Jdi na obsah Jdi na menu
 


KS1-1.kolo: Zbraslavec-Mor.Prusy

Po loňském postupu si naši klucí konečně mohli poprvé vyzkoušet jak chutná krajská soutěž I. třídy. Historická událost se konala v sobotu 6.října 2012 a áčko přivítalo doma družstvo Sokola Moravské Prusy (okr. vyškov). Původně měli hrát venku, ale změny na poslední chvíli nejsou neobvylé ani na této úrovni. Soupeř, jenž loni skončil sedmý, přijel oslaben o jednoho hráče základní sestavy, takže naše čekal celkem příjemný start v nové soutěži.

Ale nejdříve se trochu vrátíme v čase a připomeneme si předchozí povedená období stolního tenisu ve Zbraslavci. Bylo to v dobách Milana Hégra, kdy hrál Zbraslavec dvakrát krajský přebor II. Poprvé v  sezóně 1995-96 a pak ještě dvě sezóny v letech 1999 až 2001. Ačkoli vždy skončil daleko před sestupovými příčkami, nebyly soutěže na další roky přihlášeny. Nepodařilo se totiž zajistit učinkování kvalitních hráčů na delší dobu a perspektiva pro zapojení místních hráčů ještě nebyla taková. Tenkrát bylo v kraji méně družstev, ale nejen tímto ukazatelem byla dána jejich nepoměrně vyšší kvalita oproti současnému stavu. Na přelomu století nastupoval v této soutěži za Zbraslavec i Pavel Těžký, který před touto sezónou opět přichází z Boskovic, aby pomohl ve vyšší soutěži. Jeho dříve nasbírané zkušenosti se očekává, že budou letos áčku ku prospěchu.

 Příchod Pavla Těžkého byl jedinou změnou v sestavě áčka před sezónou. Petr Krása  se tak posunul do béčka, které doufejme, povede k vítězství v okresním přeboru a postupu do KS2, která se má příští rok opět rozšiřovat ve prospěch dalších okresních celků (včetně našeho okresu).

Teď už k samotnému utkání. Do úvodních čtyřher naši nastoupili v osvědčeném složení z loňska. Martin s Lubem B. proti silnější dvojici prohráli jen těsně o dva míčky v pátém setu. Bráši Radim s Lubošem vyhráli 3:0. První kolo dvouher hosté příliš nezvládli. Třikrát 3:0 pro domácí nebyla jistě náhoda. Pouze Martin stejným poměrem setů prohrál. Hosté se potom trochu vzchopili, když Kmoníček porazil Bezďu a hned nato podruhé prohrál Martin, tentokrát s Bustem, takže to bylo 4:4. Na řadu přišly naše největší opory. Radim vyhrál nad Reškou, ač ztratil první set. A Pavel taky vyhrál, ač s Peckou prohrál druhý a třetí. Pak přišel na řadu Luboš K., jenž vystřídal Martina. Luboš nebyl zdravotně zcela fit, ale Martin už toho měl asi taky dost. Na rozehrání navíc dostal těžkého soupeře, Kmoníčka. První dva sety proto byly jasný, třetí Luboš vyhrál a padl tak až po čtvrtém, o dva bodíky. Stav byl relativně vyrovnán, 6:5. Potom došlo na pořadí zápasů, které si naši na rozhodující fázi utkání připravili. Rozjetý Radim si připsal další výhru 3:1 nad Bustem, opět po prohraném prvním setu. Následován byl stejně úspěšným Pavlem. I on si s Reškou poradil, a také po naprosto stejném průběhu setů jako ve své druhé dvouhře. Luboš B. pak proti Peckovi, který byl jako záskok, nezaváhal a jasnou výhrou 3:0 získal devátý bod. Vítězný bodík zaznamenal čtvrtou dnešní výhrou Radim, když porazil Kmoníčka, jak jinak než 3:1. Premiéru v krajské soutěži I.třídy tedy naši zvládli velmi dobře.
KS1 - 1.kolo: Zbraslavec A –Moravské Prusy A 10:5. Body: Křepela R. 4,5, Těžký 3/3, Bezděk 2/2,5, Křepela L. 0,5/1,5, Cetkovský 0/2,5 – Kmoníček Pavel 2,5/4, Busta Stanislav 1/3, Reška Vladislav 1,5/3, Pecka Zbyněk 0/3