Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky - Zbraslavec D - Regionální přebor III. třídy - 2017/18
                     
Déčko je oproti loňsku oslabeno o svého nejlepšího hráče (Jirka S. je v céčku), plus otazník visí nad množstvím startů Ladě O., proto bude docela těžké obhájit 5. místo. Cíl pro sezónu tak vidím poměrně jasný;-).
1.kolo ne 1.10. 10:00 (d)v LETOVICE B 7:11
Křepela J 1:3, Křepela V 2:2, Odehnal 3:1, Charvát 1:3, čtyřhry 0:2
Dle zápisu hosté: Pokorný Miloš 3:1, Chlup Dominik 4:0, Mužík Martin 2:2, Řehoř Michal 0:4, sety 29:41, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 4:6, 5:9, 7:11.
Déčko předehrávalo první kolo o týden dříve, aby mohli nastoupit všechny tři opory (skromně jsem je pak místo Hondy Ď. doplnil já), ovšem nevyhnulo se termínové kolizi kvůli přehození pořadatelství utkání béčka, pročež se muselo hrát venku. Letovice B loni postoupili z RP4, takže se mohli zdát slabším soupeřem, ale to se tak úplně nepotvrdilo. Naši zkušení borci nejprve rozpoznali několik nedostatků v podmínkách místní tělocvičny ZŠ, kde se jim nezdála především dostatečná teplota, snad i závěsy na oknech by prý neškodily:-), no ale se svým výkonem jsme my měli od začátku problémy všichni, což jistě nebylo jen podmínkami v herně, třeba Ruda na tom nebyl dobře zdravotně, což se na jeho nižším bodovém zisku bezesporu podepsalo. My ostatní jsme se snad možná postupně zlepšovali, leč na dva jejich lepší hráče ani to nestačilo (do tohoto srovnání nepočítám Laďu, který by měl být v jiné kategorii), tedy až na jednu výjimku, kdy se v závěru přece jen Vláďa zaskvěl pětisetovou výhrou nad Mužíkem, ovšem na odvrácení prohry to už bylo pozdě. Mrzet nás tak mohlo několik zbytečných proher z úvodu duelu. Domácí mladíci si však každopádně nevedli špatně, čímž si výhru řekněme i zasloužili;-).
2.kolo pá 13.10. 18:00 v VESELICE B 9:9
Ďugoš 2:2, Charvát 2:2, Odehnal 3:1, Křepela J 1:3, Charvát-Ďugoš 1:0
Domácí: Fabiánek Jiří 0:4, Stloukal Pavel 2:2, Straka Josef 2:2, Manoušek Radim 4:0, sety 38:32, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 7:7, 9:9.
Déčko se muselo obejít bez zdravotně indisponovaného Vládě (bohužel mám info, že jeho absence bude ještě nějakou dobu trvat), takže jsem musel opět zaskočit já. Z výsledků je patrné, že kdyby Vláďa hrál, tak by se zřejmě vyhrálo, ale na to se nehraje. Skutečnost byla i tak dost zajímavá a přestože jsme uhráli o dost méně setů, dovolím si tvrdit, že jsme měli k celkové výhře přece jen blíže než domácí, jenže něco se holt nepovedlo. Ve čtyřhrách jsme za jednu výhru ještě mohli být rádi, ale dál už jsme s výsledky mohli být více nespokojeni my. Svoji úvodní prohranou dvouhru proti Maňouškovi vidím jako zbytečnou, ještě jsem nebyl dostatečně rozehrán a kazil hodně jasných míčků. O to více (nejen) k mému údivu jsem sledoval další tři výhry tohoto hráče, ale to předbíhám. V první sérii ostatní naši celkem jasně vyhráli, což bylo v případě Rudovy výhry nad Stloukalem a Laďovi nad Strakou příjemné zjištění. Naopak druhá série dopadla až nepochopitelně obráceně, když jsem vyhrál pouze já nad jejich čtverkou (navíc všichni tři naši prohráli ve třech setech)! Ve zbytku utkání se kluci zase vzpamatovali a Honza porazil v těsném duelu Straku a Laďa v poslední sérii hladce Stloukala. Na výhru to však už nestačilo. Z výsledku jsme tak byli (myslím, že jsem neměl sám tento pocit) poněkud mrzutí;-).
