Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Áčko hrálo dvakrát venku. A ač jim byli za soupeře celky z opačných konců tabulky, v sobotu druhý Únanov a v neděli jedenácté Řeznovice B, vývoj skóre obou utkání byl téměř totožný. Postupně po jednotlivých sériích byl v obou případech stav 2:4, 5:5, 6:8 a 9:9. Bodový zisk hráčů byl také hodně podobný. Radim prohrál až obě čtvrté dvouhry. Bezdík naopak v poslední sérii své dvouhry jako jediný z našich vyhrál, navíc měl v obou dnech úspěšnost 50%. A když doplním ještě přece jen se objevující odlišnosti, tak bude soupis víceméně kompletní. V prvním případě to bylo po čtyhrách 1:1, ve druhém 0:2, přitom obě vyhráli Pavel s Lubem B. A konečně se dostáváme do finále, které v obou dnech představovaly poslední zva zápasy v podání Pavla a Luboše K. V sobotu vedl 2:0 na sety Pavel, ale zbývající sety prohrál se ziskem bodů 9, 8 a 6. V neděli to byl Luboš kdo měl blíže k desátému bodu. Dokonce o dost, taky vedl 2:0 a pak v pátém měl tři mečboly, ale nevyužil je. Že Bezdíkovi během nedělního klání opět vypovědělo dosud nedoléčené koleno, je další neveselou příhodou navíc (kvůli tomu vynechal dva zápasy). Pro to všechno to musely být zase sportovně nervy drásající okamžiky. No na druhou stranu s remízou v kapse, to ještě není nejhorší, i protože oba soupeři byli celkem silní. Škoda, že je na tom Bezdík tak jak je, když v poslední době Pavel dělá víc bodů než dřív, mohly výsledky vypadat malinko líp. Prozatím je to podobně jako loni přibližně sedmé místo.
KS-1 -8.kolo: Únanov A – Zbraslavec A 9:9, sety 38:34, body: Frühauf Michael 1,5, Koc František 1, Nechvátal Petr 2, Ondrovčák Miroslav 4,5 - Křepela R. 3, Bezděk L. 2,5, Těžký P. 2,5, Křepela L. 1.

9.kolo: Řeznovice B – Zbraslavec A 9:9, sety 34:34, body: Netolička Lubomír 1, Jedlička Jindřich 2, Veber Marek 1(3), Nastoupil Petr 3(3), 2 WO - Křepela R. 3,5, Bezděk L. 1,5(2), Těžký P. 2,5, Křepela L. 1,5.
  
Béčko hrálo taky dvakrát venku. Neděli předehrávalo o týden dřív, ale na výsledek to nemělo vliv. Soupeři byli v tabulce druzí a třetí, tzn. oproti našim jasní favorité. Stále ještě nemůže hrát (pro zranění lokte) Martin C., takže je to urputný boj o každý bod. Ale jak jsem uvedl výše, ne v tomto dvojkole. Soupeři mají k dispozici vesměs kvalitní hráče (několik předchozích sezón se střetávali s áčkem) a bylo tomu tak i když si dovolili nepostavit některé své opory. Z našich se jim kvalitativně blížil stále se zlepšující Petr ml., ostatní borci to mohli brát jako cenné zkušenosti. V  Mokré navíc nastoupila extra improvizovaná sestava, když poprvé hráli Jan Svodoba z Rájce, v jehož případě se konečně podařil nějaký ten dlouho avizovaný střídavý start, a Vláďa, který si vždycky rád zahrajeJ. V tabulce je to stále desáté místo.
KS-2B - 9.kolo: Komořany A – Zbraslavec B 10:0, sety 30:8, Holec Ondřej 2(2 dvouhry), Hynšt Martin 2(2), Hejdušek Ivan 2(2), Masařík Lukáš 2(2) - Krása P.ml. 0(2), Křepela Z. 0(2),Krása P.st. 0(2), Odehnal V. 0(2).
8.kolo: Mokrá A – Zbraslavec B 10:1, sety 32:12, Rotrekl Lukáš 1(2), Kvapil Zdeněk 2(2), Levardi Robert 3(3), Vojtěch Martin 2(2) - Krása Petr ml. 1(3), Křepela Z. 0(2), Svoboda J. 0(2), Křepela V. 0(2).
 
A okres?
Céčko v páteční předehrávce v Rájci, hrálo snad jen čtyřhry, pak už bodoval pouze Roman. Domácí jsou asi snaživí, už minulý rok notně potrápili béčko, které v sestavě s Lubošem a oběma Petry vyhrálo 11:7(přitom 3,5 body dělal Laďa Š.).
RP-1 – 7.kolo: Rájec A – Zbraslavec C 12:6, sety 39:29, Malach Martin 3, Zouhar Michal 3, Sehnal Stanislav 3, Koumar Jiří 3 - Illek R. 4,5, Křepela Z. 0,5, Jonáš M. 0,5, Odehnal V. 0,5.
V neděli céčko čekal přijatelnější soupeř – aktuálně poslední Bořitov. Utkání začalo podle očekávání oběma vyhranými čtyřhrami, pak ve velmi vyrovnané první sérii dvouher hosté dva ze tří pětiseťáků vyhráli, takže naši vedli stále „jen“ 4:2. Takže rozhodla až druhá série, která byla vcelku hladká. Kromě Zdenka, který otočil proti Kovářovi ml. z 0:2 na 3:2 a upravil vedení našich na 8:2. Ve zbytku už nebylo moc co řešit, snad jen, jestli si Joní připíše poprvé letos plný bodový zisk.
6.kolo: Zbraslavec C – Bořitov A 13:5, sety 45:29, Křepela Z. 1,5, Illek R. 4,5, Jonáš M. 4,5, Odehnal V. 2,5 - Pavlů Miroslav 1, Bubeník Radek 2, Kopecký Květoslav 1, Kovář Jiří ml. 1.
 
