Jdi na obsah Jdi na menu
 


27.11.2010-KSII: Zbraslavec_A-Holásky_A

   Sobotní zápas s Holáskami byl přeložen do Zbraslavce, takže jsme mohli na vlastní oči sledovat souboj proti poslednímu celku tabulky.

   V zápise uvedeny jako domácí Holásky se hned od úvodu snažili vzepřít papírovým prognózám a snažili se „vyhecovat“ a tím vynahradit letos zřejmě slabší sportovní formu, protože dosud ještě ani jednou nevyhráli. Ale příliš dlouho jim tato snaha nevydržela. Po čtyřhrách byl stav vyrovnaný, přestože to oběma našim párům příliš nešlo, Radim s Lubošem soupeřovu slabší dvojici porazili. V úvodních dvouhrách Radim porazil Grulicha a Petr Handla, oba hladce ve třech setech. Poté Martin sehrál vyrovnaný zápas s Javůrkem, ale pátý set prohrál 11:8. Jednou z důležitých okolností zápasu bylo, že se vůbec nedařilo soupeřovu hráči Tvarůžkovi, jak ukázal hned jeho první zápas, ve kterém hladce prohrál s Lubošem Bezděkem. Hned po něm přidal náš další bod Radim výhrou nad Handlem 3:1. Vedli jsme tak 5:2. Pak nastoupili k souběžně hraným zápasům Petr proti Javůrkovi a Martin proti Tvarůžkovi. Obě dvouhry byly nadmíru vyrovnané a rozhodovaly v nich až páté sety, v obou naši vyhráli shodně 11:8. Vývoj zápasu se tak definitivně zlomil, ale kolik chybělo aby bylo všechno  jinak. Teprve po výhře Grulicha nad Lubošem si soupeř připsal třetí bod a v dalším zápase sahal po dalším i Javůrek, ale Radim jej v pěti setech nakonec udolal. Devátý bod uhrál Petr, když i on porazil Tvarůžka. Vítězný bod dosáhl v reálném čase sice Luboš po výhře 3:0 nad Handlem, ale jelikož zápas Martina s Grulichem byl v zápisu uveden výše, museli jej dohrát a přestože v něm Martin prohrával 0:2 na sety, ještě zápas otočil a jako desátý se tedy počítal jeho bodík.

 Celkově lze jen zkonstatovat, že výsledek ani dnes věrně nevypovídá o rozdílu ve výkonu mezi soupeři. Soupeř byl pod větším tlakem a neustál to, naši zvládli koncovky vyrovnaných zápasů lépe (vyhráli čtyři z pěti pětisetových zápasů), ale ani tentokrát nemohli být moc spokojeni, snad s výjimkou Martina, který dva soupeře porazil aniž musel příliš předvést ze svého pingpongového umění;-).

   Výsledek 8.kola: Holásky A – Zbraslavec A 3:10 (sety 19:34)  body: Grulich Zdeněk 1/3, Handl Jiří 0/2, Javůrek Martin 1,5/3, Tvarůžek Petr 0/3 - Křepela R. 3,5/3, Krása st. 3/3, Cetkovský 2/3, Bezděk 1,5/2. Navíc zápas Handl-Bezděk 0:3 se do výsledku utkání nepočítal.

 

 

   V neděli si jeli kluci pro další povinné vítězství do Otnic, které získali první vítězství až o tomto víkendu, když porazili Slatinu, a v tabulce byli hned nad Holáskami. Zápas byl podobný tomu z předchozího dne, tentokrát ovšem byl vyrovnaný i výsledkově, přesto i tentokrát se radovali naši. Bodově se o to nejvíce zasloužil Martin Cetkovský, který letos zažívá svoji nejlepší sezónu, alespoň z pohledu výsledků...

   9.kolo: Otnice B - Zbraslavec A 7:10 (sety 30:38), body: Bubla Jaroslav st. 0/4, Salajka Jaroslav ml. 3/4, Rafaj Zdeněk st. 2/3, Kalouda Jan 2/4 - Bezděk 2,5/4, Křepela R. 2,5/4, Cetkovský 3,5/4, Krása st. 1,5/3.