3.kolo pá 20.10. 17:00 d KUNŠTÁT C 8:10
Ďugoš 1:3, Charvát 3:1, Odehnal 2:2, Křepela J 2:2, čtyřhry 0:2
Hosté: Sojka Petr ml. 3:1, Záboj Miloš 2:2, Polák Martin 3:1, Bednář Jiří 0:4, sety 36:34, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 3:7, 6:8, 8:10.
Déčko se poprvé představilo v domácím prostředí, sice opět bez Vládi, jehož absence se potvrdila jako dlouhodobá, ale tentokrát se mohlo vyhrát i bez něj. Leč čtyřhry nám opět nevyšly, přestože jsme obě prohráli v pěti setech, a o mnoho lepší to nebylo ani v prvních dvou kolech dvouher. Krom výher nad jejich náhradníkem jsme si připsali pouze jednu další výhru, což znamenalo v průběžném skóre značnou ztrátu. Druhou půlku utkání jsme sice vyhráli na zápasy 5:3, ale to nestačilo ani na remízu. Dobře zahrál Ruda, který posléze tvrdil, že měl ze hry radost, což nevím jestli bylo příčinou nebo důsledkem jeho výsledků, možná i měl proti Kunštátu větší motivaci? Ostatním se tolik nevedlo, i když v mém případě je to malinko přehnané, každopádně jsme mohli každý nějaký ten bod navíc přidat, bohužel tyto nám v celkovém výsledku chyběly.
4.kolo so 28.10. 17:00 v OREL BLANSKO A 5:13
Charvát 1:3, Ďugoš 1:3, Křepela J 0:4, Jonáš M 2:2, Charvát-Ďugoš 1:0
Domácí: Vylášek Josef 2:2, Vylášek Libor ml. 2:2, Večeřa Martin 4:0, Záviška Radek 4:0, sety 45:25, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 9:5, 13:5.
Déčko se tentokrát, doufám, že výjimečně, muselo obejít hned bez obou svých nejlepších hráčů, když se s absencí přidal dovolenkující se Laďa O. Na druhou stranu se tím naskytla výborná příležitost pro aktivaci dříve obvyklé opory i našich vyšších okresních celků - Joního, který se také bez dlouhého přemlouvání uvolil jet. Cesta proběhla hladce i přes řadu objížděk, a cíl jsme taktéž našli, přestože v blanenském katolickém areálu dosud nikdo z nás nehrál;-). Navíc nadějně započalo i samotné utkání, domácím tedy chyběla jejich jednička L.Vylášek st., každopádně nechybělo mnoho a mohli jsme vyhrát obě čtyřhry, jak už to ale bývá, vyšlo to jen v jednom případě. Pak kluci vyhráli obě úvodní dvouhry, a vše vypadalo stále poměrně růžově. Hned poté jsem ale vystřízlivěl, když jsem hladce prohrál s jejich papírovou trojkou. Nejvíce frustrující byl pocit, že nehraju zdaleka podle svých představ. Soupeř však hrál dobře, takže jsem se nechytl. Stejně ve druhém kole. Tam už se z nás chytal pouze Joní. Kupodivu, ne však ve vztahu k němu. Martin předváděl svou klasickou hru, kterou postupně navíc zpřesňoval, takže poté co v prvním kole nevyužil dva mečboly, vyhrál až svůj druhý a třetí zápas, patrně nejvíce díky své zarputilosti, jenž naopak nám ostatním chyběla, připadně nám toho chybělo více. Celkově je výsledku škoda, při našem lepším rozpoložení, když už ne složením sestavy, se tady dnes dalo uhrát daleko více:-(.
