Jdi na obsah Jdi na menu
 


 V prvním víkendu po Novém roce proběhlo na okrese několik pingpongových turnajů dospělých a jeden mládežnický, na nichž jsme měli sice skromné, ale přesto zastoupení. Tady je krátké seznámení se s nimi, především co se týče naší účasti. 

 Novoroční turnaj Vysočany
 V sobotu 7.1. se hrál tradiční turnaj ve Vysočanech, který byl otevřen pro všechny okresní hráče do KS1, tedy vyjma hráčů dvou nejvyšších blanenských družstev. Od nás se zúčastnili Petr Krása a Laďa Švancara. Celkovým vítězem se stal podruhé v řadě Adam Zukal (domácí borec, nyní hrající za Blansko), který ve finále zdolal Luboše Bezděka ze Šošůvky. Našinezazářili, ale snad také nezklamali, když Petr po prohře ve čtvrtfinále s domácím Michalem Žáčkem obsadil konečné 8. místo a Laďa prohrál se stejným soupeřem o kolo dříve, takže obsadil 12. příčku. Ve čtyřhře naši skončili třetí. Odkaz na výsledky turnaje na domovských stránkách pořadatele - http://www.vysocany.com/tj/clanek/3486. 
 
 Granát cup Bořitov
 Ve stejném termínu, sobota 7.1., se hrálo i v Bořitově. Tady je účast řešena patrně pouze pozváním pořadatelů a byl to turnaj přece jenom nižší úrovně než ve Vysočanech. Mezi účastníky se objevili domácí borci, pak někteří hráči Žďárné, Velenova, Okrouhlé, dále Rájce, Kunštátu a nejspíš i další. Nás zastupovala trojice Zdeněk Křepela, Vladimír Křepela a Ruda Charvát. Těm se však výsledkově tolik nedařilo, ze skupin se mezi posledních šestnáct dostali jen dva a do semifinále už ani jeden. Oba skončili ve čtvrtfinále, Zdeněk prohrál s Musilem st. (Velenov) a Ruda s Pavlů (Bořitov). Tyto dva v semifinále doplnili ještě M. Vlach (Okrouhlá) a Sýkora (Žďárná), nejlepší formu z nich prokázal domácí hráč Míra Pavlů, jenž ve finále porazil Josefa Musila.
 
 Novoroční turnaj v Boskovicích
 Do třetice v sobotu 7.1. se hrálo i v Boskovicích. Zde se představili především místní hráči, buď ze zdejšího oddílu, nebo zde bydlící, a mezi ty druhé se zařadila i čtveřice našich – Jakub Pačínek, Martin Cetkovský, Pavel Těžký a Zdeněk Moravec. Mezi patnácti účastníky se naši podle předpokladů také výrazně prosadili, když obsadili první tři místa, v pořadí 1. Jakub, 2. Pavel, 3. Martin. V přiložené fotogalerii najdete i obrazové info včetně pěkného videa.
 
 Bodovací turnaj mládeže Vysočany
 V neděli 8.1. se ve Vysočanech konal i turnaj mládeže. Nás zastupovali dva hráči – Jakub Švancara a Jakub Libiš z Lysic. Hrálo se ve výkonnostních divizích, ale výsledky přesně nevím. Slyšel jsem jen, že první z nich hrál ve druhé, ale nevím jak, a druhý v poslední divizi, kde skončil pátý z dvanácti. Příští okresní turnaj mládeže bude pořádat náš oddíl v neděli 5. března v tělocvičně ZŠ v Lysicích.
 

Náhledy fotografií ze složky Novoroční pinecové turnaje 2017