Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pinecové turnaje konce roku 2016

31. 12. 2016

  V období vánoc a konce roku se konalo několik turnajů nejen v naší herně, ale i v okolí. Já osobně jsem se zúčastnil, či se jinak podílel na čtyřech, kterými se budu v tomto příspěvku věnovat.

  1. turnaj neregistrovaných ve Zbraslavci
  Přestože jsem tušil, že umístění svátků do víkendových dnů bude mít na početní účast, ať už bude termín turnaje jakýkoli, neblahý vliv, rozhodl jsem se pro neděli 18.12. od 14 hodin. Předem přihlášených opravdu moc nebylo, takže konečný počet pěti účastníků nebyl zas tak zlý. Hůře se člověk smiřuje s tím, že jen dva z nich byli místní. Avšak po předešlých osmi ročnících to tolik nepřekvapíL.
  K výsledkům snad jen tolik, že k vidění byl z celkových deseti duelů jen jeden více než třísetový zápas, což však neznamená, že neproběhlo několik lítých bojů, kdy hráči museli využít veškeré své schopnosti. Vítězem turnaje se stala Věrka Křepelová, druhý skončil Pavel Křepela st., třetí Tomáš Kazda z Lysic, čtvrtý Tomáš Křepela a pátý Jakub Kazda.
  Oddílový turnaj STK Zbraslavec
  Termín byl zvolen na odpoledne ve stejný den jako valná hromada, což se zdálo příhodné, ale větší vliv na účast nakonec měla brzká odpolední hodina začátku (15:30), takže účast byla slabší než jsem očekával – dostavilo se pouze 9 hráčů, navíc většina s větším či menším zpožděním, takže začalo se hrát až asi v 17h! V jednoduchosti k průběhu – utvořily se tři týmy, které hráli proti sobě na sedm zápasů. Výsledkově to dopadlo velmi těsně, když každý tým vyhrál jedno utkání a to vždy v poměru 4:3. O vítězi tak rozhodoval až poměr vyhraných setů, kde se projevil rozdíl v kvalitě některých hráčů, kteří příliš setů neprohráli, či naopak s výše postavenými soupeři nějaký ten vyhráli, což nakonec rozhodlo, že vítězem se stalo seskupení tvořené Radimem, Jirky Stloukalem a Křepelou.
  Vánoční turnaj v Šošůvce
  Tradičního klání 26.12. se od nás zúčastnili Petr Krása ml. a Ruda Charvát. Zmíním jen jejich umístění - ve dvouhře Peťa prohrál v osmifinále s Jirkou Obalilem, Ruda patrně o kolo dříve (?). Ve čtyřhře kluci prohráli ve čtvrtfinále s pozdějšími vítězi J. Přikrylem a T. Kalužou, takže obsadili 5. místo. Více o průběhu včetně fotek (bohužel bez našich) najdete v odkazu na webu TJ Šošůvka zde
  Turnaj O pohár starostky obce Kunice
  Místní oddíl pořádal už poněkolikáté (já jsem tam byl dosud jednou-před dvěma roky) turnaj pro pozvané hráče s neoficiálním omezením pro hráče soutěží nejvýše RSI. David Mrázek za organizátory říkal, že měli přislíbenou účast 16 hráčů, ale dostavilo se jich nakonec jen 13. Hrálo se ve třech skupinách, z nichž celých 12 postupovalo do vyřazovací části. Snad jen takto mírný klíč pomohl postoupit ze skupiny i mě! Za náš oddíl se zúčastnili ještě Jarda Just a Zdeněk Petr. Čímž se dostávám k výsledkům. První skupinu vyhrál Jarda, ve druhé, jediné pětičlenné, si stejně úspěšně vedl Zdeněk a ve třetí jsem já obsadil čtvrté místo. K pavouku bych organizátorům měl jen menší výtku, že ve čtvrtfinále by se neměli utkat první s druhým z téže skupiny, a to obzvlášť když skupin bylo méně než čtvrtfinálových zápasů! Zmiňuji