Jdi na obsah Jdi na menu
 


 



 

Béčko hrálo v pátek večer doma s Hlubočany B, a bylo záhodno s tímto soupeřem vyhrát, jelikož ten byl v tabulce až za našima na předposledním místě.
Začátek našich byl snový. Nejprve vyhráli Peťan st. se Zdenkem čtyřhru 3:2 a ještě šťastnější výhru dosáhl Zdenek ve dvouhře, to už se opravdu jinak než takto otočení pátého setu z nepříznivého stavu 6:10 nazvat nedá;-). Další čtyři zápasy naši zvládli celkem hladce a proto byl po první sérii stav 6:0! V dalším přůběhu už ale naši museli urputně bojovat o každý bod. Ve druhé sérii jasně prohrál jak Zdenek tak Laďa, Petr ml. prohrál těsně jen díky nezvládnutým koncovkám, takže jedinou výhru našich zaznamenal, až Petr st. a stav byl 7:3. Jenže právě Peťan po své druhé výhře viditelně vypadl z role, takže nepřekvapilo, když pak dvakrát prohrál. Jeho syn zas nehrál tolik odvážně, jak by mohl, přitom opatrná hra ani na tohoto soupeře nestačila. S tímhle hodnocením našich dvou lepších hráčů, to s vyhlídkami na výhru v utkání nevypadalo příliš radostně. Zodpovědnost nakonec na sebe vzal Laďa Š., i když nevím jak moc vědomě. Jeho jedna pětisetová a jedna čtyřsetová výhra posunula naše k vítězství. Ve zbylých pěti dvouhrách (Zdenek tu poslední nemusel dohrávat - naštěstí) vyhrál už jen jedenkrát mladší Peťa, taky v pěti setech. Bylo to dost ukrutný utkání, podobný bych radši příště neviděl. A Kozinka si při "fandění" zlomil žebro (to byl vrchol všeho)...
KS-2B - 7.kolo: Zbraslavec B – Hlubočany B 10:7, sety 35:34,Krása Petr st. 2,5, Švancara Vladimír 3,5, Křepela Zdeněk 1,5/3, Krása Petr ml. 2,5 - Kobolka Luboš 2, Šmetka Miroslav 3, Šafařík Michal 2, Novák Ivo 0/3. 
O den později už předvedený výkon na soupeře nestačil. Nevím, ale předpokládám, že horší než v pátek to být nemohlo (s vyjímkou Ladě, žejo);-). Přestože se nehrál ani jeden zápas na pět setů, tak podle výsledků bylo plno zápasů hodně vyrovnaných. Třeba ve druhé sérii dvouher se rozhodovalo deset ze čtrnácti setů v koncovkách, v nichž byl zisk poraženého minimálně deset bodů. Naši však od začátku za soupeřem zaostávali a to už se do konce utkání nezměnilo. Vývoj skóre byl 0:2, 1:5, 3:7, 5:9.
6.kolo: Zbraslavec B – Otnice B 5:10, sety 19:32, Krása Petr st. 0/3, Illek Roman 1/3, Švancara Vladimír 1/3, Krása Petr ml. 3/4 - Vojáček Jaromír 4,5, Bubla Jaroslav st. 1,5/3, Salajka Jaroslav ml. 2,5/3, Rafaj Zdeněk st. 1,5/3.
 
K zápasům v okrese tentokrát jen stručně - céčko si připsalo, ač očekávanou, tak důležitou výhru; déčko se drželo dobře, ale tentokrát kousek chyběl, Jaróš hrál i s výše uvedenou zlomeninou (teď bude mít prý měsíc pauzu); éčko po složité domluvě, když domácí ze čtyř normálních víkendových termínů třikrát nemohli (ten čtvrtý, neděle dopoledne, sme nemohli zase my), takže se zápas odehrál neodehrál...
RP-1 - 5.kolo: Křetín A – Zbraslavec C 8:10, sety 31:38, Maresch Michal 0, Janků Karel 2, Všianský Pavel 3,5, Kozák Josef 2,5 - Křepela Zdeněk 1, Jonáš Martin 2,5, Illek Roman 3, Odehnal V. 3,5.
 
RP-4 – 5. kolo: Olešnice B – Zbraslavec D 10:8, sety 41:35, body: Kadlec Jiří 2, Sedláčková Pavla 1, Král Martin st. 2,5, Bareš Jiří 4,5 - Just Jaroslav 1,5, Křepela Vladimír 1,5 Křepela Pavel ml. 2, Křepela Martin 3.
 