5.kolo pá 3.11. 18:00 d ADAMOV B 6:12
Charvát 1:3, Ďugoš 1:3, Odehnal 1:3, Jonáš M 3:1, čtyřhry 0:2
Hosté: David Lukáš 1:3, Farkaš Michael 3:1, Kotol Lukáš 3:1, Všianský Martin 3:1, sety 24:42, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 2:8, 5:9, 6:12.
Déčko přivítalo vedoucí celek soutěže a svým výkonem hosty patrně nepřekvapilo, samozřejmě s výjimkou Joního, který se uvolil nastoupit podruhé v řadě a vedl si ještě lépe než v předchozím týdnu, když nestačil pouze na Kotola ve druhé sérii, hm! Jinak tedy déčko hledá vyrovnanost výkonů, či větší a hlavně pravidelnější bodový přinos některé ze svých zkušených individualit. Snad se to zlepší už v dalším kole, kdy se utkají s dosud posledním Křetínem, jejich sousedem v tabulce;-).
6.kolo so 11.11. 17:00 v KŘETÍN C 11:7
7.kolo so 25.11. 14:00 d VELENOV A 9:9
Jonáš M 4:0, Charvát 1:3, Odehnal 3:1, Ďugoš 0:4, Odehnal-Jonáš 1:0
Hosté: Jedlička Lukáš 1:3, Písařík Michal 2:2, Musil Josef ml. 2:2, Musil Josef st. 3:1, sety 39:39, vývoj skóre 1:1, 3:3, 6:4, 8:6, 9:9, diváci 2.
Déčko přivítalo soupeře z poloviny tabulky, takže o něco lépe postaveného, který ovšem přijel se dvěmi hráči béčka, naopak v sestavě našich se letos potřetí objevil Joní, který se nakonec stal ústřední postavou duelu, když po dvou předchozích "trénincích" (dva a tři body) v tomto utkání zaznamenal čtyři výhry! No, daleko od podobného výsledku nebyl ani Laďa, ale v posledním duelu mu to v pátém setu překazil Musil st. K tomu ještě dvakrát v koncovkách pátých setů prohrál Ruda, ovšem hosté v jiných zápasech také nedali kůži lacino, takže na remízu by si mohli stěžovat oba celky. Z tohoto pohledu se remíza jeví spravedlivá, otázkou je nezúročený potenciál, alespoň co mohu soudit, v některých duelech Honzy i Rudy, tady lze spíše hledat důvody proč utkání nedopadlo pro naše přece jen lépe. Déčko je v tabulce desáté, jen dva body za tímto svým posledním soupeřem, i proto je remízy škoda.
8.kolo ne 10.12. 9:30 v VANOVICE A 10:8
Charvát 1:3, Ďugoš 2:2, Odehnal 4:0, Křepela J 2:2, Odehnal-Křepela 1:0
Domácí: Tajovský Zbyněk 3:1, Gonšor Michal 3:1, Kubín František 1:3, Javůrek Daniel 0:4, sety 30:36, vývoj skóre 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 8:10.
Déčko hrálo na legendárním Vanovickém pódiu, domácí byli v tabulce třetí, takže jsme tam asi ani nemohli jet s velkým očekáváním. Ovšem když v jejich sestavě chyběli dva hráči základu, vypadala situace hned jinak. Rázem ani podmínky k hraní (stoly už jsou zánovní), nebyly nijak zlé:-). Čtvrtý hráč domácích byl doslova jen do počtu, takže klíčové bylo, jak si poradíme se zbývající trojicí. To se nám však až na Laďu, který hrál trpělivě a dostatečně soustředěně, aby všechny soupeře zdolal(!), zas tak moc nedařilo. Popravdě k poražení dnes všichni soupeřovi hráči byli. Přišlo mi, že hráli se zaujetím jen jakoby naoko, jakoby svou dnešní sestavou byli docela ovlivněni. My ostatní jsme však přesto dokázali více uhrát pouze s Kubínem, jehož bilance 13:7 mě zpětně až udivuje, všechna čest, tentokrát se mu však asi nevedlo a porazil pouze Rudu, který se zas patrně herně vydal více než bylo zdrávo, což já měl zcela pod kontrolou, na včerejším turnaji ve Voděradech, kde sice ve slabší konkurenci, ale přesto obsadil pěkné třetí místo;-). V součtu déčko dosáhlo na důležitou výhru, která je sice stále nechává na desátém místě, ale jen v těsném odstupu za celky před nimi - tři body za šestým.