Déčko hrálo v úterý proti druhému Velenovu. Já osobně jsem nastoupil místo zraněného Jaróša. No a na výsledku to bylo znát. Hosté byli druzí, což bylo pro mě před zápasem trochu překvapující, ale později to přešlo. Jsou vyrovnaní, skoro tolik co naše D-parta. Jenže té právě jeden člen chyběl a proto se nevyhrálo. Já za to fakt nemůžu! Taky jsem před začátkem říkal, že nechci hrát, ale uznávám, že o týden dřív jsem to ještě netvrdil. Takže to se mažeJ. Vlastně jsem se těšil na čtyřhru, možná proto, že jsem tak úplně nevěděl do čeho jdu. Přeci jenom zkušenost z RS2 je něco jiného. Alespoň ta se nám povedla, sice těsně, až jsem v koncovkách setů cítil nezvyklou nervozitu. Tuším, že ve všech jsme vedli a pak je úspěšně dotáhli, no a to opravdu často nezažívám! Ve dvouhrách jsem se nedokázal zmobilizovat, abych hrál pořádně. Oproti tomu kluci hráli zkušeně. Ač Martin s Pavlem vyjádřili se svým výkonem jistou nespokojenost, oba měli v kritických momentech kam sáhnout a většinou byli úspěšní. Ale uznávám, že naplnit své představy je zas něco jiného. Vyrovnávací bod získal Pavel v pětisetovém zápase s Krejčířem, včetně dramatické koncovky posledního setu (viz. video).
RP-4 – 6. kolo: Zbraslavec D – Velenov A 9:9, sety: 36:36, Křepela V. 2,5, Křepela J. 0,5, Křepela P. 3, Křepela M. 3 - Havelka Pavel 4,5, Celý Petr 1, Písařík Michal 2, Krejčíř Břetislav 1,5.
  

 

Éčko jelo do Brumova k souboji o první místo v tabulce. Nemuseli jsme nad ničím přemýšlet, bylo jasné, že jak nezahrajem co nejlíp, tak nemáme šanci. Ta naše čtyřhra (s Ondrou) ještě není na vítězné vlně, takže dva těsně prohrané sety bylo maximum, co jsme mohli dosáhnout. Sláva s Martinem prohráli v pěti setech. Začátek nic moc. No a dvouhry? To už bylo něco. První set jsem v nich uhrál já, až v té čtvrté v pořadí. A ve druhé sérii to bylo podobné, když jsme třikrát vyhučeli 0:3. To sice uhrál Martin první bod, ale to jsem ještě (spíš už) neměl o vývoji přehled. Po první dvouhře mě totiž opustil veškerý elán. Nejen, že jsem věděl, když jsem prohrál, že už nevyhrajem, ale s takovým výkonem, že to nemá cenu vůbec hrát. Jestli jsem byl nějak naštvaný, tak mě to někdy během třetí série dvouher, při pohledu na zápis rychle přešlo. Když jsem viděl v zápise, že z deseti dvouher jsme vyhráli jeden zápas a k tomu celý dva(!) sety, tak jsem se musel začít smát. Bohužel... Martin se snažil a něco uhrál. Sláva vím jen že kroutil hlavou a koulel očima, ale vypadalo, to že hraje normálně, tak jsem tomu nepřikládal velký význam. Ondra kupodivu říkal, že se mu hrálo líp než obvykle. Dál už škoda slov.
P.S. Ještě že domácí v rozporu s pravidly (což jsme na místě nevěděli jistě, tak jsme to nechali být, i proto, že jsme tak měli šanci zkorigovat výsledek) vystřídali i druhého hráče základu, jen díky čemuž jsem neodjel s nulou:(. Kéž by se mi to celý jen zdálo:(.
RS-2A-6.kolo: Brumov B - Zbraslavec E 12:6, sety 40:23, Nečas František 2,5(2,5), Dosbaba Bohuslav 3,5, Šrámek Miroslav 3,5(3,5), Pařízek Libor 2,5, Zeman Tomáš 0(2), Nekouš Josef 0(1) - Jonáš P. 1, Kyzlink O. 1, Odehnal M. 3, Křepela J. 1. P.S. Nakonec ty body můžou být trochu jinak, ale to na věci moc nemění. Rozhodně ale Šrámka nikdo z nás neporazil!

 

Náhledy fotografií ze složky víkend8-24.11.2013 C-Bořitov A