Jdi na obsah Jdi na menu
 


KS1-11.kolo: Zbraslavec-Kobylí

Poslední utkání první půlky soutěže uzavřelo áčko v neděli 16.12.2012 doma proti suverénně prvnímu Kobylí A. Pro naše zcela neznámý soupeř, který měl po devíti odehraných kolech osm výher a jednu remízu, což dohromady vzbuzovalo značný respekt. Naši mohli být po sobotním vítězství nad Tišnovem v klidu, ale vyhrát chce člověk pokaždé, a někdy se tím nechá více strhnout. Načež došla řada až v samém závěru, který byl strhující. Ale postupně.

Soupeř nastoupil do čtyřher poněkud vlažně, nechci porovnávat s jejich předchozími výsledky, ale oproti dvouhrám to nemůže vypadat jinak. Je to jiná disciplína, takže asi k jejich menšímu zaujetí  přistoupila zkušenost našich a oba debly naši vyhráli ve třech setech (Luba s Pavlem opravdu těsně). V následných dvouhrách pak hosté předvedli něco z jiného soudku. Radim proti Obešlovi nevyužil asi tři mečboly ve čtvrtém setu, ale to byla jediná šance na výhru v sedmi prvních dvouhrách. Ale když ani on neuspěl byl stav rázem 2:7! V posledním zápase druhých dvouher Pavel zdolal Volka a odstartoval změnu ve vývoji utkání. Tento třetí bod byl především důsledkem toho, že hosté notně polevili v nasazení a vidět to bylo jak na hře, tak na výsledcích. Později když se stav zápasu stále více vyrovnával, už se do předchozí herní pohody nedostali a zbytek zápasu byl zcela otevřený. Třetí dvouhry začali pětisetovými výhrami Luba proti J. Mockovi a Bezďa proti Obešlovi. Pavel pak sice nestačil na M. Mocka, ale po další naší výhře, Radim nad Volkem, byl stav už jen 6:8. Závěrečné kolo dvouher načal Bezďa těsnou výhrou v koncovce pátého setu nad J. Mockem a vrcholem našeho vzepětí byl výborný výkon Pavla Těžkého, který ve dvou těsných koncovkách setů a nakonec ve čtyřech setech porazil Obešla. Stav utkání byl vyrovnán! V obou zbývajících zápasech bylo k vidění strhující vyvrcholení. Jak Radim proti M. Mockovi, tak Luba proti Volkovi, sahali po výhrách. Bohužel oba v pěti setech prohráli.

Soupeř měl hodně vyrovnanou čtveřici hráčů a všichni hráli velmi dobře. Řekl bych, že s takto kvalitním soupeřem se naši dosud v životě mnohokrát nestřetli. Občas se stává, že vyrovnaná utkání jsou dosti vypjatá. Tohle nebylo zas tolik, zpočátku vůbec. No ale jak se zápas vyvíjel, přeci jen těch důvodů k jistému rozladění přibylo na obou stranách. U hostů jen asi do té míry, že nevyhráli tak hladce jak to v polovině utkání vypadalo. No a naši? Radimovi se příliš nedařilo, přitom mu bylo jasné, že jeho body budou chybět. Bohužel jej to nepřivedlo k většímu nasazení, spíše naopak. U Bezdi stojí za zmínku jeho nechtěné nastřelení Obešla míčkem mimo hru, po němž se našemu borci podařilo dosud nepříznivý vývoj zápasu otočit, což by se mohlo zařadit mezi kuriozity nejen v místním měřítku. Ale nejvíc byl asi rozladěn jmenovec po prohraném posledním zápase. Důvod proto jistě měl, zápas totiž mohl klidně vyhrát a navíc to nebylo letos poprvé… Snad si kluci ze zápasu vzali mnohem víc než jen zklamání ze závěrečného nedotaženého obratu v celkovém skóre. Po půlce soutěže jsou v tabulce na velmi pěkném šestém místě.

Výsledek 11. kola KS1: STK Zbraslavec A – TJ Sokol Kobylí A 8:10 (sety 35:40),body: Pavel Těžký 2,5, Radim Křepela 1,5, Lubomír Křepela 1,5, Luboš Bezděk 2,5 – Jan Mocek 2, Josef Obešlo 2, Milan Mocek 4, Pavel Volek 2. Diváků 10 (ze Šošůvky 2).