9.kolo ne 17.12. 10:00 d ŽĎÁRNÁ B 6:12
Charvát 1:3, Ďugoš 1:3, Odehnal 2:2, Just 1:3, Odehnal-Just 1:0
Hosté: Žáček Václav 4:0, Pavlů Bedřich 2:2, Slaný Petr 4:0, Polívka Martin st. 1:3, sety 29:43, vývoj skóre 1:1, 3:3, 5:5, 5:9, 6:12.
Snaha déčka úspěšně navázat na nečekaný úspěch z minulého týdne prakticky skončila, když Laďa nepřemluvil v účasti Joního. Jelikož Ruda s Honzou aktuálně neprokazují právě top formu, nečekal se proti šestému celku soutěže nějaký oslnivý výsledek, což se nakonec potvrdilo. Kluci ovšem v začátku drželi se soupeřem krok, ale několik proher (především pětisetová Rudova se Žáčkem v první sérii, čímž mu oplatil prohru z nedávného turnaje ve Voděradech) jim ztížilo pozdější průběh utkání. V úvodu třetí série prohrál prý nešťastně se Žáčkem i Laďa, navíc posléze i třetí a čtvrtá pětisetová dvouhra v utkání mezi Rudou a Slaným resp. Jardou a Žáčkem skončila výhrou hostů, kteří i díky nim získali rozhodující náskok. Déčko příště čeká celkem důležitý souboj s v tabulce jen o bod lepšími devátými Petrovicemi.
10.kolo pá 12.1. 18:30 d PETROVICE A 8:10
Křepela V 3:1, Jonáš M 1:3, Odehnal 1:3, Charvát 2:2, Odehnal-Jonáš 1:0
Hosté: Foit Miroslav 2:2, Pavlíček Ondřej 2:2, Skácel Karel 1:3, Jandus Petr 4:0, sety 31:40, vývoj skóre 1:1, 2:4, 3:7, 6:8, 8:10, diváci 4.
Déčko usilovalo o další vzdálení se konci tabulky, k čemuž byla v duelu s jen o bod lépe na devátém místě umístěným soupeřem ideální přiležitost. Stejně to však viděli i hosté, kteří přijeli v letos obvyklém složení. V sestavě našich nechyběl Joní, navíc po třech měsících zdravotní stav dovolil nastoupit Vláďovi. Dva tréninky v předešlém týdnu mu zdá se stačili dostat se do herní pohody, ač fyzicky to nebylo od pohledu zrovna růžové, přesto bojovnost nezapřel a prohrál pouze s jedničkou hostů!!! Ostatní naši měli zdá se větší potíže. Ladě O. trápily záda, Joního rozptyloval patrně konec pracovního týdne, takže mu rozhrání trvalo déle, a Ruda střídal v poslední dobu obvyklé lepší a slabší chvilky. Ve výsledku to s našima během utkání nevypadalo zrovna dobře a nakonec ztrátu z první půlky už nedohnali. Podle mě to je velká škoda, protože soupeř se nezdál příliš silný. Ale nedá se nic dělat, nyní má déčko na desátém místě tabulky tři body ztrátu na Velenov a tři náskok na Veselici B.
11.kolo po 15.1. 19:00 v BOŘITOV B 9:9
Křepela V 2:2, Odehnal 3:1, Charvát 2:2, Křepela J 1:3, Charvát-Křepela V 1:0
Domácí: Ostrý Jan 4:0, Schiffneder Pavel 0:2, Odehnal Ladislav 1:3, Stejskal Marek 3:1, Kovář Jiří st. 0:2, sety 36:33, vývoj skóre 1:1, 3:3, 5:5, 6:8, 9:9.
