Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tentokrát se toho odehrálo opravdu dost. Kraj i okres. Takže popořadě.

Áčko zajíždělo ke dvěma venkovním utkáním u soupeřů ze spodku tabulky, takže se dalo reálně uvažovat o dvou výhrách. Předpoklady se ale s realitou poněkud rozešly, přesto k naplnění cíle mnoho nechybělo.
Sobotní utkání v Hlubočanech bylo snadné. Po obou vyhraných čtyřhrách, pak v prvním kole dvouher prohráli naši jediný set (kupodivu Radim), takže hotovo bylo už za hodinu a půl. Druhé utkání v Moravských Prusech ukázalo, že rozdíl v kvalitě obou soupeřů byl až nečekaně velký. Utkání bylo od začátku přetahovanou o každý bod, naši se domácích drželi i díky dvěma vyhraným pětisetovým zápasům. Jak Radim, tak Bezďa v nich porazili Rešku mladšího. Když však za stavu 5:5 prohrál Radim s Bustou, zdálo se, že se utkání zlomí ve prospěch domácích. Ovšem naši se nevzdali, další pětisetový zápas vyhrál Bezďa nad Kmoníčkem, a díky pořadí zápasů v posledním kole dvouher, se před dvěma posledními dokonce dostali do dvoubodového vedení. V těch však Pavel (s Reškou ml.) i Luba (s Bustou) prohráli v pěti setech, takže utkání skončilo remízou. Zatím je to v tabulce sedmé místo. P.S.: Nechtěl bych vidět jak to zvládal Bezďa, poté co jsem ho viděl pajdat ve čtvrtek na tréninku. Hm, asi to bolelo. Už jen z tohoto pohledu to jsou krásný výsledky;-).
KS-1 -4.kolo: Hlubočany A – Zbraslavec A 1:10, sety 7:32, body: Kovář Jakub 0, Kobolka Luboš 0, Procházka Miroslav 0/3, Novák Ivo 1/2 - Křepela R. 3,5/3, Bezděk L. 2,5/2, Těžký P. 1,5/2, Křepela L. 2,5/2.
5.kolo: Moravské Prusy A – Zbraslavec A 9:9, sety 37:35, body: Reška Vladislav st. 0, Reška Vladislav ml. 2, Busta Stanislav 4,5, Kmoníček Pavel 2,5 - Křepela R. 3,5, Bezděk L. 3, Těžký P. 1, Křepela L. 1,5.
 
Béčko nejprve v páteční dohrávce třetího kola podle očekávání hladce podlehlo Slatině D (fakt, že hráli pouze ve třech nehrál velkou roli), ale mnohem důležitější dvojutkání je čekalo hned o víkendu. Vysočany i Šošůvka se očekává, že budou patřit mezi jedny ze soupeřů v boji o záchranu. V sobotu hrálo béčko ve Vysočanech, ty dosud všechny své zápasy prohrály. Utkání bylo vyrovnané až do posledního kola dvouher, ve kterém naši třemi výhrami rozhodli o celkovém vítězství. O den později v Šošůvce se situace otočila a z těsné výhry se radovali domácí. Nebylo to ani v jednom případě úplně optimální, takže asi ještě menší spokojenost než u áčka;-). Béčko je zatím v tabulce desáté, třetí od konce.
KS-2B - 3.kolo: Zbraslavec B – Slatina D 2:10, sety 10:32, -, Krása P. st. 1/2, Krása P.ml. 1/2,5, Švancara Vl. 0/3,5 – Zaplatil Radek 1,5/2,5, Tůma Pavel 3/3, Tupec Pavel 1/2, Frýb Tomáš 1,5/1,5.
4.kolo: Vysočany A - Zbraslavec B 8:10, sety 33:40, Zouhar Ondřej 2, Zukal Adam 2,5, Žáček Miroslav 1, Gyurgyik Pavel 2,5 - Krása P.ml. 4,5, Illek R. 2, Krása P. st. 1, Švancara V. 2,5.
5.kolo: Šošůvka A - Zbraslavec B 10:8, sety 38:31, Dvořák Leoš 2,5, Ševčík Jaroslav 2,5, Zouhar Aleš 2, Obalil Jiří 3 - Švancara V. 1,5, Krása P. st. 3, Illek R. 1, Krása P. ml. 2,5.
 
Céčko podle předpokladů neprohrálo, ale víc nic.
RP-1 -3.kolo: Svitávka A – Zbraslavec C 9:9, sety 37:37, body: Dvořáček Stanislav 2, Fagulec Martin 1, Peterka David 3,5, Dušil Zdeněk 2,5 - Odehnal Vl. 1, Křepela Z. 1, Jonáš M. 2,5, Illek R. 4,5.
 
Déčko poprvé letos vyhrálo. Bylo to prý pro ně samé překvapení. Loni s Němčicemi B prohráli 6:12. V sestavě soupeře se sice vyměnili dva hráči, ale jeden z těch co loni nehráli teď uhrál 3 body, takže o oslabení domácích se asi tolik nejednalo. Nakonec o vyrovnanosti utkání hovoří i celkový poměr setů. Začátek byl vyrovnaný jak herně, tak výsledkově, po deseti zápasech byl stav 5:5. Z tohoto počtu byly čtyři pětisetové zápasy, s výsledkem po dvou výhrách na obou stranách. Ve zbývajícím průběhu vyhráli domácí hned tu následující dvouhru, všechny zbylé už vyhráli naši. Z těchto sedmi výher bylo plných pět pětisetových. Tudíž s počtem devět překonalo déčko letošní rekord v počtu pětisetových dvouher v utkání, který předtím drželo éčko proti Kunicím. Chlapci nejen že si vydatně zahráli, ještě byli odměněni vítězstvím;-).
RP-4 – 3. kolo: Němčice B - Zbraslavec D 6:12, sety37:42, Prokop Ondřej 1, Sedlák Vítězslav 1,5, Sýkora Josef 3,5, Rebelka Radek 0 - Just J. 2, Křepela Vl. 3, Křepela P. 3,5, Křepela M. 3,5.
  
Éčko si zajelo pro dosud nejpohodovější zápas do Olešnice, i když zatím teda není moc co srovnávat, že? Když nepočítám tradičně rychle prohranou jednu z našich čtyřher, tak jsme od začátku v utkání vedli. To, že stav po prvním kole dvouher byl 3:3, jen potvrdil výjimku z pravidla. Dalších sedm dvouher jsme vyhráli, takže bylo rozhodnuto. Na videu je část jednoho Slávova zápasu. 
RS-2A – 3. kolo: Olešnice C - Zbraslavec E 6:12, sety 30:40, Králová Petra 0, Petr Michal 3,5, Žíla Roman1,5, Kovář Radim 1 – Jonáš P. 4,5, Křepela J. 3, Odehnal M. 3,5, Kyzlink O. 1.
 
Na videu je část jednohu zápasu z Olešnice...

 

Náhledy fotografií ze složky víkend5-27.10.2013 B-Slatina D