RS-2A – 5. kolo: Vanovice C – Zbraslavec E 5:13, sety 17:42, body: Kalas Michal 3,5, Vaško Jaroslav 0, Zeman Lukáš 1,5, Ziman Zbyněk 0 - Jonáš Pavel 3,5, Odehnal Martin 4,5, Kyzlink Ondřej 3, Švancara Jakub 2. Podle mých informací jsou v bodech nějaké wo, ale oficiální verze zní takto, tak co? ;-)

Áčko předehrávalo sedmé kolo ve čtvrtek 7.11. večer doma proti Sokolu Brno I C. Důvodem byl následný volný víkend jak pro hráče, tak diváky. Důsledkem pak to, že utkání nepřišlo o jednoho diváka, a čtenáři o tento komentářJ. Soupeř byl na tom podobně jako naši, v tabulce byl jen o dvě místa za nimi, na 9. místě. Proto se očekával vyrovnaný duel. Méně také proto, že na obou stranách byla známa aktuální zranění, která hrozila výrazně ovlivnit kvalitu hry hned několika hráčů. A dost možná tento faktor hrál nakonec při tvorbě výsledku tu hlavní roli.
Čtyřhry ještě dopadly jako obvykle, Pavel s Bezdíkem prohráli, bratři Křepelové vyhráli (už jim to nepočítám, ale tentokrát měli celkem snadnou práci proti rekonvalescentům Musilovi s Prachařem;-)). V první sérii dvouher prohráli oba Lubošové a naopak Pavel s Radimem vyhráli. Obzvlášť cenná byla Pavlova výhra v pětisetovém dramatu proti nedávno uzdravenému M. Prachařovi, když prohrával 1:2 na sety. Průběžný stav byl 3:3. Ve druhých dvouhrách se bilance všech našich hráčů opakovala, téměř i s poměrem setů v jednotlivých zápasech Pavel porazil M. Rakovického, přestože prohrál první dva sety. Naopak Luboš K. stejně rozehraný zápas s O. Musilem prohrál. Stav byl stále vyrovnaný 5:5. Naši však drželi se soupeřem krok jen díky mimořádnému výkonu Pavla, který zahrál nebojím říct životní zápasy (za Zbraslavec určitě, snad ;-)..) To  samé platilo i ve třetí sérii dvouher, ve které Pavel porazil i L. Kvardu. Opět v pěti setech. Radim taky potřetí vyhrál, u něj se to ovšem očekávalo:-), no a stejně tak navázali na své předchozí výsledky oba Lubošové a oba prohráli. Bezďa dokonce ve třech dvouhrách nezískal ani set. Tady bylo jasnou příčinou příliš se nelepšící zranění kolena. Před poslední sérií tak bylo opět srovnáno – 7:7. Ta začala podle očekávání, Radim porazil i Kvardu a jeho bratr prohrál s Rakovickým. Rozhodnout tedy musely poslední dva duely. Bezďa hrál s Prachařem a Pavel s Musilem. Oba naši vedli, první 2:1 na sety, druhý dokonce 2:0, ovšem u obou rozhodovaly až sety páté. Bylo to spíš o morálce než o čemkoli jiném a nakonec to dopadlo úplně jinak, než by člověk čekal podle předchozího průběhu utkání. Bezďa vyhrál a Pavel prohrál.
Ke každému našemu borci alespoň trochu obecného zhodnocení: Radim podal standardně velmi dobrý výkon a se všemi soupeři si cekem jasně poradil. Bezďa, značně limitován zraněním, se trápil a byly to pro něj určitě velmi nepříjemné zápasové chvilky. V posledním zápase se však obdivuhodně zmobilizoval. O výkonu Pavla je napsáno výše. Bojoval o každý set, a že jich bylo. A ne že by neměl na víc. Ke čtyřem bodům mu chybělo opravdu málo (třeba větší zánět žil na předloktí Ondry Musila na soupeřově straně, se kterým se tento hráč bez zbytečných gest srdnatě popral. Jak jej znám, tak jsem ani nic jiného nečekal;-)). Lubošovi K. to naopak příliš nešlo, přestože ve dvou zápasech už už sahal po výhře, nakonec ale závěry těchto zápasů nezvládl (bohužel ne poprvé
L
).
KS-1 -7.kolo: Zbraslavec A – Sokol Brno I C 9:9, sety 34:37, body: Křepela L. 0,5, Bezděk L. 1, Těžký P. 3, Křepela R. 4,5 - Kvarda Lubomír 2,5, Rakovický Milan 2,5, Prachař Marek 1, Musil Ondřej 3.


V sobotní utkání proti lídru tabulky Moravské Slavii Brno E se také naplnila očekávání a hosté si odvezli jasnou výhru. Na naší straně ani nenastoupil Luba Bezděk, ale velmi dobře jej prý zastoupil Petr Krása ml. (neviděl jsem, ale věřím tomu;-) ). Naši zůstávají v tabulce na sedmém místě.
6.kolo: Zbraslavec A – Moravská Slavia Brno E 3:10, sety 16:33, body: Těžký P. 0/3, Křepela R. 2/2, Krása P. ml. 1/3, Křepela L. 0/3 – Toufar Jan 2,5/3,5, Ličbinský Roman 2,5/3,5, Pavelka Jakub 1,5/2,5, Novák Martin 2,5/2,5, Šmarda Vladislav 1/1.

Video je z několika koncovek dvou zápasů Radima...

 

 

Náhledy fotografií ze složky víkend7-10.11.2013 A-Sokol Brno I C