Déčko hrálo se čtvrtým v tabulce a asi odtud očekávání na více bodů nebylo velké. Asi i proto jsem místo Honzy resp. Joního zaskočil já, alespoň tak se dá zpětně, díky mému mdlému výkonu, vyložit jakási znouzecnost z mojí nominace. V samotném utkání byly ovšem karty rozdány rovnoměrně a nebýt několika těsných, až zbytečných proher, jako naší ve čtyřhře, mohli jsme odjíždět klidně s výhrou. Takto se solidní Laďův přínos (dvakrát vyhrál 3:2, až nepotřetí mu to stejným poměrem nevyšlo) a jen o něco méně zodpovědný přístup dalších dvou našich odrazil "pouze" v remíze. Víc bych to radši nerozváděl;-). Po základní části obsadilo déčko v tabulce desáté místo s čtyřbodovým náskokem na předposlední Veselici B, bude tak stále o co hrát.
12.kolo ne 4.2. 9:30 v PETROVICE A 7:11
Křepela V 3:1, Charvát 1:3, Odehnal 1:3, Ďugoš 2:2, čtyřhry 0:2
Domácí: Foit Miroslav 2:2, Skoupý Petr 0:4, Pavlíček Ondřej 3:1, Jandus Petr 4:0, sety 42:35, vývoj skóre 2:0, 4:2, 6:4, 8:6, 11:7.
Déčko se snažilo oplatit domácím prohru z před tří týdnů, ale příliš se toho nezměnilo. Sestavy doznaly po jedné změně na obou stranách, za naše nenastoupil Joní, takže naši nastoupili v té soupiskově základní, u domácích nahradil Skácela mladý Skoupý (roč. 2002, letošní bilance 2:22). Naši však nezačali dobře, když prohráli obě čtyřhry, ani pak ve dvouhrách se jim nevedlo tolik, aby ztrátu smazali. Alespoň podle výsledků se však dále rozhořel docela boj. Celých deset zápasů se hrálo na pět setů, z nich naši vyhráli jen čtyři, navíc z toho tři právě proti Skoupému. Možná to něco hovoří o roli zkušeností, dále však nejspíš i o nepříliš dobré formě některých našich, jistě nikoli Vládě, který i napodruhé s tímto soupeřem nestačil pouze na Janduse. K ostatním našim tak snad jen že dva body Honzy vypadají dobře, trénink zdá se přece jen k něčemu bude;-), ostatní holt budou muset příště někde přidat. Déčko je stále desáté, ovšem jelikož předposlední Veselice vyhrála ve Velenově, už na ni mají náskok pouhého jednoho bodu.
13.kolo so 10.2. 15:30 d KŘETÍN C 18:0
Charvát 3:0, Odehnal 3:0, Křepela V 3:0, Ďugoš 3:0, WO 4:0, čtyřhry 2:0
Hosté: Novotný Adam 0:3, Bačovský Filip 0:3, Winkler Adam 0:3, Šimurda Daniel 0:3, sety 54:9, vývoj skóre 2:0, 6:0, 10:0, 14:0, diváci 4.
Déčko přivítalo beznadějně poslední celek tabulky a povinnost nevelela nic jiného než výhru. Tu jim na pohled až bezkrevným výkonem hosté značně usnadnili, viděl jsem tedy jen poslední hrané třetí kolo dvouher, tak soupeři našich mohu křivdit, ale spíš bych se tomu divil. Ani ze strany našich to nebyl žádný koncert, o výhře však nebylo pochyb. V tabulce teď má déčko na desátém místě na Veselici B opět náskok čtyř bodů, přesto si naši ve vzájemném utkání, které je čeká v následujícím kole, nemohou dovolit prohrát.
