Jdi na obsah Jdi na menu
 


O co byl předchozí víkend na utkání bohatší, o to je tentokrát chudší. Kraj má pravidelnou čtrnáctidenní pauzu, a díky předehrávce céčka minulý víkend, hráli v okrese svá řádná kola pouze zbylé dva mančafty.

Déčko hrálo s o něco lépe v tabulce postaveným Křetínem D. Loni spol sehráli dva vcelku vyrovnané duely (u nich výhra 12:6, doma prohra 8:10), takže s navrátivším se Jaróšem v sestavě jeli určitě bojovat o dobrý výsledek. Více o tom jak to proběhlo jsem získal až v úterý, kdy na tréninku byl alespoň jeden účastník (na netu se zápis objevil ve stejný den), takže proto tohle informační zdržení. První ohlas se týkal snad sarkasmu Ladi Koudelky, když se ptal, jestli to naši s Velenovem nenapsali. Bez komentáře, jen Pavel si to nemohl odpustit, já stejně tak:-). Obě čtyřhry se hrály na pět setů a jedna-jedna. V prvních dvou sériích dvouher to bylo dost vyrovnaný, domácí po nich však vedli o dva body, když v nich vyhráli právě tolik pětisetových zápasů - Martin prohrál s Bačovským a Vláďa s Kaderkou. Jinak právě tito dva naši svou první dvouhru vyhráli. Pavel zatím neuhrál ani set, což bylo prý hlavně ovlivněno nezodpovědným přístupem sobotního večera, ale faktem taky je, že hrál proti dvěma jejich lepším hráčům. Ve třetí sérii naši dokázali vyhrát opět jen dvakrát, když domácím alespoň vrátili ty dvě pětisetové prohry – Martin porazil Novotného a Jaróš Kaderku. Stav byl 8:6. Když potom Martin prohrál s Mazalem, bylo jasno. Zázračný obrat nepřišel - vyhrál už jen Pavel nad Karderkou. V tabulce je to 9. místo se ztrátou 5 bodů na šesté.
RP-4 – 7. kolo: Křetín D – Zbraslavec D 11:7, sety 41:32, body: Kaderka Michal 1, Bačovský Filip 4,5, Novotný Adam 3, Mazal Jakub 2,5 - Křepela M. 2, Křepela P. 1, Just J. 2,5, Křepela V. 1,5.
 
Éčko hrálo v neděli dopoledne doma proti v tabulce poslednímu Jasinovu. Průběhem bylo utkání hodně podobné našemu poslednímu domácímu s Kunštátem. V první polovině měli také mírně (výsledkově) navrch hosté, ale stav jsme vždy rychle srovnali. Po druhé sérii dvouher to bylo 5:5. Pak ještě oni vedli 5:6, ale dál přišla naše série pěti výher v řadě, která rozhodla o celkovém výsledku. Mimochodem stejně jako s Kunštátem všechny pětisetové zápasy vyhráli hosté (také byly tři). Tentokrát jsem zas mohl říct já, že se mi hrálo výborně. Martin to tvrdil jen před začátkem po rozehrání, i když pak vybojoval důležité body. Sláva své dvě prohry omlouval tím, že mu soupeř svým stylem vůbec nevyhovoval. No a Ondra? Ten byl jakýsi rozhořčený hned zkraje, když popisoval průběh včerejšího vánočního jarmarku. Doma jsem o tom slyšel naopak pochvalný reakce, takže v tomto maximálně 1:1. Jediná jistota je, že včera po sobě ani nezametli sálL. To nám ale radost z výhry nezkaziloJ.
RS-2A – 7. kolo: Zbraslavec E – Jasinov A 10:8, sety: 38:28, Křepela J. 4, Jonáš P. 2,5, Kyzlink O. 0, Odehnal M. 3,5 - Doskočil Jiří 1, Gracias Tomáš 2, Elísek Tomáš 3,5, Zemánek Radek ml. 1,5.
 
Na videu jsou ukázky snahy tří borců éčka. Myslím typická ukázka jejich aktuálního herního projevu. Ale výsledky to přináší;-).