to snad jen proto, že bych pak patrně ve čtvrtfinále nenarazil na Zdeňka. Jinak ale jak jsem uvedl, se systémem jsem neměl problém, jak jinak by hráč, který v turnaji vyhraje jeden z pěti zápasů obsadil sedmé místo? Stejně jako já prohrál ve čtvrtfinále i Jarda, ten s Křelinou ze Štěchova. V semifinále pak s Romanem Opluštilem prohrál i Zdeněk, čímž nedokázal obhájit své loňské vítězství. Ve finálovém souboji dvou domácích borců uspěl David Mrázek. Zdeněk vyhrál zápas o třetí místo, já byl neoficiálně sedmý, Jarda osmý. Exhibiční turnaj čtyřher vyhráli Zdeněk, tuším ve dvojici s domácím Lukášem Žáčkem.
  2. turnaj neregistrovaných ve Zbraslavci
  Po aktivitě Ladi Švancary, který chtěl pozvat mladé hráče z Lysic a Kunštátu, jsem i díky příslibu větší účasti místních, souhlasil s druhým turnajem v termínu pátek 30.12. od 15 hodin. K průběhu turnaje musím úvodem poznamenat, že jsem o jeho konání zapoměl poslat info Špiňdovi, který si brousil zuby na vyšší než loňské třetí místo, a ze zmíněných mladých se dostavil pouze jeden s tatínkem. Ovšem další vývoj přinesl troufám si tvrdit už jen samá pozitiva. Účast notně podpořilo šest převážně mladých hráčů, hrajících rekreačně v Rozseči, dále početná skupina borců okolo Tenorovy mladší generace, tři čtvrtě rodiny Knoflíčkových a další. Celkový počet se vyšplhal na pěkných 17, z nichž bylo pět děvčat!
  Hráče jsem rozdělil do čtyř skupin, z nichž až na jednoho všichni postoupili do vyřazovací části. Hráči nebyli rozděleni podle výkonnosti, přesto tři skupiny byly obsazeny kvalitativně podobně. Nyní uvedu pořadí ve skupinách, které vám současně představí všechny účastníky: A – 1. Jaromír Ondra, 2. František Hoch, 3. Dominik Kopecký, 4. Vítek Knoflíček, B – Ondřej Šabrňák, 2. Pavel Macháček, 3. Libor Knoflíček, 4. Vojtěch Vybíral, 5. Tomáš Tenora, C – 1. Anetka Šabrňáková, 2.Jaroslav Nikl, 3. Soňa Bednaříková, 4. Terezka Knoflíčková, D – 1. Věrka Křepelová, 2. Jiří Vybíral, 3. Matěj Hoch, 4. Lenka Tenorová. Bylo poznat, že někteří z nich pinec hrají, jiní naopak, ale ti se zas o to víc snažili, takže na všechny byl potěšující pohled. Jediná změna v postupujících byla výměna sourozenců Tenorových, kdy Tomáš uspěl v tzv. Lucky Loosers Game. Vyřazovací část proběhla takto - osmifinále: J.Ondra – V.Vybíral 2:0, J.Vybíral – S.Bednaříková 2:0, J.Nikl - M.Hoch 1:2, O.Šabrňák – V.Knoflíček 2:0, A.Šabrňáková – T.Tenora 2:0, P.Macháček – D.Kopecký 0:2, F.Hoch – L.Knoflíček 2:0, V.Křepelaová – T.Knoflíčková 2:0, čtvrtfinále: J.Ondra – J.Vybíral 3:0, O.Šabrňák – M.Hoch 3:0, A.Šabrňáková – D.Kopecký 0:3, V.Křepelová - F.Hoch 3:0, semifinále: J.Ondra – O.Šabrňák 3:1, D. Kopecký - V.Křepelová 0:3, o 3. místo: Ondřej Šabrňák – Dominik Kopecký 3:0, finále: Jaromír Ondra – Věrka Křepelová 3:0.
 
  Tímto bych chtěl všem zúčastněným, když budu mluvit k turnajům u nás, poděkovat za to že přišli. Nikoli však proto, že jen zvýšili počet účastníků, jejichž vyšší počty uznávám vypadají vždy lépe. Ale to čert vem. Přítomní se pouze svým entuziasmem zasloužili o to, že je zde takto mohu pochválit. Směřování k tomuto stavu bylo záměrem našich turnajů:-).
 

Náhledy fotografií ze složky Pinecové turnaje konce roku 2016