři zápasy vyhráli všechny naši (dvakrát v pěti setech). Domácím o moc nešlo, takže těžko říct, jak moc byli nažhavení nechat naše sestoupit. Naši ale evidentně na záchranu byli. Martin se konečně dočkal čtyřech bodíků (když nepočítám ty poměrně snadné se Žďárnou, tak to bylo porvé v sezóně, vlastně se mu to povedlo dvakrát v jednom týdnu – ještě minulou neděli s Bořitovem C za éčko) a snad to nakonec nebyly tak velký nervy, co?
Teď o té záchraně: déčko tedy obsadilo v konečné tabulce desáté místo, a k udržení potřebuje, aby nespadly Boskovice z KS2. Jestli ano, tak by se ve všech okresních soutěžích o jednoho zvýšil počet sestupujících a to by byli právě oni. Teď zbývá držet palce, aby ty Boskovice něco vyhráli (hrají s Kuřimí a Blanskem) nebo neprohráli Šošůvka případně Vysočany, jenž hrají s druhým adeptem na sestup z KS-2B – Hlubočany B. Navíc Blansko už o nic nehraje. Zdá se, že se v případě déčka ještě dá zachránit to, co se v průběhu sezóny zameškalo;-).
RP-4 – 16. kolo: Velenov A – Zbraslavec D 5:13, sety: 26:42, body: Celý Petr 2, Havelka Pavel 0, Písařík Michal 2, Jedlička Lukáš 1(1,5), Veselý Jakub 0(3) - Křepela M. 4,5, Just J. 3,5, Křepela P. 2,5, Křepela V. 2,5.
 
Éčko hrálo odvetu o třetí místo konečného pořadí v Bořitově. První zápas jsme prohráli 6:12, takže jsme už si jeli jen tak zahrát. Povedla se nám čtyřhra s Jakubem, třebaže ji soupeř asi podcenil, ale my hráli nejlíp co vím, to se pak už kolikrát otáčí špatně. A pak ještě několik málo zápasů. Každopádně jsme hráli lépe než doma. Já jsem z osmi zápasů, řekl bych všech dosti vyrovnaných, vyhrál jeden. Což nebyl příjemný pocit, ale přežil jsem to. Možná horší by bylo, když jsem dal jednomu soupeři v posledních dvou setech aspoň deset prasat, kdybych tento zápas vyhrál. Za tuhle prohru jsem byl docela rádJ. No a asi za dvě hodiny po Laďovi přistoupil do letošního „pětadvaceti-setovýho klubu“ i Sláva. Éčko obsadilo celkově 4. místo. Takže kluci za celou sezónu díky. Byl  to nejednou boj:-).

RS-2 – o 3. místo – 2.zápas: Bořítov C – Zbraslavec E 11:7, sety: 41:34, Shiffneder Pavel 4,5, Mareček Milan 1(2,5), Polák Josef 2,5, Ostrý František 3, Málek Karel 0(2) - Jonáš P. 2, Křepela J. 1,5, Odehnal M. 2, Švancara J. 1,5.

 

Náhledy fotografií ze složky Víkend18-16.3.2014 C-Voděrady A