Jdi na obsah Jdi na menu
 


V předposledním březnovém víkendu dohrály ve svých krajských soutěžích také áčko a béčko, takže teď je definitivně po sezóně. Zbývá letos poslední ohlédnutí za zápasy našich celků.

Áčko v sobotu hrálo s desátými Dubňany A. Nutno předem zmínit, že Sokol Brno C porazil osmé Moravské Prusy, takže při předpokládané jejich prohře i v neděli, kdy hráli s prvním, bylo jasné, že naši před nimi sedmé místo udrží, i kdyby obě utkání prohráli. Sedmé znamenalo jistou záchranu - další místa patrně taky, ale to už je fuk;-). Takže k utkání: začátek našim přinesl prohry v obou čtyřhrách, Bezdík s Peťem prohráli 10 v pátém setu. Ve dvouhrách nastoupili kluci jako posledně, tzn. s Pavlem a mladým Petrem. V první sérii vyhráli pouze Radim a Bezdík. Za soupeře byli stejně úspěšní Hromek s Chludilem. V druhé sérii se střetl Radim s mladým Filipem Hromkem. Tomu je 13 a hraje divizi za Hodonín B. V Dubňanech, jež jsou jeho mateřský oddíl, hraje na střídavý start. Takže tento mladík hrál po čtyřhře i ve druhé dvouhře velmi dobře (v první si jasně ve třech setech poradil s Pavlem), nebo aspoň tak dobře, že to stačilo, aby Radima porazil v pěti setech. Ve druhé sérii tak naši zaznamenali pouze jednu výhru, díky Bezdíkově pětisetové výhře nad Chludilem (poté co prohrál první dva sety, a pátý vyhrál 11). Stav byl tedy krajně nepříznivý – 3:7! V úvodu třetí série našim ještě svitla malá naděje, když Petr porazil Hromka (jak jinak než 3:2). Bohužel hned následující zápas nedotáhl k výhře Bezdík a s Grufíkem 2:3 prohrál. Když se pak ani na třetí pokus dnes nechytl Pavel, v závěru byl proti Chludilovi až bez šance, bylo prakticky hotovo. Radim ještě Mosnáka porazil, ale Bezdík v úvodu čtvrté série už Hromka ne. Už v pořadí třetí Bezdíkův pětisetový zápas byl dramatičností spíše výjimkou jinak předtím ne příliš dramatického celého utkání.
V neděli dopoledne áčko přivítalo šestý Lanžhot B. Rozloučení se sezónou proběhlo patrně v přátelském duchu, alespoň v tom ohledu, že s remízou mohou být alespoň částečně spokojeni oba soupeři. Toto utkání jsem bohužel hrát neviděl, takže něco bližšího k jeho průběhu zde musíte oželet:-).
Co dodat závěrem? Konečným umístěním je stejně jako loni sedmé místo. Před sezónou by to asi bylo zklamání, ale po průběhu, kdy se dařilo jen střídavě (v první půlce bylo nějaké zranění, ve druhé zase chyběla větší herní pohoda, což možná souviselo s výsledky, ale mělo by to být spíš naopak, ne?), se to musí brát střízlivě. Jak jinak, žeJ. Ještě malý posun je taky v zaznamenaných výsledcích posledního dvojkola, pokud si nedej bože vzpomenete na ty loňské... Na motivaci je třeba holt pracovat stále;-).
KS-1 – 21. kolo: STK Zbraslavec A – SKST Dubňany A 5:10, sety 27:36, body: Težký P. 0(3), Křepela R. 2(3), Krása P. ml. 1(3), Bezdek L. 2 - Hromek Filip 3,5, Grufík Kamil 2,5(3), Chludil Radek 2,5(3), Mosnák Milan 1,5(3).
22. kolo: STK Zbraslavec A – TJ Sokol Lanžhot B 9:9, sety 37:38, body: Křepela L. 1,5, Křepela R. 2,5, Krása P.ml. 2,5, Bezděk L. 2,5 - Baláž Branislav 3, Hanák Jiří 3, Brozák Radomír 1, Kalivoda Petr 2.
 
Video ukazuje, že koncovky pátých setů jsou kolikrát více bojem než hezkým pincem, aspoň tady to platilo...
 

Béčko končilo také doma, oběma jejich soupeřům už o nic nešlo, takže jak v sobotu dopoledne Blansko C ( v tabulce čtvrté), tak v neděli po obědě Kuřim A (pátá), se dostavili bez svých nejlepších hráčů. Naši tak měli slušnou šanci uhrát nějaké body navíc. Proti Blansku to vyšlo, jednak naši měli silnější sestavu než v neděli a hosté bych řekl naopak, z těch dvou soupeřů, tu slabší. Možná bylo překvapením, že body za Blansko neuhrál Procházka, ale Bednář, nebo nebylo? Žeby opět ta motivace? Neviděl jsem to, takže si trochu vymýšlím. Zcela výjimečně!:-) Co jsem však viděl, byl nadějný vývoj druhého utkání s Kuřimí. Naši tedy od začátku prohrávali (0:4), ale pak dokázali šesti výhrami stav vyrovnat na 6:6. Pak jsem odhadoval, že ve zbytku utkání dokonají obrat. Ale bylo tomu přesně naopak, když čtyřikrát za sebou prohráli. Tentokrát béčko svůj stín nepřekročilo. Což je, nejen v jejich případě, častější jev;-).
V konečném pořadí skončilo béčko díky této prohře na devátém místě, když je v posledním kole předstihli Boskovice. Ti totiž stejné soupeře v obou případech porazili. Ohledně sestupu to snad bude v pořádku, ale definitivní to bude až samozřejmě podle oficiálního vyjádření shora.
K dalšímu vývoji přispěl po konci utkání ještě Honza Svoboda, který si to na příští sezónu s přestupem k nám rozmyslel a prý bude hrát v Rájci. Takže soupisky se budou řešit znovu. Něco už avizoval Laďa Š., více bude projednáno na nějaké schůzce, která snad proběhne co nevidět.
KS-2B – 21. kolo: STK Zbraslavec B – KST Blansko C 10:5, sety 34:23, body: Krása P. st. 3,5(3), Švancara V. 1(3), Krása P. ml. 3(3), Cetkovský M. 2,5 - Polívka Ondřej 0, Bednář Josef 2,5 (3), Procházka Ondřej 0,5 (3), Kutil Šimon 2(3).
22. kolo: STK Zbraslavec B – SK Kuřim A 6:10, sety 31:37, body: Svoboda J. 1, Švancara V. 1(3), Křepela Zdeněk 1(3), Krása Petr ml. 3 - Fučík Petr 3,5, Šplíchal Jiří 3,5, Doležal Jiří 1,5(3), Šťastný Pavel 1,5(3).

Ostatní družstva dohráli o týden dříve, jen zopakuji jejich umístění v okresních soutěžích – céčko skončilo v RP-I šesté, déčko RP-IV desáté a pokud zůstane v platnosti, že béčko nesestoupí, tak se taky zachránili, a nakonec éčko obsadilo v RS-II čtvrté místo.
 

A to je pro sezónu 2013/14 konec, přátelé. Úlala.
 

Náhledy fotografií ze složky Víkend19-23.3.2014 A-Dubňany A