Jdi na obsah Jdi na menu
 


blansko c-zbraslavec a

    Závěrečná dvě kola přinesla pro áčko potvrzení prvního místa v letošním ročníku KS-IIA. K jistotě postupu do vyšší soutěže potřebovali naši ze dvou zápasů uhrát aspoň jednu remízu. Soupeři na ně nečekali zrovna příjemní, především vzhledem k možnosti nasazení hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží, což platí u druhých rezervních celků jak Blanska tak Sokola Brno I.

Poslední kolo v Blansku se kvůli vyšším soutěžím předehrávalo už v pátek. Domácí nastoupili určitě v jedné ze svých možných silnějších sestav, včele s Josefem Kvíčalem. Naši přijeli bez Luboše Křepely, který ovšem v poslední době nehrává v základní čtyřce, takže to bylo oslabením pouze pro čtyřhru. A ty našim tentokrát vůbec nevyšly. Domácí se tak po nich ujali vedení 2:0. V prvním kole dvouher, ale prohrál pouze Martin s Kvíčalem, takže stav byl 3:3. Dvoubodové vedení nám pak zajistili Radim s Bezděm, ale domácí výhrami Kvíčaly a Kutila vyrovnali na 5:5.
Mezitím ještě stačil Luba porazit Ševčíkovou a za stavu 5:6 přišel na řadu souboj týmových jedniček. Radim vyhrál první a třetí set a Kvíčala druhý a čtvrtý. O dalším důležitém bodu rozhodovala až koncovka pátého setu a tu vyhrál Radim 12:10. Pak podruhé prohrál Petr, ale Martin si připsal první výhru, takže byl stav 6:8. Kvíčala po výhře nad Lubem opět snížil, ale postupový devátý bod uhrál Radim. Pak ještě svůj druhý bod získal Martin a byl to určitě nejméně důležitý vítězný bod co si pamatuju.
Blansko C - Zbraslavec A 8:10 body: Kvíčala 3,5, Kutil L. 2,5, Procházka 1,5, Ševčíková 0,5 - Křepela R. 4, Bezděk 3, Cetkovský 2, Krása 1.
V sobotu v Brně už prakticky o nic nešlo. Proto nastoupil Zdeněk a kluci si mimo jiné mohli bez nervů vyzkoušet svoje umění i proti dvěma domácím borcům nastupujícím ve vyšší soutěži. No a ani výsledek nikoho nezklamal, když se z ničeho nic zrodila remíza...
Sokol Brno I C - Zbraslavec A 9:9 body: Prachař 4, Laicman 2,5, Musil 2, Karásek 0,5 - Křepela R. 3,5, Bezděk 2,5, Cetkovský 2, Křepela Z. 1.
 
Okresní soutěže skončily o týden dříve a naše družstva v nich dopadly takto: Béčko ač poslední zápas údajně prohrálo se Šošůvkou obsadilo nakonec v regionálním přeboru I (bývalý okresní přebor) pěkné třetí místo. Céčko taky poslední zápas prohrálo ve Vanovicích, ale záchranu si zajistilo už v minulém kole, takže skončilo na 9. místě v druhé nejvyšší okresní soutěži – nově označené OPI. V minulém kole si záchranu zajistilo i déčko, takže i ono nemuselo po prohře v posledním kole v Petrovicích truchlit. Déčko obsadilo v OPIII konečné 10. místo. Nejblíže k remíze mělo v posledním kole ze všech celků éčko, ovšem nakonec i to v Bořitově prohrálo. Celkově obsadilo v OSII 5. místo. Vůbec nejvíce porážek, nikoli překvapivě, mělo na svém kontě efko, takže skončilo v OSII poslední 13.