Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko si ve druhém kole prohodilo pořadatelství kvůli obsazení KD Martinovou svatbou, jenž připadla na hrací víkend.
Jeli do Mor. Knínic, ale opět bez Martina C., takže podruhé musel zaskakovat Laďa O. Toto oslabení bylo podle konečného výsledku klíčové. Kluci bojovali, nejprve vyhráli obě čtyřhry, ve dvouhrách také všechny tři pětisetové zápasy (dva Petr ml. a jeden st.), ale domácí byli v dalších zápasech přece jen o něco lepší, takže asi zaslouženě vyhráli. Třetí kolo dohrává béčko v pátek 25.10. se Slatinou D, což bude těžko na výhru. Tak snad hned o den nebo dva později, kdy je čekají dvě utkání venku s okresními soupeři.
KS-2B - 2.kolo: Moravské Knínice A – Zbraslavec B 10:7, sety 39:25, body: Gabryš Milan 3, Veselovský Vlastimil 1, Juříček Petr 2/3, Vlček Dalibor 4 - Švancara Vladimír 1,5, Krása Petr ml. 3,5, Odehnal Vladimír 0,5, Krása Petr st. 1,5/3,5.
 
Hrálo se i první kolo okresních soutěží. Déčko začínalo v Kuničkách v pátek večer a měl jsem tu čest se tohoto utkání zúčastnit. Byl to pro mě dobrý trénink (bohužel nejen pro mě). První bod v utkání získali naši až v deváté dvouhře (!), takže druhá polovina zápasu už byla minimálně na body vyrovnaná. Ale co ta první? Ano, ta byla na úkor tréninku. Ve čtyřhře Pavel s Vláděm vyhráli první dva sety, v pátém ještě vyrovnali asi čtyřbodovou sérií na 6:6, ale pak zase bodoval pětkrát za sebou soupeř. Pak ještě Pavel prohrál jeden pětisetový zápas, v němž se štěstím odvrátil ve třetím setu soupeřův mečbol, ale obrat se mu dokonat nepodařilo… Určitě se dalo něco uhrát, domácí nejspíš nebudou patřit k nejsilnějším družstvům v soutěži, stejně jako naši. Jenže to by muselo být něco natrénováno. Stačilo splnit to, co se řeklo při začátku loňské sezóny, že příští rok musíme začít dřív. Klasický scénář. Nezbývá než to nezopakovat zase za rok;-).
RP-4 – 1. kolo: Kuničky A – Zbraslavec D 13:5, sety 45:29, body: Karandyshewský David 3,5, Maňoušek Petr 2,5, Karandyshewský Jaroslav 3,5, Skoták Jiří 3,5 – Just J. 2, Křepela J. 0, Křepela P. 2, Křepela V. 1.

V neděli 13.10., tj. hned po sobotě 12.10., kdy byla právě ta svatba, jsem se zúčastnil zápasového výjezdu do Křetína. Soupeř to byl hratelný, asi tak, že kdybychom prohráli, tak bychom se snad ani neměli vracet. Tak nějak zněla moje předzápasová prognóza. V akci samé pak nechybělo mnoho a stalo se v co jsem nedoufal. Jenže okolnosti svatby byly silné, možná i silnější soupeře, i když mladí z Křetína rostou a někteří i svými výkony. Takže pro příště budu muset předpověď zkorigovat, i bez svatby. K průběhu utkání jen tolik, že Sláva, Ondra a snad i Jakub si uhráli svoje. Já jsem aspoň nezapomněl pálku (jako v pátek) a nevím ani pořádně jak jsem vyhrál dva zápasy. Jediný co si pamatuju, že jsem si zakázal hrát topspiny, protože to fakt nešlo. Jo a ještě jsem si dopředu nepromyslel pořadí čtyřher, to mi došlo hned jak to bylo napsáno do zápisu, že jsem měl Slávu s Jakubem nahlásit jako druhý, mohli totiž, na rozdíl od nás, slabší soupeře porazit :-(.
RS-2A – 1. kolo: Křetín E – Zbraslavec E 9:9, sety 31:31, body: Šimurda Dan 3,5, Mácha Tomáš 3,5, Novotná Natálie 1,5, Winkler Adam 0/2,5, Slezák Martin 0/2 – Jonáš P. 4, Křepela J. 2, Kyzlink O. 2, Švancara J. 1.

Video je ze zápasu Jakuba Š., to jen aby věděl co zlepšit;-).