14.kolo ne 25.2. 10:00 d VESELICE B 13:5
Křepela V 3:1,Jonáš M 3:1,Odehnal 3:0,Ďugoš 0:2,Charvát 1:1,WO 1:0,čtyřhry 2:0
Hosté: Fabiánek Jiří 0:4, Jarůšek Josef 2:2, Stloukal Pavel 2:2, Straka Josef 1:2, sety 45:23, vývoj skóre 2:0, 5:1, 8:2, 11:3, 13:5, diváků 5.
Déčko čekal téměř existenční zápas, v němž se střetli s předposledním v tabulce, na něhož měli náskok čtyř bodů. Změny v sestavách oproti prvnímu vzájemnému utkání (hrálo se už ve 2. kole a skončilo remízou) byly na první pohled významné na obou stranách - hosté přijeli bez Maňouška (prý se zranil na hokeji), který v prvním měření sil uhrál 4 body, ovšem spíš než jeho nezdolným výkonem to bylo šťastnou shodou okolností;-), to že na straně našich už nechyběly dvě opory Vláďa a Joní, tak mělo vliv o dost větší. Začátek vyzněl celkem jednoznačně ve prospěch našich (úvodní čtyři ze šesti zápasů naši vyhráli 3:0), nevím jestli se hosté záměrně snažili hrát uvolněněji, aby se nedostali pod tlak, každopádně jejich přístup z mého pohledu hraničil až s laxností, dosažené výsledky pak z tohoto pohledu nebyly náhodné. To ještě Honza mohl porazit Straku (bylo by to 6:0), jelikož nehrál vůbec špatně, ovšem paradoxně lépe zvládal spíš těžší míčky, než ty lehčí, a těch druhých bylo přece jen víc. Postupně se hosté sice zlepšovali, ovšem na celkovém skóre se to nijak moc neprojevovalo, jelikož naši v nasazení nepolevili. Poslední (v podstatě by se však dalo říct, že i první kloudný) nápor hostů zlomili dvěma pětisetovými výhrami na konci třetí série právě Vláďa a Joní. Celkově naši předvedli zase po čase jeden ze svých lepších výkonů, třeba Laďa O. se vskutku zmobilizoval a neztratil ani set! Když je třeba, tak se holt u někoho ukáže charakter;-) Céčko teď má na Veselici náskok sedmi bodů, což dvě kola před koncem znamená prakticky jistou záchranu. Hurá!
15.kolo pá 2.3. 18:00 v KUNŠTÁT C 9:9
Křepela V 3:1, Odehnal 1:3, Křepela J 0:4, Charvát 4:0, Odehnal-Křepela J 1:0
Domácí: Macháček Filip 2:2, Záboj Miloš 3:1, Sojka Petr ml. 1:1, Polák Martin 2:2, Krása Marek 0:2, sety 45:23, vývoj skóre 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 9:9.
Déčko se v předehrávce utkalo s osmým celkem tabulky, který na ně měl náskok 6 bodů. Domácí nastoupili prakticky v nejsilnější sestavě, když F.Macháček už podle mě mezi čtyři nejlepší jejich sestavy patří. Za naše jsem musel místo Honzy nastoupit opět já. Tentokrát jsem byl zprvu rád, protože soupeření s Kunštátem má, alespoň pro mě, přece jen větší náboj. Tuto svou motivaci jsem pak dokázal přenést bohužel pouze do čtyřhry, kterou jsme s Laďou až překvapivě hladce vyhráli, včetně obratu v koncovce druhého setu v němž jsme prohrávali 6:10, pochopitelně při notné dávce štěstí (=3 prasat). Podle mě to však bylo do značné míry dáno nesehraností soupeřovy dvojice (hráli spolu teprve podruhé). No, ale pak ve dvouhrách už jsem nehrál ani s takovým zaujetím, spokojil jsem se opravdu s málem, a výsledky se proti dostatečně kvalitním domácím borcům přirozeně (ne)dostavily. Laďa kupodivu na tom byl podobně, jen on si místo na neschopnost udržení koncentrace, stěžoval na bolest zad (k tomu dodal: ještě že se mu to vyhnulo minule proti Veselici). Nyní se konečně dostávám k tomu lepšímu z naší strany v tomto utkání. Ruda s Vláďou sice prohráli čtyřhru (ve čtvrtým setu při svém mečbolu Vláďa zkazil podání), ale pak ve dvouhrách téměř excelovali. Jedinou prohru zaznamenal Vláďa ve druhé sérii se Zábojem, který hrál výborně, ovšem ne trpělivě, a jen díky tomu jej udolal v pěti setech Ruda. Takže déčko uhrálo aspoň remízu, ovšem mohlo to být i lepší;-). V tabulce jsou naši stále desátí o bod za Velenovem, s nimiž se utkají v posledním kole.
