Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZMĚNY V HRÁČSKÉM KÁDRU PŘED SEZÓNOU 2021-22

Po loňské minisezóně (kraj odehrál 4 kola) by se toho teoreticky nemělo příliš změnit, ale s lidmi to bývá složitější, tak se přihodilo, že od nás odchází předloni nejúspěšnější hráč áčka Luboš Bezděk. Nějaké důvody zazněly, ale ať už to bylo jakkoli, jeho návrat do oddílu ve svém bydlišti, lze podle mě chápat. Ohledně náhrady se zbývající hráči áčka přiklonili k řekněme výkonnostně nejméně ambicióznější variantě, že žádnou shánět (prozatím) nebudou, zastoupit jej tedy budou muset hráči béčka. Dále se odchody dotkly ještě našich nižších družstev, když v pincu nebudou pokračovat Vladimír Křepela, Honza Ďugoš (pro oba to platí už od minulé sezóny) a Tomáš Křepela, načež se rozhodlo, že bude zrušeno efko, pročež si Věrča domluvila hraní ve Voděradech. Nezávisle na odchodech se udály i dva příchody. Přestup v Lysicích bydlícího Richarda Třináctého byl signalizován už nějaký rok zpátky. Nastupovat by měl primárně za béčko. Rychlejší průběh od zvažování po uskutečnění měl příchod Davida Micheleho, jenž několik málo posledních let pracoval v Praze (ovšem pinci se tam podle STISu příliš nevěnoval). Naposledy pravidelně hrál v sezóně 2018/19 v Kunštátě RPII a RPIII.

Odchody:

v STKZ od

jak a kam

Luboš BEZDĚK

2019-20

TJ Šošůvka/přestup

Vladimír KŘEPELA

asi 1986

patrně ukončení kariéry

Jan ĎUGOŠ

2016-17

přerušení kariéry

Tomáš KŘEPELA

2018-19

přerušení kariéry

Věra KŘEPELOVÁ

2019-20

TJ Voděrady/přestup

Příchody:

předchozí oddíl/soutěž/způsob

Richard TŘINÁCTÝ

SK Slatina/KS1B/přestup

David MICHELE

Tělocvičná jednota Sokol Nusle Praha/přestup

 

A - divize - KSST JM

Loni krajské soutěže odehrály pouhé 4 kola, takže většinu údajů dále budu vztahovat k předminulé sezóně. Áčko letos odstartuje třetí sezónu v divizi (když počítám i tu ochuzenou minulou). Složení soutěže by se oproti loňsku logicky nemělo příliš lišit, což čtyři jiné celky poněkud popírají, ale v pincu je hráčská fluktuace zdá se přece jen poměrně častá. Odchodem Luboše Bezděka bude áčko oslabeno o svou jedničku, takže vyhlídky na letošní umístění nebudou tak ambiciózní, jako v předchozích dvou letech. Snad ty horší časy v podobě nedávných zdravotních obtíží u většiny zbývajících hráčů je nadobro před sezónou opustí a forma jim dovolí více než jen usilovat o záchranu;-).

Odkaz na tabulku áčka na STISu.

es220402_a-mkr_01.jpg

B - krajská soutěž II. třídy, skupina B

Béčko načne v KS2 devátou sezónu. I letos budou mít v soutěži pouze deset soupeřů, z nichž s polovinou z nich se utkali už v předloňské sezóně a mezi druhou pěticí jsou i tři celky postupující z okresních soutěží. A jelikož žádný celek nesestoupil z KS1 a dva první celky z předloňské sezóny tamtéž postoupili, stojí si béčko v předsezónní prognóze papírově hodně vysoko. Nemělo by jim tedy nic bránit navázat na předchozí úspěšné sezóny.

Odkaz na tabulku béčka na STISu.

 

C - regionální přebor I. třídy - okres Blansko

U céčka se toho oproti loňské sotva započaté sezóně (odehrána byly pouze 2 kola) nezměnilo nic, tedy co se týče sestavy. S hráčským nasazením, to však bude vzhledem k aktuálním zdravotním omezením Martina a Romana, alespoň v začátku sezóny, docela jiné. I přesto myslím, že širší kádr (doplněný o hráče déčka) má na lepší výsledky, než vyústily v předloňské předposlední místo.

Odkaz na tabulku céčka na STISu.

es220318_c-zda_18.jpg

D - regionální přebor III. třídy

Déčko je postaveno na trojici zkušených borců mající bohaté zkušenosti z RP1, ovšem jak moc tito budou nasazování právě za déčko, se uvidí. Na jejich místa se naši mladí (Marek a Jakub) zatím příliš netlačí, alespoň ne výkonnostně, jiné to může být u nově přestoupivšího Davida Micheleho. Jinak obecně má déčko k dispozici jak kvalitu, tak kvantitu (viz. soupiska éčka), takže dosažení cílů, které stále předpokládám více v zapojení a herním rozvoji mladých, než usilování o výhry, bude záležet na leadershipu vedení. Na druhou stranu kdo rád prohrává?

Odkaz na tabulku déčka na STISu.

 

E - regionální přebor IV. třídy

Éčko bude hrát v RP-IV třetí (resp. druhou sezónu neb ta loňská se ani nezačala) a sice to vypadá, že hráčů má nadbytek, ve skutečnosti to slavné nebude ani když nám všem bude zdraví sloužit, neb Martin avizoval, že hrát nebude, u Jardy to tak taky vypadá a nejeden borec bude jistě nastupovat za déčko. A v co doufám, krom toho nemít potíže s hráčskou účastí? V éčku nikoho nic učit nemusíme, takže proč nemít nějaké ambice, navíc když v soutěži jsou jen čtyři celky, které předloni skončili výše než my...

Odkaz na tabulku éčka na STISU.