Jdi na obsah Jdi na menu
 


KS1-20.kolo: Zbraslavec-Lanžhot B

V neděli 10.3.2013 se konalo poslední domácí utkání áčka v této sezóně proti Lanžhotu B a bylo přímým soubojem o šesté místo v tabulce. Hosté byli před tímto víkendem jen o bod za našima. Krom toho o nic víc než o sportovní ctižádost nešlo.

Utkání začalo jednou vyhranou čtyřhrou pro obě strany. Pro nás vyhráli bráši v pěti setech nad Hanákem a Brozákem. Jejich úspěšná dvojice zdolala Martina s Bezděm ve čtyřech setech. První napsaný v zápise do dvouher, očekávající jako soupeře procentuálně nejlepšího hráče soutěže Baláže, byl Pavel. A zápas i podle očekávání dopadl 0:3. Souběžně hrál Radim, ale i v tomto pořadí měl na rozehrání zdá se těžšího soupeře než bylo zdrávo a s Hanákem prohrál 1:3. Pak nastoupili jmenovci. A oba vyhráli. Luba K. nad Brozákem v pěti setech a Bezďa nad Poláškem ve čtyřech. Stav byl po prvním kole dvouher srovnán na 3:3. Druhé začal Radim proti Balážovi a vedlo se mu lépe než v prvním zápase, dokonce natolik, že nebezpečného soupeře zdolal ve čtyřech setech. Podobně se dařilo i Lubovi, i on porazil 3:1 nevyzpytatelného Hanáka. No a když přidali další dvě výhry Bezďa po výhře 3:0 nad Brozákem a Pavel 3:2 nad Poláškem, bylo průběžné vedení 7:3 více než nadějné. V dalším zápase Luba nenašel recept na přesného Baláže a prohrál s ním 1:3. Následovala jedna z klíčových bitev, ve které Bezďa bohužel nestačil na Hanáka. Po prvním hladce prohraném setu, měl tři následující dobře rozehrané tak, že zápas ani nemusel dojít do toho pátého, to se však stalo a tam už měl navrch soupeř. Po další prohře Pavla s Brozákem 1:3 už hosté sahali po vyrovnání. To však odvrátil Radim po výhře nad Poláškem 3:1. Před posledním kolem dvouher tak naši vedli už jen 8:6. A to začalo podle očekávání výhrami Baláže a Hanáka nad Bezděm a Pavlem, 1:3 respektive 0:3. Radim však nezaváhal a Brozáka porazil 3:0. Rozhodnutí tak přinesl až poslední zápas Luboše proti Poláškovi. Čtyři sety byly celkem jednoznačné, ovšem střídavě ve prospěch jednoho nebo druhého ze soupeřů. Podobně se vyvíjel i pátý set, když Luba vedl 7:1. Ovšem tentokrát to dopadlo jinak. Soupeř vyrovnal na 8:8, Luba ještě přidal devátý bod, ale dva další útoky zkazil a při mečbolu zaútočil soupeř. Výhra se tedy nekonala, přestože k ní chybělo opravdu málo. A to výkony některých borců nebyly zdaleka stoprocentní. Na druhou stranu snaha byla znát, ale ani ta mnohdy nestačí. Soupeř na tom byl dost podobně. Naši zůstali v tabulce na šestém místě a bodový odstup od dnešního soupeře zůstal také zachován. V posledních dvou venkovních zápasech tak musejí ve svém snažení pokračovat.

Výsledek 20. kola KS1: STK Zbraslavec A – TJ Sokol Lanžhot B 9:9 (sety 36:37),body: Pavel Těžký 1/4, Radim Křepela 3,5, Lubomír Křepela 2,5, Luboš Bezděk 2, Martin Cetkovský 0/0,5 – Branislav Baláž 3,5, Jiří Hanák 3, Radomír Brozák 1, Zdeněk Polášek 1,5.