16.kolo po 12.3. 18:00 v VELENOV A 7:11
Křepela V 2:2, Odehnal 2:2, Charvát 1:3, Křepela J 1:3, Křepela V-Charvát 1:0
Domácí: Havelka Pavel 3:1, Musil Josef ml. 2:2, Písařík Michal 3:1, Jedlička Lukáš 2:0, Veselý Jakub 0:2, sety 37:31, vývoj skóre 1:1, 5:1, 7:3, 8:6, 11:7.
Déčko jelo usilovat v přímém souboji o deváté místo, když na svého soupeře ztrácelo jeden bod (záchrana už byla jistá). Nejel Honza, takže jsem byl opět povolán já, přestože si nedělám iluze, že kvůli důvěře v kvalitní výkon;-). Domácí nastoupili se dvěmi hráči béčka, kteří však v této soutěži nastupují pravidelně, a navíc si nevedou vůbec zle. Začátek nám zrovna nevyšel. Už naši čtyřhru jsem totálně pokazil, že už na to Laďa téměř nestačil nic říkat:-(. Že jsem zahrál bídně i v první dvouhře, mě tolik nepřekvapilo, jako to, že prohráli všichni naši přede mnou. Ve druhé sérii jsme se pomalu zvedali, zůstali jsme v naději dvěmi výhrami Ladi a Vládi, i já se kupodivu celkem rozehrál. Dokonce jsem s Havelkou v pátém setu vedl 9:7, ale pak jsem zkazil dva topspiny, v tu chvíli mi přišlo úsměvné, že téměř stejně dvakrát také v pátém setu minul stůl Radim proti Bezďovi, pročež jsem podobně jako on prohrál. Ve třetí sérii jsme se ještě zlepšili a vyhráli dokonce třikrát, včetně konečně i mě! Dotáhnout to aspoň k remíze se nám však v posledních čtyřech zápasech nepodařilo, neboť Laďa i Ruda prohráli v pěti setech. Že se během pátého setu tito dva naši borci hrající souběžně malinko nepohodli, vypovídé především o tom, že oba hráli s maximálním nasazením. Později si to také v dobrém vyříkali. A tak to má být, poněvadž není ctihodné svádět svoji prohru (i kdyby to tak bylo) na druhé, z mého pohledu bych dodal, že o prohru nejde vůbec, ale dobrá když chcete, tak jde o to zachování nezbytné míry slušnosti a fair play v každém směru;-). Déčko tak skončilo letos až desáté, aspoň bude příště co zlepšovat;-).
Odkaz na STIS (tabulka soutěže) zde.
Konečná tabulka RP-III 2017/18
poř. mužstvo utk. V R P K záp. body
1. Adamov B 16 12 3 1 0 183:105 55
2. Orel Blansko A 16 11 2 3 0 177:111 51
3. Bořitov B 16 8 5 3 0 164:124 45
4. Vanovice A 16 9 1 6 0 165:123 44
5. Žďárná B 16 6 4 6 0 145:143 38
6. Letovice B 16 6 3 6 1 123:165 36
7. Petrovice A 16 9 0 7 0 153:135 43
8. Kunštát C 16 7 4 5 0 140:148 41
9. Velenov A 16 6 2 8 0 148:140 36
10. Zbraslavec D 16 4 4 8 0 142:146 32
11. Veselice B 16 3 2 11 0 124:164 27
12. Křetín C 16 0 0 16 0 64:224 16

Déčko vzhledem k hráčskému oslabení (Jirka S. postoupil do céčka) očekávalo o něco slabší sezónu než byla ta loňská zakončená 5. místem, realita se však až dotkla hranice přijatelného. Poté co ze zdravotních důvodů vynechal většinu základní části Vláďa K., se výsledky právě nedostavovaly. Jediná remíza ve Veselici (to ještě zaplať pánbu za ni) v prvních pěti kolech nebyl žádný skvostný začátek sezóny. To už byl povolán Joní, ovšem zlepšení nastávalo jen pozvolna. Po povinné výhře nad posledním Křetínem C, Joní zazářil čtyřmi body proti Velenovu, ovšem stačilo to pouze na remízu. Nečekaná výhra nad oslabenými Vanovicemi tedy přišla náramně vhod, obzvlášť když se pak nepovedl duel s jen o místo lepšími Petrovicemi. To už však opětovně naskočil Vláďa a po tří a půl měsíčni pauze zahrál téměř neskutečně, což bylo znamení pro lepší časy. Postupně přišla remíza s vysoko postaveným Bořitovem B, pak sice druhá prohra s Petrovicemi, ale výhry ve dvou následujících duelech, včetně přímého souboje s Veselicí B, znamenaly úlevu v podobě záchrany. V posledních dvou duelech déčko ještě prokázalo, že letošní sezóna nebyla jejich zrovna povedenou, resp. že v možnostech rozhodně bylo dosáhnout více, tak snad příště;-). 
Individuálně si nejlépe vedl Vláďa, troufnu si říci že by tomu tak bylo i pokud by neměl onu přestávku. Srovnání s loňskem bude u déčka poněkud kulhat, jelikož loni hráli nadstavbu v horní polovině, ale Vláďovo zlepšení je znatelné i přesto (loni měl úspěšnost 48,4%). Procentuálně mu konkuroval pouze Joní, který nastoupil, přesněji řečeno v nouzi nejvyšší byl k tomu dotlačen, po dlouhé herní pauze (za předchozí dvě sezóny odehrál jediné utkání) přesto však prokázal své nesporné kvality. Laďa O. měl o poznání horší sezónu než loni, nevyhnul se mnoha herním výkyvům, dle jeho slov zapříčiněných převážně bolestmi zad, přesto si procentuálně oproti loňsku polepšil (loni 54%). Pro Rudu platí téměř totéž, jen místo zad bylo u něj vícero jiných potíží, přesto i on překonal loňská čísla (měl 42%). Letos nově byl v základu Honza, ale i on má z dřívějška přes své relativní mládí dostatek zkušeností s podobnou soutěží. Ovšem i on řešil více okolnosti mimo pinec, ať už to byl zdravotní stav nebo pracovní či rodinné obtíže, jež mudle jeho slov neumožňovali naplno trénovat. Z tohoto pohledu by se zdálo, že dosáhl na slušné výsledky, ale takto komplexně to lze brát leda v tomto zhodnocení, samotné výsledky však na to neslyší;-). Záchrana se nakonec přes to všechno cení. Další vývoj bude odvislý od hráčských změn ve vyšších družstvech.
Hráčská statistika Zbraslavec D 2017/18 (neoficiální)
poř. hráč   utk. Z V P % 4-hry
1 Křepela Vladimír 8 31 21 10 67,74 4 - 4
2 Odehnal Vladimír 14 54 32 22 59,26 7 - 7
3 Charvát Rudolf 15 57 25 32 43,86 6 - 9
4 Ďugoš Jan 10 37 13 24 35,14 3 - 6
- Jonáš Martin 5 20 13 7 65,00 3 - 2
- Křepela Jiří 8 32 8 24 25,00 2 - 6
- Just Jaroslav 1 4 1 3 25,00 1 - 0

es180225_d-ves_14.jpg

Sestava déčka (po domácím záchranářském duelu s Veselicí B): zleva Ruda, Martin, Laďa a Vláďa.